9 Δεκ 2021

Σάλος με τις… «ρεζερβέ» κλίνες ΜΕΘ: «Πόλεμος» μεταξύ Παγώνη και γιατρών


Κόντρες, σύγκρουση και σάλος μετά τις σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς από κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά -οι περισσότεροι από αυτούς είναι εκτός ΜΕΘ-, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από την πίεση στην οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, «ανάβουν φωτιές» τα περί… ρεζερβέ κρεβάτια αποκλειστικά για VIR ασθενείς!
Στα «κάγκελα» η Παγώνη: «Αδιανόητο να λέμε ότι υπάρχουν γιατροί που κρατούν κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ»

Δεν μάς ξαφνιάζει ότι, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ακολουθεί από χθες την κλασική, «υπερασπιστική» της γραμμή υπέρ της κυβέρνησης, αφού αυτό κάνει ανεξαρτήτως εάν γνωρίζει ένα θέμα ή όχι. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε κατηγορηματική ως προς το ότι δεν υπάρχουν VIP ΜΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει δύο χρόνια, να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ Covid για να μπουν VIP» και συμπλήρωσε πως η ΕΙΝΑΠ δεν έχει καμία τέτοια καταγγελία.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τηλε-γιατροί και επιστήμονες ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες καθώς μόνο η υποψία ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να ισχύει, αποδεικνύει πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι για κάθε έναν ξεχωριστά, Έλληνα πολίτη που καταβάλει κάθε μήνα από το υστέρημά του ασφαλιστικές εισφορές για την ιατροφαρμακευτική του κάλυψη, και όταν την χρειαστεί, το κράτος τον «απορρίπτει» γιατί δεν έχει… γνωριμίες!

«Πώς βρήκε τόσο γρήγορα κρεβάτι σε ΜΕΘ ο Μητροπολίτης; Ο Γιώργος Τράγκας; Ο Λεβέντης; Και τόσοι άλλοι…..;» Είναι μερικά από τα ερωτήματα και τις απορίες που κατακλύζουν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις!
Γιαννάκος: «Κρατούν κλειστές κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς»

«Για τον μητροπολίτη βρέθηκε ΜΕΘ στο καλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το ίδιο και για έναν πολιτικό. Οι υπόλοιποι τίποτα, είναι απαράδεκτο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Για fake news κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες» ανέφερε.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφο με τις κενές κλίνες ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο, μετά τις καταγγελίες που έγιναν.

Λαός και Κολωνάκι στη ζωή, λαός και Κολωνάκι και στις ΜΕΘ; Αυτό το ερώτημα πλανάται… όταν εν μέσω του σφοδρότερου κύματος της πανδημίας, που ο απλός κόσμος πεθαίνει περιμένοντας να διασωληνωθεί, στα δημόσια νοσοκομεία κρατούνται κλίνες ΜΕΘ «καβάντζα» για… μεγαλόσχημους και VIP!

Όσα κατήγγειλαν οι δύο υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος, Γιαννάκος και Παπανικολάου προκαλούν μούδιασμα, σοκ και οργή. Ποιος, άραγε, είναι αυτός που επιλέγει ποιος έχει δικαίωμα να διασωληνωθεί και ποιος όχι; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να σηκώνει ένα τηλέφωνο και να λέει ποιος ασθενής χρειάζεται ΜΕΘ.; Και, εν τέλει, ποιος είναι αυτός που λειτουργεί σαν επίγειος Θεός και μπορεί να αποφασίσει ότι ένας ασθενής χωρίς «δόντι» θα πεθάνει, επειδή ο γνωστός παρουσιαστής, ο αρχιερέας ή ο πολιτικός πρέπει να έχει δεδομένη μια θέση σε ΜΕΘ για ώρα ανάγκης;
Πού είναι οι VIP ΜΕΘ;

Η εφημερίδα «δημοκρατία» ερεύνησε τις καταγγελίες και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, προέκυψε ότι η πλειονότητα των… VIP ΜΕΘ που κατήγγειλαν οι υγειονομικοί πως φυλάσσονται για χάρη ισχυρών και πλουσίων βρίσκεται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και «Σωτηρία».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκαν και όσα τραγικά συμβαίνουν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου οι… VIP ασθενείς έχουν πρωτοφανείς και παράλογες απαιτήσεις από το υγειονομικό προσωπικό.

Εξίσου προβληματικά, όμως, είναι τα πράγματα και στον Ευαγγελισμό που, όπως μας ανέφεραν, έχει γίνει το κέντρο των VIP ασθενών σε κλίνες ΜΕΘ, όπου λαμβάνουν φροντίδα άκρως δυσανάλογη σε σχέση με άλλους ασθενείς.
Απούσα η Δικαιοσύνη

Ωστόσο, απορίας άξιον είναι πως γίνεται μετά τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες να μην έχει επέμβει ο εισαγγελέας. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, για σκληρή επιλογή ασθενών με βάση το όνομά τους και για κλίνες οι οποίες παραμένουν άδειες, την ώρα που οι απλοί, «ανώνυμοι» ασθενείς πεθαίνουν πάνω σε ράντσα στους διαδρόμους! Και όμως, ακόμα και αυτή την ώρα η Δικαιοσύνη κάνει πως δεν ακούει, επιβεβαιώνοντας πως «πέρα από τυφλή είναι μάλλον και… κουφή»!
Αμείλικτα ερωτήματα

Το αν πράγματι υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που φυλάσσονται για VIP πρόσωπα είναι ένα θέμα που οφείλει να διερευνήσει ο εισαγγελέας. Και αυτό, διότι η Ελλάδα θρηνεί πάνω από 18.500 ψυχές, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου χάνονται σε καθημερινή βάση 80-100 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων περιμένοντας μια κλίνη ΜΕΘ. Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι ζήτημα ηθικής τάξης, αλλά και δικαιοσύνης έναντι όλων αυτών των ανθρώπων.

Η «δημοκρατία» ανέδειξε τις πληροφορίες που συγκέντρωσε και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Οι καταγγελίες των Γιαννάκου και Παπανικολάου είναι ιδιαίτερα σοβαρές, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος πως δεν υπάρχει διάσημος, γνωστός ή πλούσιος ασθενής ο οποίος να χρειάστηκε ΜΕΘ και να μην τη βρήκε…

newsbreak.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη