18 Ιαν 2022

Δεν κάνουν πίσω οι Εβρίτες!


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα, στις 2 μ.μ., στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, από τους Εβρίτες που θέλουν να αποτρέψουν την κατασκευή νέας δομής δίπλα στο ΚΥΤ, όπου βρίσκονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.
Μπροστάρηδες θα είναι οι εθνοφύλακες όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρου του Έβρου, οι οποίοι απηύθυναν ήδη κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, ακόμα μεγαλύτερης από την προχθεσινή εντυπωσιακή συγκέντρωση. Να ξεπεράσουν, δηλαδή, κατά πολύ τους 1.000 και πλέον που προχθές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τις δύο υπάρχουσες δομές. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να έρθει κόσμος και από άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και της βόρειας Ελλάδας, ακόμα και με λεωφορεία.

Επίσης, οι αγρότες του Έβρου, αυτή τη φορά με τρακτέρ, ετοιμάζονται να βρεθούν σήμερα στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους. Το συλλαλητήριο γίνεται για να συγκεντρωθούν εκεί οι Ελληνες πατριώτες που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς τον Μηταράκη και την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν πρέπει να γίνει δομή λαθρομεταναστών» εκεί, μια ανάσα από την Τουρκία.
Kραυγή αγωνίας

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου κ. Τυρμπάκης βγάζει κραυγή αγωνίας: «Παρακαλώ όλο τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί. Ενημερώστε τους πάντες για το τι γίνεται στο Φυλάκιο. Να μην γίνει η υπερδομή στο χωριό μας, δεν το αντέχουμε». Για τέταρτη ημέρα, ο κ. Τυρμπάκης βρέθηκε έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου και εκλιπαρούσε για βοήθεια, καθώς τα σκαπτικά μηχανήματα από το πρωί χθες ξεκίνησαν εκ νέου τις εργασίες τους και, όπως έγινε γνωστό, «έχουν προχωρήσει ήδη στο 40% της δουλειάς που θέλουν να κάνουν, δεν σταματάνε. Πρέπει να τους σταματήσουμε».

Ο κ. Τυρμπάκης λέει ακόμη: «Σε λίγο καιρό θα είμαστε ξένοι στο χωριό μας, θα μας βάζουν να μπαίνουμε στα σπίτια μας με διαβατήριο. Δεν βλέπετε τι πάει να γίνει;»
Υπενθυμίζεται ότι η νέα δομή αφορά έκταση επιφάνειας 33.718 m2, η οποία γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ.

Για όλα αυτά, βέβαια, χρειάζεται άδεια από την Πολεοδομία, αλλά, όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας, «ζητάμε άδεια, αλλά δεν μας επιτρέπουν οι αστυνομικοί να το κυνηγήσουμε το θέμα – μας διώχνουν όταν ζητάμε να δούμε τις άδειες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη