9 Δεκ 2021

Άγριο ξεκατίνιασμα στα «πράσινα» αλώνια, τα εκλογικά ποσοστά των μπουκ για ΓΑΠ και Ανδρουλάκη και γιατί έρχεται «λουκέτο» στην «Αυγή»


Κορυφώνεται το δημόσιο ξεκατίνιασμα στα social media μεταξύ φίλων του ΓΑΠ και του Ανδρουλάκη με αποτέλεσμα η κατάσταση να βρωμά κυριολεκτικά μπαρούτι στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πιο απαισιόδοξοι θεωρούν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να καταφέρουν να συνυπάρξουν όλοι αυτοί από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο ίδιο κόμμα, αν και οι πιο παλιοί στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν ξαναβιώσει τις άγριες κόντρες του παρελθόντος π.χ. μεταξύ Σημίτη – Άκη εκτιμούν πως από το βράδυ των εκλογών και εφόσον υπάρξει «καθαρός» νικητής οι τόνοι θα πέσουν και η ενότητα του κόμματος δεν θα κινδυνεύσει. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα συμβεί εάν είμαστε μπροστά σε κάποια οριακό αποτέλεσμα.

@ Οι… μπουκ και οι Στοιχηματζήδες πάντως ΔΕΝ βλέπουν οριακά αποτελέσματα, αφού μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρχε κάποια σημαντική αυξομείωση στις αποδόσεις των δύο υποψηφίων. Ήτοι οι πιθανότητες που δίνουν οι εταιρείες Στοιχημάτων βάση των αποδόσεων τους είναι 90% υπέρ του Ανδρουλάκη («πληρώνει» μόλις 1,04) και 10% υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου που «πληρώνει» επί 9 φορές τα λεφτά σας.
Ενώ σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών των δύο υποψηφίων ο Ανδρουλάκης, όπως πάντα προβλέπουν οι μπουκ, θα κυμαίνεται πέριξ του 60% και ο ΓΑΠ πέριξ του 40%.
Αυτοί πάντως που δεν βγάζουν τσιμουδιά είναι οι δημοσκόποι.
Αφού μετά τα… οφσάιντ της «πρώτης αγωνιστικής» φαίνεται πως αποφάσισαν να ΜΗΝ ρισκάρουν νέες προβλέψεις για τις εκλογές της Κυριακής.

@ Γενικός συναγερμός όπως μάθαμε έχει σημάνει στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για το τρομερό ποσοστό του Ανδρουλάκη στην Κρήτη και δευτερευόντως για την Πελοπόννησο και δη την Ηλεία και την Αχαΐα. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν, πως ειδικά στην Κρήτη και με Ανδρουλάκη αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, το νησί πολύ εύκολα από… ροζ μπορεί να ξαναγίνει βαθύ «πράσινο» στον εκλογικό χάρτη. Ενώ και στην Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανακτά τις πολιτικές του δυνάμεις σε νομούς που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε μετά το 2015 σημαντικά εκλογικά ποσοστά.

@ Μια ματιά στους ισολογισμούς των τελευταίων της «Αυγής» αρκεί για να καταλάβει και ο πιο αμύητος περί των λογιστικών πόσο κοντά είναι το «λουκέτο» (τουλάχιστον) στο καθημερινό φύλλο της κομματικής εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ζημιές ύψους 1.400.886 ευρώ κατέγραψε η χρήση ΜΟΝΟ για το 2020 ενώ και οι τελευταίες τέσσερις χρήσεις ήταν επίσης ζημιογόνες σχεδόν κατά 1 εκατ. ευρώ ανά έτος.
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν καταστεί αρνητικά και ανέρχονται στο ποσό των 3.967.523 ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων της εταιρείας είναι 5.308.940 ευρώ.
Αυτή δεν είναι εφημερίδα, «μαύρη τρύπα» παραγωγής ζημιών είναι. Κοπήκαν και οι… χορηγοί της «πρώτης φοράς Αριστεράς», οπότε αναλαμβάνεστε τις ζοφερές μέρες που αναμένουν τους εργαζόμενους στην ιστορική εφημερίδα της Κουμουνδούρου.

@ Αν και ο… ανταποκριτής μας από το Λονδίνο επιμένει πως δεν έκανε λάθος, ο Νότης Μηταράκης με μήνυμα του προς τον Λυκαβηττό, δηλώνει – απαντώντας σε χθεσινή μας ανάρτηση – πως δεν επισκέφθηκε ποτέ το χλιδάτο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Νουσρέτ στο Λονδίνο:
«Αγαπητέ Λυκαβηττέ», αναφέρει ο Νότης Μηταράκης, «διάβασα με έκπληξη το παραπολιτικό σχόλιο στην σημερινή σας στήλη, καθώς δεν έχω επισκεφτεί ποτέ αυτό το εστιατόριο στο Λονδίνο, ούτε φυσικά έχω πληρώσει τέτοια ποσά για δείπνο. Κακοπροαίρετος μάλλον ο όποιος "πληροφοριοδότης"...»
Αυτά και προχωράμε.

@ Συνεχίζει να αυξάνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των έργων ΑΠΕ ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος «τρέχει» ταχύτατα το πρόγραμμα του ενεργειακού μετασχηματισμού του. Η εξαγορά αιολικών πάρκων, ισχύος 37,2 Μεγαβάτ στη Νότια Εύβοια, από τη θυγατρική στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δίνει νέο... αέρα, στα σχέδια της εταιρείας. Η εξαγορά των «Αιολική Ενεργειακή Ευβοίας» και «Αιολική Ενεργειακή Αχλαδότοπος» έγινε με τίμημα 85 εκατ. ευρώ και η λειτουργία τους έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2019, αντιστοίχως. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ επιδιώκει μέσα από τα projects, την ταχύτατη ενεργειακή μετάβαση με την ταυτόχρονη επίτευξη υψηλού ποσοστού απόδοσης των επενδύσεων.

@ Εξαιρετικά ταχείς είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης της COSMOTE e-Value, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία κάλυψε κατά την περυσινή χρονιά τις ανάγκες εξυπηρέτησης τουλάχιστον 70 ετών από διάφορους κλάδους της οικονομίας, αυξάνοντας το πελατολόγιο κατά 30%. Μάλιστα, οι υψηλές επιδόσεις και η δυναμική της εταιρείας, απέφεραν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Καλύτερο Κέντρο Εξυπηρέτησης της Χρονιάς για Παροχή Υπηρεσιών σε τρίτους», στο πλαίσιο των φετινών ευρωπαϊκών βραβείων εξυπηρέτησης πελατών μέσω κέντρου, Η COSMOTE e-Value ξεχώρισε μεταξύ των υποψηφίων εταιρειών από 26 ευρωπαϊκές χώρες.

https://www.lykavitos.gr/news/paraskinio/ta-eklogika-pososta-ton-mpouk-gia-gap-kai-androulaki-kai-giati-erxetai-louketo-stin-aygi

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη