14 Ιαν 2022

Βαγγέλης Κρητικός : Το φαινόμενο των πλειστηριασμών θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας – ΒΙΝΤΕΟ


“Ο μόνος φραγμός είναι ο κορωνοϊός, λογω του κορωνοϊού είχαν ανασταλεί και οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί” υποστήριξε στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προστασίας δανειοληπτών. Ο κ. Βαγγέλης Κρητικός, προειδοποίησε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς και έκανε λόγο για “διεθνείς τοκογλύφους”.
«Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Εξάλλου είχε προαναγγελθεί από τον Απρίλιο του 2021 από το διεθνές οικονομικό συνέδριο των Δελφών, όταν όπου εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι αναμένει από την Ελληνική πολιτεία και την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα όσα έχουν συμφωνηθεί. Δηλαδή στην ουσία δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης και κύριας κατοικίας, πατρογονικών εστιών και περιουσιών που έχουν χτιστεί με αίμα», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, όπως υποστήριξε ο κος Κρητικός «συνεχίζεται η πρακτική των δικαστικών επιμελητών και των μπράβων».

«Υπάρχουν παραδείγματα και περιπτώσεις καινούργιεςας μην ξεχνάμε ότι πλέον δεν μιλάμε για έναν δύο τρεις πέντε ή δέκα πλειστηριασμούς, μιλάμε για εκατοντάδες προγράμματα πλειστηριασμού που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εντολείς δεν είναι όπως στο παρελθόν που προερχόμενοι από τράπεζες οι οποίες ήταν αμιγώς ελληνικών συμφερόντων. Αυτή τη στιγμή για τους πλειστηριασμους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εντολές δεν δίνονται από Έλληνες, αλλά από διεθνείς τοκογλύφους, καιροσκόπους, κερδοσκόπους. Κοράκια. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι τους έχει δοθεί κυριολεκτικά το ελεύθερο να βρουν ασύδοτα» συνέχισε ο κος Κρητικός.

«Τους δόθηκε το 2018 άδεια από την τότε ελληνική κυβέρνηση και την τράπεζα της Ελλάδος φυσικά, να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας. Έχουν εγκατασταθεί, έχουν επανδρωθεί τα γραφεία τους με χιλιάδες εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι πρώην υπάλληλοι των τραπεζών που έκλεισαν στη χώρα μας, διότι οι τράπεζες που έχουν απομείνει, δεν είναι ελληνικές. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας είναι μόνο κάτ όνομα ελληνικές. Το στρατηγικό πακέτο μετοχών του, ανήκει πλέον σε διεθνείς τοκογλύφους. Οι εταιρείες αυτές, αυτοί οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν πρόκειται να σεβαστούν ούτε τον ανθρώπινο πόνο, ούτε να έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδοιασμό για το πώς θα εκτελέσουν πλειστηριασμό. ή για πως θα πετάξουν στο δρόμο οικογένειες και ποια μέσα θα χρησιμοποιήσουν», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προστασίας δανειοληπτών μίλησε και για τις ευθύνες της ελληνικής δικαιοσύνης, απέναντι σε αυτά στα φαινόμενα. “Φυσικά δεν μπορώ παρά να μην καυτηριάσω ή και να κρίνω πάρα-πάρα πολύ αυστηρά και τη γενικότερη κατάπτωση της Ελληνικής δικαιοσύνης. Όχι απλά δεν αντιδρά, αλλά αντιμετωπίζει τους κυρίους αυτούς, ως επενδυτές”.

“Αυτό που συμβαίνει στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων, είναι το εξής: Πηγαίνει ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος συνοδεύεται από δύο-τρεις μεγαλόσωμους κυρίους, οι οποίοι παίζουν το ρόλο του μάρτυρα, χτυπάνε τα κουδούνια και τις πόρτες, απειλούν, δίνουν προθεσμίες, για να βγει ο άμοιρος πολίτης μέσα από το σπίτι του. Και φυσικά ουδείς παρεμβαίνει. Αυτό το φαινόμενο θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Πολλοί δεν προλαβαίνουν καν να μαζέψουν τα πράγματά τους. Πηγαίνει λοιπόν ο δικαστικός επιμελητής και αυτοί οι μάρτυρες μαζί του και κλειδώνει το σπίτι, αλλάζει κλειδαριές. Και σου λέει να ‘με πάρεις τηλέφωνο για να σου ανοίξω, να πάρεις τα πράγματά σου’. Και φυσικά είχαμε και περίπτωση που ήθελε και χαρτζιλίκι για να του ανοίξει το σπίτι να πάρει τα πράγματα”.

Ο κύριος Βαγγέλης Κρητικός συμβούλεψε: «Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει ο κόσμος να ζητά τα πλήρη ονοματεπώνυμα και τις ταυτότητες και του δικαστικού επιμελητή και των κυρίων που τον συνοδεύουν. Εάν δεχτούν φραστικές απειλές και πιέσεις, καλούν εκείνη τη στιγμή την άμεσο δράση, την αστυνομία, προκειμένου να καταγράψει το γεγονός ή ακόμα και να τους οδηγήσει με την διαδικασία του αυτοφώρου στον εισαγγελέα. Επίσης θα πρέπει να κάνουμε καταγγελία αυτοφώρου στον εισαγγελέα, διότι μιλάμε για απειλή και άσκηση υπέρτερης βίας. Καταγγελία πρέπει να γίνει και στον τοπικό σύλλογο δικαστικών επιμελητών και στο αστυνομικό τμήμα να καταγραφεί το γεγονός, Και φυσικά επειδή μιλάμε για εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας με την άδεια των εποπτικών αρχών, το υπουργείο ανάπτυξης δηλαδή και Τράπεζα της Ελλάδας. πρέπει να καταθέσουν καταγγελία και στις εποπτικές αρχές. Πρόκειται για μία διαδικασία δύσκολη. Και π΄όσο γνωρίζω δυστυχώς πλέον τα θέματα των δανείων δεν διευθετούνται πλέον στα δικαστήρια αλλά στην ουσία θα λύνονται δια μέσω διαπραγμάτευσης. Καταλαβαίνετε λοιπόν, όταν έχουμε δύο άνισα μέρη, δηλαδή τον δανειολήπτη και έναν διεθνή τοκογλύφο ουσιαστικά η λύση θα είναι εις βάρος του Έλληνα πολίτη του Έλληνα δανειολήπτη. Επομένως ξεχνάμε και την προσφυγή στην δικαιοσύνη, έχουμε επιβολή όρων γαλέρας».

focusfm.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη