16 Ιαν 2022

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ αθλητές εγκατέλειψαν το Australian Open μετά από αναπνευστικά προβλήματα...


Μετά την αποχώρηση του Νικολόζ Μπασιλασιβίλι που δυσκολευόταν να αναπνεύσει και ένιωθε σφίξιμο στο στήθος του, δύο ακόμη αθλητές δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και εγκατέλειψαν το Australian Open ! Η Σλοβένα Νταλίλα Γιακούποβιτς και ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κυργιος.


Η δικαιολογία που βγάζουν τα ΜΜΕ προς τα έξω, είναι πως ο Κυργιός δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω άσθματος μετά την ανάρρωση του από τον Covid-19, γιαυτό και αποσύρθηκε αργά από το τουρνουά προετοιμασίας του για το Australian Open.

Ο 26χρονος θα επιστρέψει στην Καμπέρα και θα επανεκτιμήσει τα σχέδιά του για το επερχόμενο Αυστραλιανό Όπεν, που θα ξεκινήσει σε μόλις δύο εβδομάδες.

Αισθάνομαι πραγματικά εξαντλημένος και αδιαθεσία εδώ και τέσσερις ημέρες. Έχω κάνει πολλά τεστ COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, τα οποία όλα ήταν αρνητικά, αλλά δεν αισθάνομαι 100 τοις εκατό καλά, οπότε πρέπει να περάσω αυτή την εβδομάδα ήρεμα για να είμαι έτοιμος για το Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα. Ανυπομονούσα πραγματικά να ζήσω την εμπειρία με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο! Ανυπομονώ να επιστρέψω και να σας δω όλους, δήλωσε ο Κυργιός.

Η Νταλίλα Γιακούποβιτς αναγκάστηκε να αποσυρθεί, αφού φάνηκε να είχε κρίση βήχα κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ κόντρα στη Stefanie Vogele. Η Γιακούποβιτς δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και έφυγε από το ματς κλαίγοντας, η ίδια δήλωσε: “Φοβόμουν πολύ ότι θα καταρρεύσω, γι’ αυτό πήγα στο παρκέ γιατί δεν μπορούσα να περπατήσω άλλο“.

Δεν έχω άσθμα και δεν είχα ποτέ αναπνευστικά προβλήματα. Μου αρέσει πραγματικά η ζέστη και σκέφτηκα να παίξω. Αλλά οι βαθμοί ήταν λίγο μεγαλύτεροι και απλά δεν μπορούσα να αναπνεύσω πια, απλώς έπεσα στο πάτωμα, είπε μετά τον αγώνα.

Η Γιακούποβιτς είπε επίσης ότι δεν είναι δίκαιο να ζητούν από τους παίκτες να παίξουν στο γήπεδο υπό αυτές τις συνθήκες. “Δεν είναι υγιές για εμάς. Ήμουν έκπληκτη, νόμιζα ότι δεν θα παίζαμε σήμερα, αλλά δεν έχουμε πολλές επιλογές“, είπε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη