14 Δεκ 2021

Κορονοϊός: Το ελληνικό δράμα των νεκρών - Με ανεπανάληπτο ρεκόρ τον Δεκέμβρη απειλείται η Ελλάδα (Πίνακες)


Με τρομακτικό ρεκόρ νεκρών από Covid-19 απειλείται η Ελλάδα, γραφήματα αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας και τον ορατότατο πια κίνδυνο εν όψει των εορτών.


Έναν εφιάλτη δίχως τέλος βιώνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να σαρώνει τους πάντες και τα πάντα.

Το ένα θλιβερό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο, με το καταστροφικό έργο της επιδημίας στη χώρα μας να μην έχει τελειωμό. Σήμερα λίγο έλειψε να καταρριφθεί το αρνητικό ρεκόρ ημερησίων θανάτων από Covid-19.

Συγκεκριμένα, σήμερα (14/12) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι130 άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα εντός μόλις 24 ωρών. Άπαντες είχαν μολυνθεί και η λοίμωξη που προκαλεί ο ιός, ο οποίες εν τέλει τους στέρησε τη ζωή.

Περισσότερους νεκρούς λόγω του SARS-CoV-2 είχαμε να θρηνήσουμε μόνον την 3η Μαΐου του 2021, οπότε κι είχαμε χάσει 134 άτομα στην πατρίδα μας, αμέσως μετά από το διήμερο του Πάσχα.

Τρομακτικός όμως είναι και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στην Ελλάδα που πέθαναν από τη νόσο μέσα στον Δεκέμβριο. Εάν δεν μπει ένα τέλος σε αυτό το νούμερο, τότε ο τραγικός απολογισμός θα σχετίζεται με μιαν εκατόμβη νεκρών, τουλάχιστον αναλογικά με τον πληθυσμό μας και ο περασμένος «Μαύρος Νοέμβρης», των 2.244 απωλειών εξαιτίας της νόσου, θα ξεπεραστεί σημαντικά.


Ειδικότερα, κατά την ανάλυση των δεδομένων των εν λόγω θανάτων από την 1η Δεκεμβρίου έως και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα μόνο 14 ημερών, στην Ελλάδα πέθαναν 1.316 άνθρωποι, ενώ το αντίστοιχο διάστημα, μόλις έναν μήνα πριν (1/11 έως 14/11), οι θάνατοι ήταν 798.

Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα μας έχουν καταλήξει 19.475 συνάνθρωποί μας, ο οποίοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον νέο κορονοϊό. Το άκρως διαφωτιστικό γράφημα του ourworldindata.org, το οποίο συγκεντρώνει τα δεδομένα από ολόκληρο τον πλανήτη, αποκαλύπτει περίτρανα το ελληνικό δράμα.

Δείχνει την καμπύλη των θανάτων στον κόσμο και την Ευρώπη το τελευταίο επταήμερο, με την Ελλάδα να έχει διαγράψει μια θλιβερή τροχιά, η οποία είναι πολύ χειρότερη από εκείνην τόσο του υπόλοιπου πλανήτη όσο και της υπόλοιπης ηπείρου (Στοιχεία 7ημέρου ανά εκατ. κατοίκων):



Δείτε παράλληλα το σχετικό διάγραμμα με τη θέση της Ελλάδα (Στοιχεία 7ημέρου ανά εκατ. κατοίκων):



Κι όλα τα παραπάνω χωρίς να έχουν προσμετρηθεί τα σημερινά σοκαριστικά μαντάτα των 130 νεκρών.

Το ourworldindata.org, δε, καταδεικνύει και με ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση το ελληνικό πρόβλημα. Ενδεικτικοί είναι οι σχετικοί δείκτες που παρουσιάζουν τη διαφορά που έχει η χώρα μας από άλλα κράτη του δυτικού κόσμου.

Οι συγκρίσεις με χώρες της Γηραιάς ηπείρου προκαλούν ανατριχίλα, με την -μονίμως, πλέον, θλιβερή «πρωταθλήτρια»- Ελλάδα στο 8,99, τη Γερμανία στο 4,49, τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 3,79, τη Γαλλία στο 1,90, τη Ηνωμένο Βασίλειο στο 1,76 και την Ισπανία στο 0,68:



Οι σημερινοί «σκληροί» δείκτες:

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 130, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.475 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 700 (59.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 568 (81.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (18.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.625 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 325 (ημερήσια μεταβολή -2.4%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).


https://www.ieidiseis.gr/ellada/123114/koronoios-to-elliniko-drama-ton-nekron-me-anepanalipto-rekor-to-dekemvrio-apeileitai-i-ellada-pinakes



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη