22 Ιαν 2022


naturalnews.com: Οι αλυσίδες εφοδιασμού της Αμερικής είναι ήδη εξαιρετικά εύθραυστες. Ωστόσο, τα υπερπλήρη λιμάνια, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και οι οικονομικοί περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα σοβαρών ελλείψεων τροφίμων στο εγγύς μέλλον. Ακολουθούν 12 ενδείξεις ότι η έλλειψη τροφίμων είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ελλείψεις πατάτας και άλλων προϊόντων με βάση την πατάτα.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει ήδη έλλειψη πατάτας. Στα τέλη του περασμένου έτους, η αμερικανική μεταφορική εταιρεία Flexport Inc. ανακοίνωσε ότι θα στείλει τρία Boeing 747 που θα μεταφέρουν πατάτες στην Ιαπωνία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης πατάτας στη χώρα. Η έλλειψη πατάτας στην Ιαπωνία έχει γίνει τόσο σοβαρή που η McDonald’s αναγκάστηκε να περιορίσει την ποσότητα των πατάτας που μπορούσε να πουλήσει.

Όλο και περισσότερα ράφια γεμίζουν με γαλοπούλα.

Η γαλοπούλα θεωρείται ως η “τελευταία γραμμή πρωτεΐνης” στην οποία θα στραφούν οι πελάτες όταν δεν έχουν άλλη επιλογή για το κύριο κρέας τους. Και δεδομένου ότι η γαλοπούλα βρίσκεται σε υπερπροσφορά στα ράφια, είναι ένα σημάδι ότι όλα τα άλλα κοινά προϊόντα κρέατος, όπως το κοτόπουλο, το μοσχάρι και το χοιρινό, εξαντλούνται.

Σημαντικές αυξήσεις των τιμών στα εσπεριδοειδή.

Οι τιμές σχεδόν όλων των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ έχουν αυξηθεί. Τα προϊόντα εσπεριδοειδών δεν είναι μοναδικά από αυτή την άποψη, καθώς οι ασθένειες των εσπεριδοειδών και οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες έχουν διαταράξει τον εφοδιασμό της Αμερικής με πορτοκάλια και άλλα προϊόντα με βάση τα εσπεριδοειδή. Το Υπουργείο Γεωργίας αναμένει ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί πορτοκαλιών θα συγκομίσουν τη χαμηλότερη σοδειά τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπάρχει έλλειψη τροφίμων που χρησιμοποιούν αρωματικές ύλες.

Τα προϊόντα fast food που χρησιμοποιούν μικρές συσκευασίες αρωματικών υλών, όπως τα στιγμιαία νουντλς, οι ξηρές πατάτες κ.ο.κ., εξαρτώνται από πολύ σύνθετες αλυσίδες εφοδιασμού. Παρόλο που η συσκευασία είναι μικροσκοπική και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα μέσα, χρειάζονται δεκάδες συστατικά για να παραχθεί η τέλεια γεύση. Αν δεν έχετε ένα, δεν θα έχετε όλο το πακέτο.

Υπάρχει έλλειψη τροφίμων εκτός εποχής.

Είναι αυτονόητο ότι τα σούπερ μάρκετ μπορεί να μην διαθέτουν πάντα ορισμένα τρόφιμα επειδή είναι εποχιακά – όπως, για παράδειγμα, οι φράουλες. Αλλά όταν τα προϊόντα εκτός εποχής, όπως τα μήλα και οι μπανάνες, αρχίζουν να εξαντλούνται στα καταστήματα, είναι ένα σαφές σημάδι ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν υπερφορτωθεί και μπορεί σύντομα να καταρρεύσουν.

Υπάρχει σχετικά μικρή διαφορά στην τιμή των συμβατικών και των βιολογικών τροφίμων.

Τα συμβατικά προϊόντα κοστίζουν συνήθως σημαντικά λιγότερο από τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “βιολογικά”, δηλαδή καλλιεργούνται με φυσική τεχνολογία, χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και άλλων σύγχρονων καινοτομιών. Αυτό δεν ισχύει προς το παρόν. Και είναι τρομερό σημάδι για τα διατροφικά συστήματα της Αμερικής όταν οι τιμές των συμβατικών τροφίμων έχουν εκτοξευθεί τόσο πολύ που το κόστος τους γίνεται συγκρίσιμο με αυτό των βιολογικών τροφίμων.

Ασυνήθιστες χώρες προέλευσης για τα νωπά τρόφιμα.

Οι χώρες στις οποίες βασίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες για τις εισαγωγές τροφίμων είναι αρκετά αξιόπιστες – χώρες όπως ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προμηθεύουν χιλιάδες τόνους τροφίμων στην Αμερική κάθε χρόνο. Αλλά τώρα έχουν εμφανιστεί πολλοί άλλοι προμηθευτές. Και αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι χώρες που αναφέρονται στον κατάλογο αντιμετωπίζουν τώρα οι ίδιες ελλείψεις τροφίμων.

Υπάρχει έλλειψη μεταποιημένων προϊόντων δημητριακών.

Το σιτάρι και τα προϊόντα διατροφής με βάση τα σιτηρά συγκαταλέγονται μεταξύ των τροφίμων που καταναλώνονται ευρύτερα στον κόσμο. Αν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αυτών των προϊόντων αναφέρουν ελλείψεις, αυτό δεν είναι καλό σημάδι για τα παγκόσμια συστήματα διατροφής. Και το πρώτο καμπανάκι χτυπάει για τους παραγωγούς ζυμαρικών, οι οποίοι ήδη αναφέρουν ότι η πρόσφατη σοδειά σκληρού σιταριού δεν επαρκεί για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση.

Λιγότερα προϊόντα από τις μεγάλες μάρκες.

Μόνο μια χούφτα μεγαλοεπιχειρήσεων κατέχουν και παράγουν σχεδόν όλα τα τρόφιμα που διατίθενται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Όταν αυτές οι μεγάλες μεγαλοεταιρείες ξεμένουν από προϊόντα προς πώληση, αυτό σημαίνει ότι ΟΛΟΙ έχουν επίσης πρόβλημα να βρουν τρόφιμα.

Ελλείψεις τροφών για κατοικίδια ζώα.

Η συνεχιζόμενη κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού επηρεάζει επίσης τις επεξεργασμένες τροφές που αγοράζουν οι άνθρωποι για τα κατοικίδιά τους. Τα σούπερ μάρκετ αδυνατούν όλο και περισσότερο να βρουν υποκατάστατα των συμβατικών τροφών για κατοικίδια ζώα στα ράφια τους. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν ήδη αναφέρει ότι δυσκολεύονται να αγοράσουν τροφή για τις αγαπημένες τους γάτες και τα σκυλιά.

Υπάρχει έλλειψη σύνθετων μικτών τροφίμων που περιέχουν μεγάλο αριθμό συστατικών.

Τα σούπερ μάρκετ πωλούν πολλά προϊόντα που απαιτούν πολλά συστατικά για την παρασκευή τους, όπως οι σούπες. Τα προϊόντα αυτά απαιτούν πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού. Εάν οι αλυσίδες εφοδιασμού καταρρεύσουν, τα προϊόντα αυτά θα είναι από τα πρώτα που θα εξαφανιστούν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, λόγω της μεγάλης ποσότητας συστατικών που απαιτούνται για την παρασκευή τους.

Ελλείψεις γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η γαλακτοβιομηχανία παρέχει στον κόσμο μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα, όπως το γάλα και το τυρί. Πολλές άλλες βιομηχανίες τροφίμων βασίζονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το παγωτό και τα βρεφικά γάλατα. Η έλλειψη γαλακτοκομικών προϊόντων θα έχει επιπτώσεις ντόμινο σε αυτές τις βιομηχανίες, με αποτέλεσμα ελλείψεις σε όλους τους τομείς.

Έτσι, δεν υπάρχουν ακόμη εμφανείς ελλείψεις τροφίμων, αλλά όλα τα σημάδια της αγοράς είναι εκεί. Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν βλέπουν σημάδια μιας επικείμενης μεγάλης επισιτιστικής κρίσης είναι να προετοιμαστούν.

thebigtheone.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη