26 Ιαν 2022

Χανιά: Αυτή είναι ενεργειακή πολιτική… τέλος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κρήτη


Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης οι πρατηριούχοι στα Χανιά, και πιθανώς σε όλη την Κρήτη, καθώς, από τη μία η εξάντληση των ποσοτήτων που είχαν λόγω της κακοκαιρίας και από την άλλη η αργία στο Δημόσιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν λειτουργούν τα τελωνεία, ώστε να φορτώσουν τα βυτία, τους έφερε προ αδιεξόδου.

ΠΗΓΗ: PARAKRITIKA.GR

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι περισσότεροι από τους πρατηριούχους ήταν στην κίνηση με παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης με τα βυτία τους, οι οποίες, παρ’ όλο που δεν ήταν μεγάλες –όπως έγραψε το Parakritika.gr– ήταν ωστόσο πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να τελειώσουν όποια αποθέματα υπήρχαν.

Το πρωί της Τρίτης, λόγω της αργίας, δεν κατέστη εφικτό να φορτώσουν πετρέλαιο θέρμανσης και να συνεχιστούν οι παραδόσεις, αφού δεν λειτουργούσαν τα τελωνεία. Όπως είπε στο Parakritika.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, δεν υπάρχει… σταγόνα πετρέλαιο στα Χανιά και πιθανότατα σε όλη την Κρήτη, λόγω αυτής της κατάστασης.



“Αρκετοί από τους πελάτες μας που ήταν να παραλάβουν σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης, δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε σήμερα καύσιμο. Μέχρι αργά τη Δευτέρα γίνονταν παραδόσεις και εξαντλήθηκε ότι είχαμε, ενώ σήμερα, λόγω της γενικής αργίας και των κλειστών τελωνείων, δεν μπορούμε να φορτώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης. Κάνουμε έκκληση να λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη μόνο τα τελωνεία από τον Δημόσιο Τομέα, ώστε να πάρουμε πετρέλαιο και να δώσουμε στον κόσμο για να μην κρυώσει, σε περίπτωση που δεν έχει ή τους τελειώσει”, επισημαίνει ο κ. Δρακακάκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη