24 Ιαν 2022

EKTAKTO> To IΣΡΑΗΛ εξετάζει την κατάργηση του Green Pass ενώ ώρα με την ώρα οι αποκαλύψεις για την εργαστηριακή προέλευση του ιού απειλούν τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου


Δείτε τις αλληλοαναιρούμενες τοποθετήσεις και δελτία τύπου όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και θα αντιληφθείτε την αμηχανία τους

Nέα βόμβα από το Ισραήλ που έσπευσε να εμβολιάσει πρώτο τους πολίτες του και να βάλει σε λειτουργία τα διαβόητα Green Pass καθώς ώρα με την ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και πιο νέα στοιχεία που οδηγούν σε απόπειρα συγκάλυψης τουλάχιστο ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι η απελευθέρωση ενός εργαστηριακού ιού είτε από ατύχημα είτε για να αλλάξουν τον (δυτικό κυρίως) κόσμο και να καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατίας.

Βy Team

Στη Μεγάλη Βρετανία ο THE SPECTATOR με συνεχή αρθρογραφία κάνει λόγο για αλλοίωση των αριθμών της πανδημίας και περίεργη απόπειρα τρομοκράτησης του πληθυσμού με αβάσιμα στοιχεία.

Εκεί υπάρχουν και δημοσιογράφοι που σέβονται το πρόσωπο που αντικρύζουν στο καθρέφτη τους και δεν φθάνουν στο σημείο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για μερικές νιφάδες χιονιού υπακούοντας σε ένα σενάριο που κι αυτό θα συντριβεί από τη πραγματικότητα.

Τα ντοκουμέντα της συγκάλυψης βλέπουν το φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα με την συντριβή των εμβολίων στη πραγματική ζωή παρά την τεράστια εκστρατεία δημοσιοποίησης πληρωμένων μελετών σε μία απέλπιδα προσπάθεια στήριξής τους. Ο μισός πληθυσμός της γης έχει εμβολιαστεί με τα εμβόλια που πούλησε ένας απόφοιτος Κτηνιατρικής οι άμεσες παρενέργειες των οποίων που έχει καταγράψει η ίδια η εταιρία του είναι εφιαλτικές ενώ για τις σε βάθος χρόνου μοιάζουν με ρώσικη ρουλέτα.

Δείτε τις αλληλοαναιρούμενες τοποθετήσεις και δελτία τύπου όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και θα αντιληφθείτε την αμηχανία τους για τη συνέχεια του πανδημικού project καθώς τα πρόσωπα και οι ρόλοι φωτίζονται.

[Η καταιγίδα πλησιάζει. Διαβάστε ΕΔΩ για τις δυστοπικές συμπτώσεις μίας “άσκησης πανδημίας” που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019 με την πραγματική πανδημία.]


Έτσι το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ οκτώ ημέρες πριν από τη λήξη τους φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τους κανόνες για το Green Pass που εδώ και πολλούς μήνες περιορίζουν την είσοδο στους περισσότερους δημόσιους χώρους μόνο σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχει αναρρώσει από τον COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, ή έχουν κάνει αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Michael Bachner στους The Times of Israel.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς ολοένα και περισσότεροι κορυφαίοι ειδικοί λένε ότι οι μαζικές μολύνσεις που προκαλούνται από την παραλλαγή Omicron, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα εμβολιασμένων, καθιστούν τους κανόνες του Green Pass ολοένα και πιο παρωχημένους.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla αναφέρει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου συζητούν επί του παρόντος εάν θα καταργήσουν πλήρως τους κανόνες στο τέλος του μήνα, θα τους επεκτείνουν σε μια πιο ήπια εκδοχή ή θα τους αντικαταστήσουν με κανόνες «μωβ σήματος» που επιβάλλουν ανώτατα όρια στις συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους.

Οι αξιωματούχοι λέγεται ότι διστάζουν να ακυρώσουν εντελώς τους περιορισμούς υπό τον φόβο ενός πιθανού νέου στελέχους ιού που θα μπορούσε να τους κάνει ξανά σχετικούς.

Στο μεταξύ 4 εξέχοντες επιστήμονες που διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του κυρίαρχου σήμερα αφηγήματος σχετικά με τη φυσική προέλευση της COVID-19 έλαβαν σημαντικές αυξήσεις σε μορφή επιχορηγήσεων από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), με επικεφαλής τον Δρ Anthony Fauci, τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνει μια ανασκόπηση των δεδομένων χρηματοδότησης από τους The Epoch Times.

Τρεις από αυτούς τους επιστήμονες, ο Kristian Andersen, ο Robert Garry και ο Michael Farzan, ήταν παρόντες σε μια τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Fauci την 1η Φεβρουαρίου 2020 σχετικά με την προέλευση του ιού. Οι ίδιοι επιστήμονες συνέβαλαν επίσης στη δημοσίευση της εργσίας Proximal Origin, μίας μελέτης με μεγάλη επιρροή που ενίσχυσε τη θεωρία της φυσικής προέλευσης του SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, και έχει αναφερθεί συχνά από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης.



Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν βάσει των αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας, έδειξαν ότι οι συγκεκριμένοι επιστήμονες είχαν αναφέρει στα ανώτερα μέλη της τηλεδιάσκεψης του Fauci ότι ήταν 60 έως 80% σίγουροι ότι η COVID-19 είχε προέλθει από εργαστήριο!!!

Συγκεκριμένα, παρά τις προσωπικές ανησυχίες τους για την προέλευση του ιού, το πρώτο προσχέδιο της Proximal Origin ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα με την τηλεδιάσκεψη.



Ο Andersen και ο Garry ήταν συν-συγγραφείς της εργασίας Proximal Origin και ο Farzan αναγνωρίστηκε στη δημοσίευση της μελέτης στο περιοδικό Nature για τη συμμετοχή του στη σύνταξη της. Επιπλέον, το NIAID του Fauci παρείχε σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση του Peter Daszak της ΜΚΟ EcoHealth, μέσω της οποίας το NIAID είχε χρηματοδοτήσει μία αμφιλεγόμενη έρευνα για τον κορωνοϊό στο Wuhan Institute of Virology της Κίνας.

Ορισμένα από αυτά τα ποσά χρηματοδότησης συνέχισαν να διατίθενται και μέσα στο 2021 και μία από τις νεότερες επιχορηγήσεις ισχύει τουλάχιστον έως το 2025.


Ένα σημαντικό μέρος της αύξησης της χρηματοδότησης για τον Daszak, καθώς και για τους Andersen και Garry, παρασχέθηκε μέσω της δημιουργίας από το NIAID των Κέντρων Έρευνας για Αναδυόμενες Λοιμώδεις Νόσους (CREID). Το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά αναφερόταν ως Ερευνητικά Κέντρα Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων (EIDRCs) κατά τα πρώτα στάδια σχεδιασμού του το 2019, ανακοινώθηκε επίσημα με νέο όνομα στις 27 Αυγούστου 2020. Δεν είναι γνωστό γιατί καθυστέρησε ως προς τη δημιουργία του ή το γιατί μετονομάστηκε.

Η νέα πρωτοβουλία, που περιγράφεται ως ένα παγκόσμιο δίκτυο που περιλαμβάνει «πολυτομεακές έρευνες για το πώς και πού αναδύονται ιοί και άλλα παθογόνα από την άγρια ​​ζωή και για το πως διαχέονται ώστε να προκαλέσουν ασθένειες στους ανθρώπους», παρείχε έντεκα νέες επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων νέας χρηματοδότησης το πρώτο έτος και 82 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική χρηματοδότηση για πέντε χρόνια.

Ο Andersen και ο Garry υπήρξαν οι συν-αποδέκτες μιας νέας 5ετούς επιχορήγησης 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CREID, το οποίο ίδρυσε το Δίκτυο Ερευνών της Δυτικής Αφρικής για τις λοιμώδεις νόσους (WARN-ID).

Ο Daszak ήταν ο αποδέκτης μιας νέας 5ετούς επιχορήγησης CREID 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ιδρύοντας το Emerging Infectious Diseases: South East Asia Research Collaboration Hub (EID-SEARCH). Μπορείτε να δείτε και τους άλλους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα NIAID CREID εδώ.

Σημειωτέον, αν και η δημιουργία του CREID δεν ανακοινώθηκε δημόσια μέχρι τις 27 Αυγούστου 2020, η Ημερομηνία Ανακοίνωσης Απονομής των επιχορηγήσεων στους Andersen και Garry αναφέρεται η 21η Μαΐου 2020. Η επιχορήγηση CREID προς τον Daszak αναφέρει Ημερομηνία Ανακοίνωσης στις 17 Ιουνίου, 2020. Το χρονοδιάγραμμα της επιχορήγησης του Daszak είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, καθώς ήρθε λίγο μετά την ανάκληση της προηγούμενης επιχορήγησης του Daszak από το NIAID του Fauci, σύμφωνα με απόφαση του τότε Προέδρου Donald Trump, τον Απρίλιο του 2020, λόγω της εμπλοκής Daszak με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan.



Ο Andersen, ο οποίος είχε αναφέρει ιδιωτικά στον Fauci στις 31 Ιανουαρίου 2020 ότι ο ιός «έμοιαζε κατασκευασμένος», αλλά αργότερα βοήθησε στις προσπάθειες του Fauci να προωθήσει το σενάριο της φυσικής προέλευσης, έλαβε συνολικά 7,4 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση το 2020, 2,9 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε σύγκριση με τα έσοδα από επιχορηγήσεις το 2019. Η συνολική χρηματοδότηση της επιχορήγησης του Andersen αυξήθηκε σε σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Οι επιχορηγήσεις CREID (που περιελάμβαναν και τον Garry) αντιπροσώπευαν περίπου 1,9 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά έσοδα της επιχορήγησης του 2020 και 2 εκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα της επιχορήγησης το 2021. Στο νούμερο του 2021, όσον αφορά τον Andersen, περιλαμβάνεται και μία επιχορήγηση CREID 266.250 $ που δόθηκε στον Andersen αλλά ο Garry δεν ήταν συναποδέκτης.



Αν και δεν είναι γνωστό ως σήμερα εάν υπήρξε σχέση μεταξύ της αυξημένης χρηματοδότησης και της συμμετοχής των επιστημόνων στη διαμόρφωση του αφηγήματος για τη φυσική προέλευση του κορωνοϊού, αυτές οι νέες αποκαλύψεις εγείρουν ένα προφανές ερώτημα: Πώς γίνεται μεταξύ των χιλιάδων επιστημόνων που μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πολυπόθητη χρηματοδότηση, από τις έντεκα επιχορηγήσεις που παρείχε η πρωτοβουλία CREID, των 82 εκατομμυρίων δολαρίων του Fauci, τρεις από αυτές που επιλέχθηκαν έτυχε να αφορούσαν τα ίδια άτομα που είχαν πρωτοστατήσει στην προώθηση της αφήγησης της φυσικής προέλευσης του Fauci, παρά τις προσωπικές ανησυχίες τους ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Ο Garry, ο οποίος ανέφερε στα ανώτερα μέλη της ομάδας τηλεδιάσκεψης του Fauci ότι «πραγματικά δεν μπορεί να σκεφτεί ένα εύλογο σενάριο μετάδοσης του SARS-CoV-2 μέσω νυχτερίδας», έλαβε 7 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις NIAID το 2020, σε σύγκριση με 5,7 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Ο Garry έλαβε επίσης 6,6 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις το 2021. Η επιχορήγηση CREID (συν-απονομή με τον Andersen) αντιπροσώπευε περίπου 1,9 εκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα της επιχορήγησης του 2020 και 1,8 εκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα της επιχορήγησης του 2021.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της 1ης Φεβρουαρίου 2020, ο Garry αναφέρθηκε στις -άξιας προσοχής- αλληλουχίες μεταλλάξεων που θα έπρεπε να συμβούν για να προκύψει με φυσικό τρόπο ο SARS-CoV-2, λέγοντας στην ομάδα: «Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στη φύση». Ωστόσο, ο Garry σημείωσε ότι ένας ιός που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο θα εξηγούσε εύκολα τα δεδομένα του ιού που έβλεπε, λέγοντας στην ομάδα του Fauci ότι «στο εργαστήριο, θα ήταν εύκολο να δημιουργήσεις το τέλειο ένθετο 12 βάσεων που ήθελες».

Συγκεκριμένα, ο Garry παραδέχτηκε πρόσφατα σε γραπτή αλληλογραφία με το The Intercept ότι είχε λάβει συμβουλές να μην αναφερθεί στην εργασία Proximal Origin το σενάριο της εργαστηριακής διαρροής, δηλώνοντας: «Το σημαντικότερο feedback που λάβαμε από την τηλεδιάσκεψη της 1ης Φεβρουαρίου ήταν:
1. Μην προσπαθήσετε να αναφερθείτε καθόλου σε αυτό, είναι περιττό ή
2. Εάν το κάνετε, μην αναφέρετε την εργαστηριακή προέλευση, καθώς κάτι τέτοιο θα προσθέσει λάδι στη φωτιά των συνωμοσιολόγων».

Ο Garry, μαζί με τον Andersen, θα πρέπει να έλαβαν σοβαρά υπόψη αυτή την οδηγία γιατί την 1η Φεβρουαρίου 2020, την ίδια μέρα με την τηλεδιάσκεψη του Fauci, και οι δύο άντρες βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί το πρώτο προσχέδιο της εργασίας Proximal Origin, προωθώντας την ιδέα ότι ο ιός προήλθε από τη φύση. Αυτό το έγγραφο αποτέλεσε την απόδειξη των ΜΜΕ και του ιδρύματος δημόσιας υγείας για τη φυσική προέλευση του ιού.

Η επιλογή του Andersen ως κύριου συγγραφέα της εργασίας Proximal Origin είναι ιδιαίτερα περίεργη καθώς δεν είχε καμία εμπειρία πρακτικής στην έρευνα για κορωνοϊούς. Η δηλωμένη εστίασή του σχετίζεται με τον ιό Ζίκα, τον ιό Έμπολα, τον ιό του Δυτικού Νείλου και τον ιό Lassa. Μόλις λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη της 1ης Φεβρουαρίου τροποποίησε τη βιογραφία του για να ενσωματώσει σε αυτήν τον SARS-CoV-2.



Η εργασία Proximal Origin δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 16 Φεβρουαρίου 2020 και προσπάθησε να αποκλείσει την πιθανότητα της εργαστηριακής διαρροής. Το άρθρο θα αποδεικνυόταν αργότερα πως είχε μεγάλη επιρροή και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τον Fauci και τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης για την προώθηση της αφήγησης της φυσικής προέλευσης του κορωνοϊού.

Ένας άλλος αποδέκτης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CREID ήταν ο πρόεδρος της ΜΚΟ EcoHealth, Peter Daszak, ο οποίος έλαβε συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια τόσο το 2020 όσο και το 2021. Σε αντίθεση με τον Andersen ή τον Garry, τα έσοδα από την επιχορήγηση CREID αποτελούν το σύνολο των επιχορηγήσεων του NIAID και τα δύο χρόνια. Συγκριτικά, ο Daszak είχε λάβει περίπου 662.000 $ σε χρήματα επιχορήγησης NIAID το 2019. Με άλλα λόγια, η χρηματοδότηση του Daszak μετά την πανδημία αυξήθηκε κατά περίπου 130%.

Ο Daszak, ο οποίος προώθησε σε μεγάλο βαθμό το αφήγημα της φυσικής προέλευσης του ιού, συμμετείχε προσωπικά σε μία εργασία Gain Of Function του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, η οποία συνεχίστηκε τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2020. Πιο σημαντικό, ο Daszak συνέγραψε μια ερευνητική πρόταση το 2018 που περιέγραφε λεπτομερώς τη δημιουργία ενός ιού σε εργαστήριο που είχε αξιοσημείωτη ομοιότητα με τα κύρια χαρακτηριστικά της COVID-19.

Αυτή η πρόταση, με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2018, περιέγραφε λεπτομερώς τα σχέδια της EcoHealth, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Wuhan, για τη δημιουργία εξ ολοκλήρου νέων κορωνοϊών μέσω του συνθετικού συνδυασμού προϋπαρχόντων ραχοκοκαλιών ιών. Περιέγραφε το πώς αυτοί οι ιοί επρόκειτο να γίνουν πιο μολυσματικοί στους ανθρώπους με την εισαγωγή μιας θέσης διάσπασης φουρίνης, ενός χαρακτηριστικού που διακρίνει την COVID-19 σε σχέση με όλους τους άλλους κορωνοϊούς που σχετίζονται με τον SARS.

Ένας άλλος επιστήμονας που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της 1ης Φεβρουαρίου 2020, ο Michael Farzan, έλαβε 9,9 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από το NIAID του Fauci το 2020, άλλα 7,9 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και επιπλέον 919.000 δολάρια στην αρχή του 2022. Συγκριτικά, ο Farzan είχε λάβει 3,8 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα επιχορηγήσεων από το NIAID το 2019. Παρόλο που ο Farzan είδε σημαντικές αυξήσεις στη χρηματοδότηση, κανένα από αυτά τα ποσά δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται στις επιχορηγήσεις της πρωτοβουλίας CREID.

Ο Farzan, ένας ανοσολόγος που το 2005 ανακάλυψε τον υποδοχέα του αρχικού ιού του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), είχε αναφέρει στα ανώτερα μέλη της ομάδας τηλεδιάσκεψης του Fauci σε email ότι η πανδημία πιθανότατα προήλθε από ένα εργαστήριο στο οποίο ζωντανοί κορωνοϊοί μεταδόθηκαν επανειλημμένα μέσω ανθρώπινων ιστών, επιταχύνοντας τις μεταλλάξεις, κάτι που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα ένας από αυτούς τους (μεταλλαγμένους) ιούς να έχει διαρρεύσει από το εργαστήριο. Ο Farzan ανέφερε στην ομάδα του Fauci ότι υπήρχε πιθανότητα 60 έως 70% ο ιός να έχει προέλθει από το εργαστήριο της Wuhan.

Ωστόσο, σε έγγραφο της 5ης Οκτωβρίου 2021, ο Farzan φάνηκε να συμφωνεί με τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν στην εργασία Proximal Origin, καθώς ισχυρίστηκε ότι «μια σύγκριση των αλληλουχιών πρωτεΐνης S δείχνει ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να προέκυψε από τον ανασυνδυασμό μεταξύ νυχτερίδας και κορωνοϊών παγκολίνου». Ο Farzan, όπως και ο Andersen, εργάζεται στο εργαστήριο Scripps.

Τόσο ο Farzan όσο και ο Garry είχαν σημειώσει τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από την παρουσία μιας θέσης διάσπασης φουρίνης στον ιό COVID-19 κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και μέσω email, σημειώσεις που υποβλήθηκαν στον Fauci, στον επικεφαλής του NIH, Francis Collins και στον επικεφαλής της Wellcome Trust, Jeremy Farrar. Η θέση διάσπασης της φουρίνης είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό που δίνει στην COVID-19 την ικανότητα να μολύνει εύκολα τους ανθρώπους και προβληματίζει εδώ και καιρό τους επιστήμονες, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ τέτοιο πεδίο σε φυσικούς κορωνοϊούς που σχετίζονται με τον SARS.

Αν και τα μέλη της ομάδας του Fauci ισχυρίστηκαν αργότερα ότι άλλαξαν σταδιακά τις απόψεις τους, κατά τη διάρκεια μόλις ενός μήνα, για την προέλευση του ιού, στις 3 Φεβρουαρίου 2020, μόλις δύο ημέρες αφότου ο Garry και ο Farzan δήλωσαν την πίστη τους στην εργαστηριακή διαρροή, ο Fauci παρακολούθησε μια συνάντηση στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία περιελάμβανε μια παρουσίαση από τον Fauci, και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Daszak και Andersen, ο Fauci και η ομάδα του προώθησαν τη θεωρία της φυσικής προέλευσης στην Ακαδημία, παρά το γεγονός ότι μόλις είχαν ενημερωθεί στην τηλεδιάσκεψη και στα email που ακολούθησαν ότι η εργαστηριακή διαρροή ήταν η πιο πιθανή εξήγηση για τον ιό.

Ένας επιστήμονας που δεν φαίνεται να ήταν μέλος της ομάδας τηλεδιάσκεψης του Fauci, ο οποίος ωστόσο είδε μια σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση από το NIAID του Fauci ήταν και ο Scott Weaver, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Galveston. Αυτό το εργαστήριο ιδρύθηκε από την NIAID το 2008. Από την αρχή της πανδημίας, ο Weaver έχει λάβει τουλάχιστον 6,6 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το NIAID, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις CREID το 2020 και άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Συγκριτικά, ο Weaver έλαβε 1,35 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από τον οργανισμό του Fauci το 2019.

Το αφεντικό του Weaver, James Le Duc, εκπαιδεύτηκε προσωπικά στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan και το Εθνικό Εργαστήριο Galveston συνεργάζεται με το κινέζικο ινστιτούτο από το 1986. Στις αρχές της επιδημίας της COVID-19, στις 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Le Duc έστειλε ένα email στον υποδιευθυντή του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, Yuan Zhiming. Το email, το οποίο περιείχε ένα έγγραφο με τίτλο «Διερεύνηση της πιθανότητας ότι ο nCoV ήταν το αποτέλεσμα μιας απελευθέρωσης από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (κύρια πανεπιστημιούπολη ή νέες εγκαταστάσεις BSL3/BSL4)» εξέφραζε τις προσωπικές του ανησυχίες ότι η πανδημία μπορεί να προήλθε από το συγκεκριμένο εργαστήριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επικεντρώθηκαν πρόσφατα στις αποκαλύψεις που περιέχουν τα email του Fauci. Ωστόσο, δεν είναι σαφές έως σήμερα εάν οι βουλευτές θα αυξήσουν τον έλεγχο της διαδικασίας χρηματοδότησης και επιχορήγησης του NIAID.


kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη