28 Νοε 2021

Κορωνοϊός: Το plan b εν όψει Χριστουγέννων - Νέα μέτρα στο τραπέζι


Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που ονομάστηκε «Όμικρον», τρομάζει και αλλάζει τα δεδομένα παντού, τη στιγμή που ειδικοί προβλέπουν ότι η πορεία της πανδημίας πιθανόν να οδηγήσει σε «μαύρα» Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει το lockdown, έχει στο συρτάρι εφεδρικό σχέδιο για την ανάσχεση της πανδημίας.

Προς ώρας, από όλες τις αρμόδιες πηγές εκπέμπεται το ίδιο μήνυμα: δεν υπάρχει πιθανότητα γενικού lockdown, ωστόσο εάν διαπιστωθεί επιδείνωση θα ενεργοποιηθεί εφεδρικό σχέδιο για την ανάσχεση της πανδημίας.


Τις επόμενες ημέρες, θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και θα φανεί, αν θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 13 Δεκεμβρίου, μια ενίσχυση των μέτρων.
Το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης

Τα πρόσθετα μέτρα που βρίσκονται στο «συρτάρι» ενόψει των Χριστουγέννων είναι τα εξής:
Αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου
Επιστροφή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους
Ως ύστατο μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test
Στο μενού των επιλογών υπάρχει ακόμη η σκέψη για επαναφορά της τηλεργασίας σε έναν βαθμό και κυρίως για τους μη εμβολιασμένους

Παράλληλα στο τραπέζι έχει μπει και το ενδεχόμενο επέκτασης των διαγνωστικών ελέγχων σε εμβολιασμένους πολίτες. Με δεδομένο ότι η συμπλήρωση του εξαμήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού πλησιάζει τους περισσότερους πολίτες, γεγονός που σημαίνει τη μείωση της ανοσίας, τα κρούσματα και στους εμβολιασμένους πολίτες αναμένεται να αυξηθούν. Αυτή τη στιγμή, περίπου 20% από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, αντιστοιχεί σε εμβολιασμένα άτομα.

Ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα προκειμένου μην «εισαχθούν» κρούσματα από αφρικανικές χώρες, ενώ η νέα παραλλαγή έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων ώστε να υπάρξει καλύτερη εικόνα για τους κινδύνους που ενδεχομένως κρύβει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη