27 Νοε 2021

Θεωρείται επιτυχία : H κυβέρνηση εφαρμόζει ”λοκντάουν” χωρίς να το επιβάλει


ΑΠΟΨΗ

γράφει ο Ε.Κ

Αυτό ζούμε το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένα απο την στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζονται ασφυκτικοί περιορισμοί στους ανεμβολίαστους η αγορά έχει ”παγώσει”.Το τίμημα πληρώνουν ήδη για άλλη μια φορά οι επαγγελματίες,οι μικρές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι ή απλήρωτοι.
Φυσικά για την νέκρωση της αγοράς τον ρόλο τους έπαιξαν και τα ΜΜΕ με τις αναφορές τους για τον κορωνοιό..
Αυτό όμως είναι τελικά επιτυχία για την κυβέρνηση ; Για να δούμε…
Η κυβέρνηση πέτυχε :

την κοινωνική αποστασιοποίηση,όταν δεν υπάρχει άνθρωπος στα καταστήματα δεν μεταδίδεται ο κορωνοιός..Ούτε καν οι εμβολιασμένοι τολμούν να χαλάσουν χρήματα ανησυχώντας για το αύριο και φοβούμενοι να μην νοσήσουν και αυτοί – Διεθνώς, χρησιμοποιείται ο όρος «κοινωνική αποστασιοποίηση» (social distancing) και δεν σημαίνει μόνο την απόσταση μεταξύ των ατόμων, αλλά και συλλογικές ενέργειες που στοχεύουν στην αποφυγή συγχρωτισμού (π.χ. ματαίωση μαζικών εκδηλώσεων, πλαφόν εισερχομένων σε κλειστούς χώρους κ.ά).


να μην καταβάλει άλλες οικονομικές ενισχύσεις λόγω λοκντάουν αφού η χώρα δεν έχει κηρυχθεί επισήμως σε κατάσταση λοκντάουν και άρα δεν υποχρεούται να δώσει αποζημιώσεις σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους.Άλλωστε χρήματα για τέτοιο σκοπό δεν υπάρχουν όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη..


είναι πάντα σε ισχύ το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών για ”οικονομικό θάνατο” των μικρών επιχειρήσεων και επικράτηση των μεγάλων αλυσίδων.Zούμε την συνέχεια της οικονομικής κατάρρευσης των μικρών επαγγελματιών απο την προηγούμενη δεκαετία των μνημονίων στην Ελλάδα..
Αναμένουμε την συνέχεια…

newspull
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη