27 Ιαν 2022

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για Ανασχηματισμό και ο Τσίπρας βγαίνει στα "κεραμίδια" γιατί ήδη βλέπει την πλάτη του Ανδρουλάκη


Μια συνολική παγωμάρα επικρατεί στους διαδρόμους του Μαξίμου μετά την βαριά «αστοχία» με την διαχείριση της κρίσης της χιονοθύελλας που έπληξε την Αττική.

Το πλήγμα είναι σοβαρό τόσο για την Κυβέρνηση όσο και προσωπικά για τον πρωθυπουργό και αυτά είναι τα πρώτα «μηνύματα» που έλαβε το πρωθυπουργικό περιβάλλον από επικοινωνιολόγους που συνομιλεί τακτικά και που δύσκολα πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους.
Τώρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που θα συμπεριλάβουν και τα περιστατικά της Αττικής Οδού. Και από τα αποτελέσματα και των μετρήσεων θα κριθούν κατά πολύ οι τελικές αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός σε σχέση με τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο φιάσκο. Αφού στο «κάδρο» δεν είναι μόνο ο Στυλιανίδης αλλά και αρκετοί «εξαφανισμένοι» υπουργοί την ώρα της κρίσης.


@ Πάντως όπως έχει αποδείξει ο Μητσοτάκης δεν λειτουργεί ποτέ εν θερμώ. Ακόμη και εάν έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε ένα ουδέτερο πολιτικά κλίμα. Όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι με τις αντικαταστάσεις Χρυσοχοίδη – Χαρδαλιά, οι οποίες γίνανε αρκετές μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής.
Αλλά ο ανασχηματισμός, οι δομικές αλλαγές ή το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας (ότι εσείς προτιμάτε) θα γίνει πριν το Πάσχα και η νέα κυβέρνηση θα είναι «εκλογική» αφού μετά το καλοκαίρι του 2022 και την λήξη της τουριστικής περιόδου όλα είναι ανοιχτά.

@ Υπήρξε πάντως χθες μέσα στην γενικότερη «μαυρίλα» και μια είδηση αναπτέρωσης του ηθικού των συνεργατών του πρωθυπουργού. Αναφερόμαστε στην δημοσκόπηση του Alpha και στην τεράστια διαφορά που συνεχίζει να καταγράφει σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνεται στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς εάν γίνονταν εκλογές τώρα η ΝΔ θα ελάμβανε ποσοστό 36%-39%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20%-23%. Το ΚΙΝΑΛ θα συγκέντρωνε το 18%-21%, ενώ το ΚΚΕ το 6,5%-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα ελάμβαναν 2%-2,5% έκαστο, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζε ποσοστό 9%-11% των πολιτών.

@Στην δημοσκόπηση όμως εκτός από την χαοτική διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και μια δεύτερη «είδηση» που έκανε έξαλλο όπως μάθαμε προσωπικά τον Τσίπρα.
Αναφερόμαστε στην ΜΗΔΕΝΙΚΗ πλέον διαφορά που χωρίζει τον Τσίπρα από τον Ανδρουλάκη, αλλά και την ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ πιθανότητα στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να είναι δεύτερο κόμμα με τον Τσίπρα τρίτο.
Για αυτό και η σπουδή, ακριβώς πέντε λεπτά μετά την προβολή της δημοσκόπησης να βγάλει μια «ανακοίνωση από τα παλιά» το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας ευθέως τα αποτελέσματα της μέτρησης, αφήνοντας παράλληλα και κάποια υπονοούμενα για την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Ενώ πλακώσανε και στο twitter τα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ μαιμουδο-τρόλ με στόχο να αποδομήσουν την δημοσκόπηση.
Κακός σύμβουλος ο πανικός «σύντροφοι», πολύ κακός…

@ «Αν συνεχίσεις έτσι, ο Πολάκης θα είναι ο στρατηγός της επόμενής σου ήττας». Η φράση ανήκει σε κορυφαίο πολιτικό αναλυτή της χώρας που συχνά-πυκνά προσφεύγει στις συμβουλές του ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, πρόκειται για μία προσωπικότητα που, αν και το έχει κάνει κάποιες φορές, δεν «ψήνεται» να χτυπάει την πόρτα του γραφείου του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, όταν τον καλεί, αλλά ζητεί να συναντηθούν σε «ουδέτερο έδαφος». Όπως και να έχει, ο εν λόγω φέρεται να εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον βασικό λόγο που η «ατζέντα Πολάκη» βλάπτει το κόμμα. Κατά τη γνώμη του, λοιπόν, ο λόγος αυτός δεν είναι μόνο το περίφημο «διώχνει περισσότερους απ’ όσους συσπειρώνει», αλλά και το ότι ο Πολάκης αναβιώνει αυτόματα το... «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», που αποτελεί το βασικό ανάχωμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επάνοδό του στην εξουσία.

@ Στη μία το μεσημέρι θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον CEO και Πρόεδρο της JP Morgan Jamie Dimon στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο άνδρες πρόκειται να συζητήσουν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της παρουσίας της JP Morgan στην Ελλάδα και βεβαίως για την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός στη χώρα μας με την εξαγορά της Viva Wallet.
Ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan θα έχει συναντήσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και με επιχειρηματίες εκτός από τον πρωθυπουργό, ενώ η ανάκαμψη που έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία και κυρίως οι προοπτικές της οδηγούν την εταιρεία στην απόφαση να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας.
Η στάση της JP Morgan έναντι της χώρας μας έχει αλλάξει. Πρόσφατη έκθεσή της αναφέρει πως αναμένει εκρηκτική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 5,2% για φέτος .https://www.lykavitos.gr/news/paraskinio/o-mitsotakis-etoimazetai-gia-anasximatismo-kai-o-tsipras-idi-vlepei-tin-plati-tou-androu
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη