24 Ιαν 2022

Zero Hedge : Η Γερμανία συγκλονίζεται από “πολιτικό σεισμό” : Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού παραιτείται αφού είπε ο Πούτιν αξίζει σεβασμό”,…


… προειδοποιώντας ότι η Κίνα δεν είναι “καλή χώρα”

BY TYLER DURDEN

Ακριβώς όπως το αφήγημα των κοβιδών διαλύεται σιγά-σιγά, ακόμη και καθώς οι προπαγανδιστικές δυνάμεις των MSM “ακυρώνουν” όποιον τολμά να μιλήσει ενάντια στα ψέματα – έτσι και το σενάριο “η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία” μόλις υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα, αφού ο αρχηγός του γερμανικού ναυτικού, αντιναύαρχος Kay-Achim Schönbach , δήλωσε την Παρασκευή ότι η Κριμαία “δεν θα επιστρέψει ποτέ” και ότι αυτό που θέλει ο Πούτιν “είναι πραγματικά σεβασμός… και είναι εύκολο να του δώσουμε τον σεβασμό που πραγματικά απαιτεί – και πιθανώς αξίζει”.

Και βέβαια, μόλις μία ημέρα αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου, παραιτήθηκε από τη θέση του επειδή είχε το θράσος να μιλήσει ενάντια στη συμβατική σοφία.

“Ζήτησα από την υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου με άμεση ισχύ”, ανέφερε ο Σένμπαχ σε δήλωσή του που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Η υπουργός έκανε δεκτό το αίτημά μου”, πρόσθεσε.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών και Αναλύσεων Manohar Parrikar την Παρασκευή, ο αντιναύαρχος ξαναέκανε το σοκαρισμένο ακροατήριο όταν απέρριψε ως “ανοησία” την άποψη ότι η Ρωσία “ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια μικρή και μικροσκοπική λωρίδα εδάφους της Ουκρανίας και να την ενσωματώσει στη χώρα της”.


“Θέλει πραγματικά η Ρωσία μια μικρή και μικροσκοπική λωρίδα εδάφους της Ουκρανίας να ενσωματώσει στη χώρα της; Όχι, αυτό είναι ανοησία. Ο Πούτιν πιθανώς ασκεί πίεση επειδή μπορεί να το κάνει και διχάζει την άποψη της ΕΕ”.

Ο Schönbach συνέχισε υποστηρίζοντας ότι αυτό που πραγματικά θέλει ο πρόεδρος Πούτιν είναι η Δύση να “σεβαστεί” τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι “το να δώσουμε λίγο σεβασμό έχει χαμηλό κόστος, ακόμη και καθόλου κόστος. Αν μου ζητηθεί, είναι εύκολο να του δώσω τον σεβασμό που πραγματικά απαιτεί και πιθανώς και αξίζει”.



Αναφερόμενος στο θέμα της Κριμαίας, ο διοικητής του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτίμησε ότι “η χερσόνησος έχει φύγει” και “δεν θα επιστρέψει ποτέ – αυτό είναι γεγονός”.

Σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Schönbach δήλωσε: “Η Ουκρανία φυσικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, επειδή είναι κατεχόμενη στην περιοχή του Ντονμπάς από τον ρωσικό στρατό ή από αυτό που αποκαλούν ως πολιτοφυλακή”. Στο πλαίσιο αυτό, είπε επίσης ότι η χερσόνησος της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, “έφυγε” και “δεν πρόκειται να επιστρέψει”.

Στη συνέχεια, σε μια ακόμη μεγαλύτερη παράβαση της συμβατικής φιλοκινεζικής εθιμοτυπίας, ο Γερμανός είχε το θράσος να επισημάνει τον ελέφαντα στο δωμάτιο, όταν κατακεραύνωσε την Κίνα, η οποία “δεν είναι αυτή η ωραία χώρα που πιθανώς νομίζαμε” και πρόσθεσε ότι “η Ρωσία είναι μια παλιά χώρα, η Ρωσία είναι μια σημαντική χώρα. Ακόμη και εμείς η Ινδία, η Γερμανία, χρειαζόμαστε τη Ρωσία. Χρειαζόμαστε τη Ρωσία ενάντια στην Κίνα…” Αυτό, είπε, είναι “εύκολο” και “κρατάει τη Ρωσία μακριά από την Κίνα”, επειδή η Κίνα χρειάζεται τους πόρους της Ρωσίας και είναι πρόθυμη [η Ρωσία] να τους δώσει, επειδή οι κυρώσεις μερικές φορές πάνε όντως “στραβά”.



Περιγράφοντας την Κίνα ως μια αυξανόμενη “ηγεμονική δύναμη” που χρησιμοποιεί τα χρήματα και τη δύναμή της για να ασκήσει πίεση στη διεθνή τάξη, ο Schönbach δήλωσε ότι η Κίνα συμπεριφέρεται ως εχθρός σε ορισμένους και έχει μια “κρυφή ατζέντα” στις συναλλαγές της με χώρες.

Δίνοντας ένα παράδειγμα κινεζικών προσπαθειών κλοπής τεχνολογίας, ο Γερμανός αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού μίλησε για τη ρομποτική Kuka, μια γερμανική εταιρεία η οποία εξαγοράστηκε από μια “ιδιωτική” κινεζική εταιρεία και “ολόκληρη η τεχνολογία χάθηκε” και “η Κίνα δεν την ξεπληρώνει”.

Στο πλαίσιο αυτής και άλλων εξελίξεων, υπενθύμισε την άποψη των Γερμανών πολιτικών για την Κίνα και είπε ότι πιστεύουν ότι “η Κίνα δεν είναι τόσο καλή χώρα που πιθανόν σκεφτήκαμε”.

Τα σχόλια του Schönbach, τα οποία επιμένει ότι έγιναν με ιδιωτική ιδιότητα, προκάλεσαν διπλωματικό σκάνδαλο, με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας να καλεί το Σάββατο τη Γερμανίδα πρέσβειρα στη χώρα, Anka Feldhusen. Το Κίεβο χαρακτήρισε τα σχόλιά του ως “απαράδεκτα”.



Breaking: Ukriane's foreign ministry @MFA_Ukraine Summons German Envoy to Kyiv @AnkaFeldhusen over remarks by German Navy Chief in Delhi. Navy chief had said Crimea is lost forever to Russia, Ukriane can't become NATO member. Ukraine statement: https://t.co/78Dm0E9eAw pic.twitter.com/uiv80PxDlW

— Sidhant Sibal (@sidhant) January 22, 2022



Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε επίσης τη Γερμανία να απορρίψει τα σχόλια του Schönbach σχετικά με την Κριμαία, λέγοντας ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας.

“Η Ουκρανία είναι ευγνώμων στη Γερμανία για την υποστήριξη που έχει ήδη παράσχει από το 2014, καθώς και για τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της ρωσο-ουκρανικής ένοπλης σύγκρουσης. Αλλά οι σημερινές δηλώσεις της Γερμανίας είναι απογοητευτικές και αντιβαίνουν σε αυτή την υποστήριξη και την προσπάθεια”, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

“Οι Γερμανοί εταίροι πρέπει να σταματήσουν να υπονομεύουν την ενότητα με τέτοια λόγια και πράξεις και να ενθαρρύνουν τον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Το Κίεβο υπογράμμισε επίσης τη “βαθιά απογοήτευσή” του για τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης “σχετικά με τη μη παροχή αμυντικών όπλων στην Ουκρανία”. Η έλλειψη υποστήριξης με όπλα είναι ένα άλλο σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Την Παρασκευή, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σχετικά με το ότι η Γερμανία εμποδίζει την Εσθονία να στείλει όπλα γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία.

Και ενώ δεν είναι σαφές αν το κατεστημένο σοκαρίστηκε περισσότερο από τα σχόλιά του για τον Πούτιν, τη Ρωσία και την Ουκρανία ή την ωμή ειλικρίνειά του για την Κίνα, αυτό που ακολούθησε δεν ήταν λιγότερο από έναν “πολιτικό σεισμό” με το υπουργείο Άμυνας της χώρας να παίρνει αμέσως αποστάσεις από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις και τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι χαρακτηρίζει τα σχόλια του αντιναυάρχου ως μη αντανακλούν “σε καμία περίπτωση τη θέση” του υπουργείου, τόσο “όσον αφορά το περιεχόμενο όσο και την επιλογή των λέξεων”.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγιναν επίσης έξαλλα και η μεγαλύτερη γερμανική ταμπλόιντ Bild ζήτησε από τον Schönbach να παραιτηθεί. “Treten Sie zurück, Herr Vize-Admiral!”, αναφέρει η εφημερίδα.

Αλλά αρκετές ώρες αργότερα, το όνομα και η φωτογραφία του εξαφανίστηκαν από τον επίσημο λαβύρινθο του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού στο Twitter και το βιογραφικό του άλλαξε σε “προς το παρόν κενό”.



Η Μόσχα, η οποία θεωρεί οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ως υπαρξιακή απειλή για την εθνική της ασφάλεια, έχει διαψεύσει σταθερά τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ενημέρωσης και των ανώτερων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει να εισβάλει στη γείτονά της από μέρα σε μέρα. Το Κρεμλίνο έχει αποκαλέσει την ιδέα αυτή “ψεύτικες ειδήσεις”, ενώ εγείρει θέμα με το γεγονός ότι ορισμένα δυτικά κράτη στέλνουν όπλα στην Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία έστειλε προτάσεις στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για συνθήκες με εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν επιτύχει την εξεύρεση όρων για μια συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, οι λεγόμενες “προοδευτικές, φιλελεύθερες” δυνάμεις στη Δύση πιέζουν ενεργά για “κινητική” επέμβαση, η οποία θα μπορούσε γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο και να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

zerohedge.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη