15 Ιαν 2022

Καθαρή εντολή για αυτοδυναμία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Απαρέγκλιτα στην κεντρική πολιτική στόχευση της αυτοδυναμίας κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό που στηρίζεται αφενός στην υλοποίηση των πολιτικών με εθνικό πρόσημο που αγγίζουν την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αφετέρου με άνοιγμα σε κοινωνικές ομάδες και πολίτες πέρα από τα στενά όρια της κεντροδεξιάς, όπως πολύ εύστοχα έπραξε το 2019, ο Πρωθυπουργός με αρκετή αυτοπεποίθηση έχει βάλει ψηλά τον πήχη με στόχο το σχηματισμό μιας βιώσιμης μονοκομματικής κυβέρνησης για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

Το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως "εύκολη υπόθεση", αλλά η ανθεκτικότητα της Κυβέρνησης σε δύσκολες καταστάσεις σε συνδυασμό με την προοπτική που ανοίγεται μπροστά με αιχμή του δόρατος τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ανοίγουν το δρόμο για την υλοποίηση του βασικού πολιτικού αφηγήματος το οποίο έγκαιρα έθεσε ο ίδιος από το βήμα της ΔΕΘ.

Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία επενδύει πολλά στην υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χάραξη μιας καθαρής γραμμής απέναντι και στο ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο κ. Μητσοτάκης ενέταξε με έξυπνο τρόπο στην πολυκατοικία της κεντροαριστέρας.

Μ’ αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση βάζει ένα σαφές όριο στην απενεχοποιημένη ψήφο στο ΠΑΣΟΚ στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η στήριξη στο τρίτο κοινοβουλευτικά κόμμα θα προκαλέσει σενάρια ακυβερνησίας με τον υπάρχων εκλογικό νόμο.

Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αποτελούν μια καλή μαγιά που επηρεάζει θετικά την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή, κυρίως σε ότι αφορά στην αποτροπή λαθών, στην αποφυγή μέτρων και πολιτικών που αναβλύζουν ταξικότητα και δίνουν πάτημα στην αντιπολίτευση να επιτεθεί, αλλά και στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου οράματος που θα δώσει την αίσθηση στους πολίτες ότι η καθημερινότητα τους βελτιώνεται και ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σαφώς καλύτερα από τα προηγούμενα.

Εκτός των άλλων ένας βασικός παράγοντας στην κατεύθυνση αυτή είναι η παράλληλη αξιοποίηση των παραδοσιακών γαλάζιων στελεχών, κίνηση που θα φέρει ισορροπία και θα αναπτύξει δυναμική μετά το μεγάλο άνοιγμα του Πρωθυπουργού στο χώρο του κέντρου και στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη