22 Ιαν 2022

Συντρίβεται η μετοχή της Moderna μετά το φιάσκο της 3ης δόσης κατά της Omicron. Aπώλειες ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων


Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 και του επακόλουθου προστίμου.

(Έχουν σημασία αυτές οι θανάσιμες ιστορικές λεπτομέρειες)

Πάμε τώρα στη καυτή συνέχεια>


Συντρίβεται η μετοχή της Moderna καθώς ...η μετάλλαξη Omicron κάνει σκόνη τις boosterατες δόσεις, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που εκτιμούν βάσιμα ότι η μετάλλαξη Omicron γεννήθηκε από τους απανωτούς εμβολιασμούς μίας εργαστηριακής πανδημίας σατανικών συμπτώσεων.

Αυτό που απομένει είναι η παγκόσμια κοινότητα να αποκτήσει τα αντανακλαστικά της Wall Street και τότε…
By Blade Runner
Πάμε να δούμε τώρα πως περιγράφει Jonathan Ponciano στο Forbes αυτό που είχε προαναγγείλει ο ξεχωριστός Alex Berenson, πρώην ρεπόρτερ των Νew York Times που αντελήφθη νωρίς ότι κανείς δεν θα εξαιρεθεί και αποφάσισε κόντρα στη παγκόσμια (και μηντιακή) επέλαση του τρόμου να αντισταθεί.

Για μία ακόμη φορά το moto χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται, παίρνει σάρκα και οστά.

Πάμε να δούμε πρώτα το στραπάτσο της Moderna στη Wall. Θα ακολουθήσουν συναρπαστικές εξελίξεις.

Η κατάρρευση της μετοχής της Moderna εντείνεται: Απώλειες ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ενισχυτές Covid δεν σταματούν τις λοιμώξεις Omicron-γράφει ο Jonathan Ponciano στο Forbes.

Πληγωμένες από μια απότομη έκπτωση στην ευρεία αγορά αυτή την εβδομάδα, οι μετοχές της Moderna υποχώρησαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή, καθώς οι ειδικοί αμφισβήτησαν εάν οι πωλήσεις εμβολίων Covid-19 από μόνες τους θα δικαιολογήσουν τη μετεωρική αποτίμηση της εταιρείας, εντείνοντας ένα κραχ που έχει εξαφανίσει περισσότερο από το 60% των η αξία σε μία από τις κορυφαίες μετοχές του περασμένου έτους και την μετέτρεψε στη χειρότερη φετινή απόδοση.
Η Moderna ήταν η τρίτη μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις πέρυσι στον S&P—αλλά τώρα είναι η χειρότερη φέτος.

Η μετοχή της Moderna υποχώρησε έως και 5% στις αρχές της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή σε χαμηλό οκτώ μηνών των 160 $, ωθώντας τις μετοχές κάτω από περισσότερο από 20% την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενης έρευνας που υποδηλώνει ότι ο ενισχυτής Covid-19 της Moderna, αν και πολύ αποτελεσματικός έναντι προηγούμενων στελεχών, ήταν λιγότερο αποτελεσματικός έναντι της ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής Omicron.

Μιλώντας στο Yahoo την Πέμπτη, ο αναλυτής της Jefferies, Michael Yee, είπε ότι οι «υπερβολικά υψηλές προσδοκίες» που τέθηκαν πέρυσι, καθώς το εμβόλιο Covid-19 της Moderna έγινε ευρέως διαθέσιμο στο κοινό, θα «οδηγήσουν σε προκλήσεις καθώς οι άνθρωποι αφομοιώνουν» τι θα ακολουθήσει για την εταιρεία πέρα ​​από εμβόλια για τον Covid.

Ο Yee είπε ότι το πρόσφατο μειονέκτημα των μετοχών βοήθησε να ευθυγραμμιστεί η αποτίμηση της Moderna με άλλους ανταγωνιστές της βιοτεχνολογίας, αλλά προειδοποίησε ότι οι αναλυτές αναμένουν όλο και περισσότερο ότι οι πωλήσεις εμβολίων Covid – επί του παρόντος η μοναδική πηγή εσόδων της Moderna – θα μειωθούν τα επόμενα χρόνια καθώς η πανδημία γίνεται ενδημική και ο ανταγωνισμός θερμαίνεται μεταξύ των επιλογών θεραπείας και πρόληψης.

Η βουτιά της μετοχής της Moderna μείωσε τις τιμές τόσο πολύ που ο αναλυτής της Bank of America, Geoff Meacham, είπε στους επενδυτές σε σημείωμα της Παρασκευής ότι η αποτίμησή της είναι πλέον «επιστροφή στη γη» μετά τη μετεωρική της άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Meacham είπε ότι τώρα έχει επικεντρωθεί στα εμβόλια της εταιρείας πέρα ​​από τον Covid (η Moderna αναπτύσσει επίσης εμβόλιο κατά της γρίπης) και επεσήμανε τα τεράστια 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά της εταιρείας ως πηγή «στρατηγικής» ευκαιρίας.

Σε σημείωμα της Παρασκευής, η αναλύτρια της UBS, Eliana Merle, ήταν πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές της Moderna, αποκαλώντας την τεχνολογία mRNA της ως ανασταλτική δύναμη στην ετήσια αγορά εμβολίων 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λέγοντας ότι η επιτυχία της με τον Covid-19 υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας για άλλους στόχους εμβολίων.
Οι μετοχές της Moderna έχουν υποχωρήσει 67% από το υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών των 484 δολαρίων στις 9 Αυγούστου, εξαλείφοντας περίπου 133 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία τώρα ανέρχεται σε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και εκτοξεύτηκε στα ύψη 143% για να αποκτήσει το τρίτο καλύτερο κέρδος του S&P 500 το 2021, η μετοχή της Moderna έχει πέσει κατακόρυφα 35% φέτος—ακόμη χειρότερα από το Netflix, το οποίο υποχωρεί 32% μετά από μια απότομη πτώση 20% την Παρασκευή μετά από μια απογοητευτική έκθεση κερδών.

Για σύγκριση, η Devon Energy και η Marathon Oil, οι μετοχές της περσινής κορυφαίας και δεύτερης καλύτερης απόδοσης στον S&P, έχουν σημειώσει άνοδο 7% και 11% φέτος, αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά είναι πολλά τα λεφτά. 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τόσο αξίζει την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία το 2011, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Γάλλος κατέχει περίπου το 8% των μετοχών της Moderna και κάποια στιγμή είχε αξία πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα εμβόλια Covid-19 έχουν αποδειχθεί ένα τεράστιο όφελος για τις επιχειρήσεις που προωθούν την ανάπτυξή τους, αλλά οι μετοχές της Moderna έχουν δυσκολευτεί τους τελευταίους μήνες καθώς οι επικριτές όλο και περισσότερο αμφισβητούν εάν οι πωλήσεις των εμβολίων Covid-19 από μόνες τους θα αποδειχθούν βιώσιμη ροή εσόδων τα επόμενα χρόνια .

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις και κέρδη τρίτου τριμήνου που απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών, με τα έσοδα να υπολείπονται των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών που απαιτούσαν 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τις χαμηλότερες προβλέψεις πωλήσεων, οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα και η ανάπτυξη αντιικών θεραπειών για τον Covid-19 έχουν επίσης επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα—και προκάλεσαν πωλήσεις μετοχών της Moderna.
Τι να προσέξετε

Η Moderna αναμένεται να παρουσιάσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

>

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ TΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. Η WALL STREET ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ-Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ NINJA



Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times. Ο Αlex γνωρίζει τι συμβαίνει στον πλανήτη>

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.
Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.



Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.


Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.


Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.


Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».



Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.


Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.



Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.


Δεν το ειπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.



Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα είναι έξαλλοι αν πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη