17 Ιαν 2022

Εκλογές το 2023 - Aνασχηματισμός την άνοιξη, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μέχρι και την μάχη του twitter


Εβδομάδα δημοσκοπήσεων αλλά και αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκινά από σήμερα.

Αφού η σχετική ύφεση που καταγράφει η υπόθεση της πανδημίας σε επίπεδο επιβάρυνσης του ΕΣΥ (παραμένουν όμως δεκάδες οι νεκροί καθημερινά, στην πλειοψηφία τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ) διευκολύνει το Μέγαρο Μαξίμου έτσι ώστε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πλάνο σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Η «άσκηση» αυτή θα είναι πιο εύκολη εάν επιβεβαιώσουν και οι αριθμοί την εικόνα που όλοι μας πλέον συναντάμε τριγύρω μας, στο φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον: Δηλαδή να καταγράφονται μεν πάρα πολλά κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον», ο κύκλος της οποίας όμως ολοκληρώνεται σε 4-5 μέρες - όσο διαρκεί μια κοινή γρίπη.


@ Την ίδια στιγμή Μαξίμου και Υπουργείο Παιδείας, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ απόλυτα με το άνοιγμα των σχολείων, αφού παρά την πολιτική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορων γραφικών συνδικαλιστών της Αριστεράς στον χώρο της εκπαίδευσης, η κατάσταση στα σχολεία κρίνεται ως απολύτως ομαλή.
Αφήστε που το άνοιγμα των σχολείων συνετέλεσε στο να υπάρξει μαζικότερος έλεγχος κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού μέσα σε λίγα 24ωρα. Με αυτήν την διαδικασία εντοπίστηκαν πάνω από 31.000 κρούσματα, τα οποία απομονώθηκαν άμεσα διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού.

@ Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο της εβδομάδας που από σήμερα ξεκινά είναι πως θα «σκάσουν μύτη» οι πρώτες δημοσκοπήσεις της νέας χρονιάς. Η εικόνα που έχει το Οn Τarget είναι πως η Νέα Δημοκρατία, αν και εμφανίζει μια ελαφριά κάμψη, διατηρεί το καθαρό διψήφιο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δείχνει να σταθεροποιείται σε ένα ποσοστό πάνω από το 13%.
Βέβαια τα νούμερα των μετρήσεων, ακόμη και σε ενδεχόμενη λήξη του συναγερμού της πανδημίας, σε καμιά περίπτωση δεν «εγγυώνται» την αυτοδύναμη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις διπλές κάλπες που έρχονται. Για αυτό και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού το φθινόπωρο και ο Μητσοτάκης βαδίζει προς ολοκλήρωση της τετραετίας.

@ Αυτό όμως που ΔΕΝ μπορεί να αποκλεισθεί είναι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει – εφόσον πάντα ομαλοποιηθούν οι υγειονομικές συνθήκες – σε έναν ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ καθώς και στην σύσταση μιας «εκλογικής κυβέρνησης» που θα οδηγήσει την χώρα στις κάλπες την άνοιξη του 2023. Και επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται δεξιά και αριστερά, να γνωρίζεται πως στο Μαξίμου περισσότερο νοιάζονται στο να ισχυροποιηθεί το ΚΕΝΤΡΩΟ προφίλ της Κυβέρνησης (λόγω της παρουσίας Ανδρουλάκη) από την ενίσχυση του Δεξιού πολιτικού στίγματος της κυβερνώσας παράταξης. Και σε αυτή την λογική, θα γίνουν και οι αλλαγές – προσθήκες σε επίπεδο προσώπων.

@ «Έτοιμος» λέει πως είναι ο Τσίπρας για «νέα πολιτική αντεπίθεση» μετά την εβδομαδιαία σχεδόν καραντίνα του λόγο κορονωιού (περαστικά του).
Τελικά ΔΕΝ έκλεισε την «Αυγή» παρότι είχε ως (ανέλπιστο) σύμμαχο του περί του λουκέτου τον Τσακαλώτο, και ανακοίνωσε επισήμως την διενέργεια του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως το «πουλάκι πλέον πέταξε» για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον νέο παίκτη στην σκακιέρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά του.

@ Πάρτι στήσανε το Σάββατο στην Χαριλάου Τρικούπη, οι στενοί συνεργάτες του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά την δημοσκόπηση που παρουσίασαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για την μεγάλη ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη.
Ειδικότερα μέσα από την μέτρηση καταγράφεται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης το πολιτικό βαρόμετρο των κομμάτων μετά την εκλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου οι διαθέσεις της κοινής γνώμης στην Κρήτη έχουμε, για όσους δεν την είδατε τα εξής:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Νέα Δημοκρατία: 22,8%, ΣΥΡΙΖΑ: 23,7%, Κίνημα Αλλαγής: 21,6%, ΚΚΕ: 3,8%, Ελληνική Λύση: 2,6%, ΜέΡΑ25: 3%, Άλλο: 4%, Λευκό/Άκυρο: 1,5%, Δεν θα ψηφίσω: 2,1%, Δεν Ξέρω / Δεν έχω αποφασίσει: 14,9%
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Νέα Δημοκρατία: 28,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 22,2%, Κίνημα Αλλαγής: 19,6%, ΚΚΕ: 4,2%, Ελληνική Λύση: 2,1%, ΜέΡΑ25: 2,9%, Άλλο: 3,7%, Λευκό/Άκυρο: 1,8%, Δεν θα ψηφίσω: 2,8%, Δεν Ξέρω / Δεν έχω αποφασίσει: 12,4%
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ: Νέα Δημοκρατία: 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 22,8%, Κίνημα Αλλαγής: 8,9%, ΚΚΕ: 4,6%, Ελληνική Λύση: 3,1%, ΜέΡΑ25: 4%, Άλλο: 5,5%, Λευκό/Άκυρο: 2,4%, Δεν θα ψηφίσω: 3%, Δεν Ξέρω / Δεν έχω αποφασίσει: 18,2%
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Νέα Δημοκρατία: 27,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%, Κίνημα Αλλαγής: 18,8%, ΚΚΕ: 2,9%, Ελληνική Λύση: 2,4%, ΜέΡΑ25: 2,9%, Άλλο: 6,3%, Λευκό/Άκυρο: 3,2%, Δεν θα ψηφίσω: 3,2%, Δεν Ξέρω / Δεν έχω αποφασίσει: 12,6%
Είναι πλέον βέβαιο πως η Κρήτη «πρασινίζει» ξανά και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα δοθεί μεγάλη μάχη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πρωτιά.

@ Παρά τις ΣΥΡΙΖΑΙΚΕΣ κραυγές και τις οιμωγές στο twitter, δεν υπάρχει τελικά και τόσο μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση στην απόπειρα να ταυτισθεί ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του με ολοκληρωτικές πρακτικές που έχουν να κάνουν με την Ελευθερία του Τύπου.
Η Δικαιοσύνη προχωρά κανονικά στην ολοκλήρωση των καταθέσεων των κατηγορουμένων για σειρά κακουργηματικών πράξεων, εκδοτών – δημοσιογράφων στην υπόθεση Novartis. Τα υπόλοιπα, εάν κάποιος δηλαδή είναι ένοχος ή αθώος, θα τα βρεί το αρμόδιο δικαστήριο. Και όχι τα… bots του Twitter, και τα troll των social media.
Αφήστε που ακόμη και στο πλέον «αγαπημένο» μέσο του ΣΥΡΙΖΑ, το twitter η υπόθεση αυτή είχε εξαφανιστεί από τα trends (τα δημοφιλή θέματα δηλαδή) από το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι.https://www.lykavitos.gr/news/paraskinio/ekloges-to-2023-anasximatismos-tin-anoiksi-ti-deixnoun-oi-dimoskopiseis
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη