23 Ιαν 2022

Τεχνολογικό sell off: Πόσα έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι


Την χειρότερη εβδομάδα του από το 2020 ολοκλήρωσε ο Nasdaq, διευρύνοντας τις απώλειές του, καθώς η απότομη βουτιά του Netflix, παρέσυρε το δείκτη ακόμη πιο βαθιά σε διόρθωση, απέχοντας περίπου 14% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου 2021.

Η αργή αλλά σταθερή μετακίνηση των επενδυτών από τις μετοχές ανάπτυξης στις μετοχές αξίας, που υπέφωσκε ήδη από τα τέλη του 2021, φαίνεται να «παίρνει τώρα σάρκα και οστά», κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται στην πορεία του δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, που από το μέσον της εβδομάδας κινείται σε εδάφη διόρθωσης, δηλαδή με πτώση άνω του 10% από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου του 2021.


Πόσο στοίχισε όμως το τεχνολογικό sell off στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου;


Συμφωνα με το Bloomberg, ο Τζεφ Μπέζος έχασε από την περιουσία του 20 δισ. δολάρια, ο

Τσανγκπένγκ Τσάο της Binance 17,7 δισ. δολάρια και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ 10,4 δισ. δολάρια.

Ήταν μια επώδυνη εβδομάδα για τους δισεκατομμυριούχους, σχολιάζει το πρακτορείο, αναφέροντας πως τα πάντα, από το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι τα κρυπτονομίσματα και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια κατέρρευσαν. Οι αγορές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς στην οικονομία επικράτησε η προοπτική αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα κρυπτονομίσματα ένιωσαν τη «ζέση», με το Bitcoin να βουτάσει σε χαμηλό εξαμήνου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Binance έχει πλέον περιουσία αξίας 75 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,Έλον Μασκ, είδε την καθαρή του περιουσία να μειώνεται κατά 25,1 δισ. δολάρια (πτώση 9%) αυτή την εβδομάδα.

Από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μόνο ένας απέφυγε να χάσει χρήματα αυτή την εβδομάδα: ο Γάλλος μεγιστάνας της μόδας πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την δεύτερη θέση στον δείκτη του Bloomberg.

naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη