19 Ιαν 2022

«Θολό» τοπίο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τις απολύσεις και τις προσλήψεις


Μετά τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την πρόσληψη υγειονομικών, το ίδιο έκανε και ο Μάκης Βορίδης αναφορικά με το ενδεχόμενο απολύσεων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας.

Λίγες μέρες μετά την όχι και τόσο ξεκάθαρη απάντηση του Γιάννη Οικονόμου για το αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την πρόσληψη των υγειονομικών στο μέλλον, «θολό» άφησε το τοπίο ο Μάκης Βορίδης και σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο απολύσεων τωνανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να μιλήσει καθαρά για απολύσεις, τόνισε όμως ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.

«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό».


Σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στον ΣΚΑΪ για το αν οι συγκεκριμένοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα απολυθούν, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως «δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας».
Πρόστιμο 100 ευρώ

Σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο των 100 ευρώ, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Εκτίμησε δε ότι με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν να εμβολιαστούν και ότι πιθανότατα το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας, όταν δε θα υπάρχει επιδημιολογικός κίνδυνος.

Τι είχε πει ο Γιάννης Οικονόμου για τις προσλήψεις των υγειονομικών και τους ανεμβολίαστους

Ο Γιάννης Οικονόμου είχε ερωτηθεί την περασμένη Πέμπτη για το αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την πρόσληψη των υγειονομικών στο μέλλον, χωρίς όμως να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.


«Προς το παρόν είναι γνωστές οι θέσεις της κυβέρνησης για το γεγονός ότι όποιος υγειονομικός δεν εμβολιάζεται, βρίσκεται σε αναστολή. Διάστημα που λήγει τους επόμενους μήνες και ενδεχομένως οδηγήσει εκτός του συστήματος υγείας όσους επιμένουν να παραμένουν στην κατάσταση αυτή», είχε πει και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεται κανείς με δεδομένο το ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το να υπηρετεί κανείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να είναι θωρακισμένος και ο ίδιος αλλά και ο κόσμος που πηγαίνει εκεί για να έχει την απαραίτητη νοσηλεία ανεξαρτήτως πάθησης, πρέπει να πληρούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Ο εμβολιασμός είναι μια θωράκιση την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι πρωτίστως όσοι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και άλλων ασθενειών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε μιλήσει για προϋποθέσεις, λέξη την οποία χρησιμοποίησε σήμερα και ο Μάκης Βορίδης. «Το να υπηρετεί κανείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να είναι θωρακισμένος και ο ίδιος αλλά και ο κόσμος που πηγαίνει εκεί για να έχει την απαραίτητη νοσηλεία ανεξαρτήτως πάθησης, πρέπει να πληρούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις», είχε πει χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη