3 Δεκ 2021

Πνευμολόγοι μιλούν για όσα βιώνουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – «Κλαίνε μετανιώμενοι ανεμβολίαστοι ασθενείς»


Τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει με τους ανεμβολίαστους ασθενείς στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης περιγράφει στην ΕΡΤ και στη ρεπόρτερ Λία Χριστάρα, ο Πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής ο οποίος έχει επιταχθεί. Ο κ. Τσαβλής αναφέρει ότι «πολλοί ασθενείς δηλώνουν μετανιωμένοι και με δάκρυα στα μάτια λένε ότι θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο. Τους εξηγούμε ότι θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να το κάνουν και βγουν έξω και ξεχάσουν την περιπέτεια που πέρασαν. Δηλώνουν ότι έχουν παρασυρθεί από συγγενικά τους και φιλικά τους πρόσωπα αλλά και απο κάτι που διάβασαν στο διαδίκτυο και οδηγήθηκαν δυστυχώς σε κλινικές Covid και μακάρι να μείνουν εκεί και να μην κλιμακωθεί η κατάσταση και χρειαστεί να μεταφερθεί σε ΜΕΘ».

Ο κ. Τσαβλής τόνισε ότι «όλοι εμείς οι ιδιώτες γιατροί που επιταχθήκαμε έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα λέγατε εσείς οι δημοσιογράφοι αλλά και οι υγειονομικοί του ΕΣΥ ότι η κατάσταση μέσα είναι τραγική. Είναι πραγματικά ένας πόλεμος. Μιλάμε για συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που αγωνίζεται δύο χρόνια τώρα, με ελάχιστα μέσα που διαθέτει. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός δεν αρκεί για τους μεγάλους αριθμούς ασθενών που νοσηλεύονται και οι οποίοι δεν είναι όλοι σε ήπια κατάσταση. Δυστυχώς ο κορονοϊός κλιμακώνεται σαν νόσος».

Πρόσθεσε ότι έχει δει οικογένειες να ξεκληρίζονται. Υπάρχουν οικογένειες που νοσηλεύονται σε διαφορετικούς θαλάμους. Πατέρας με κόρη σε διαφορετικούς θαλάμους. Να καταλήγει πρώτα ο ένας, να διασωληνώνεται μετά ο άλλος. Είχαμε την έγκυο κοπέλα, η οποία υποβλήθηκε σε καισαρική τομή για να πάρουμε το έμβρυο και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε διασωλήνωση. Υπάρχουν καθημερινά τραγικές οικογενειακές ιστορίες, οι οποίες θα πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω, όχι για να τρομάξουν τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας, αλλά για να τους πείσουνε με την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας αυτής και να προσέλθουν να εμβολιαστούν οικειοθελώς χωρίς εξαναγκασμούς και εκβιασμούς».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη