18 Μαρ 2022
Ψυχή, πολλή ψυχή!
Ανάλυση, τακτική, κόντρα τακτική και στο τέλος αυτό που μένει και αποτυπώνεται στο γήπεδο είναι η ψυχή. Και εκείνος έχει, πολλή. Μία ηγετική φυσιογνωμία που θα αποτελεί για πάντα σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ.
Για να είμαστε ειλικρινείς, μία εμφάνιση επί της ουσίας δεν του προσθέτει τίποτα. Η ιστορία έχει γράψει τί εστί Αντελίνο Βιεϊρίνια, ποια ήταν (και είναι) η συνδρομή του στον ΠΑΟΚ και ποιο το αποτύπωμα της παρουσίας του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ίσα ίσα, όσο τα χρόνια περνούν, ενδεχομένως και να αυξάνεται η επικριτική διάθεση απέναντί του. Ίσως να «φταίει» και το γεγονός ότι αναπόφευκτα εκείνος έριξε στροφές, κατέβασε ταχύτητα, άλλωστε το κοντέρ γράφει πια... ετών 36!
Ελένη Μπούντου
Αλλά η ποιότητα... Η ποιότητα δεν έχει ηλικία.
Όπως και η ψυχή. Όσο νιώθεις. Όπως νιώθεις...
Και εκείνος ένιωσε απόλυτος αρχηγός και ηγέτης στην τοποθεσία «Ghelamco Arena». Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, έκανε στάση ζωής και φρόντισε να καταστήσει σαφές σε όλους πως τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις. Και απέναντι στη Γάνδη, ο ΠΑΟΚ έδινε έναν ακόμη τελικό. Και φώναξε παρών!
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήξερε και έλεγε διαρκώς πως ήθελε μαζί του... μαχητές, εκείνους που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και θα τα δώσουν όλα μαζί του, στο πλευρό του. Και ακόμη απορείτε γιατί ο Ρουμάνος επιμένει και προσέχει για να έχει τον Πορτογάλο;
Και η αλήθεια είναι πως ο σοκαριστικός τραυματισμός του Αντελίνο Βιεϊρίνια του «έδενε» τα χέρια. Δεν είχε επιλογές αλλά με τόσο αίμα να «τρέχει» από το κεφάλι του, όφειλε να βρει. Ο Πορτογάλος δεν του άφησε δεύτερες σκέψεις, έδεσε το κεφάλι του, καθάρισε το πρόσωπό του από τα αίματα και με την κερκίδα της Γάνδης να τον γιουχάρει, θεωρώντας πως ο τραυματισμός του δημιουργεί επιπρόσθετη καθυστέρηση στο ματς, σε ένα μομέντουμ που οι Βέλγοι έπαιζαν με το χρόνο, εκείνος πείσμωσε περισσότερο...
Η συνέχεια γνωστή... Μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής απ΄όλους, φέρνει τον ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League. Ο Βιεϊρίνια έμοιαζε να μην έχει συνέλθει. Ζαλιζόταν ακόμη. Ακόμη και αρκετή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Κουβαλώντας ένα... σουβενίρ στο σπίτι του. Για εκείνον, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο:
«Είχα χτυπημένο κεφάλι και σκασμένα πόδια, αλλά δε με ένοιαζε. Το να είσαι αρχηγός δεν είναι να φοράς μόνο το περιβραχιόνιο, πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα σε όλους και αυτό ακριβώς έκανα...».
Και γιατί να τον νοιάζει; Άλλωστε λένε πως το πιο σημαντικό προσόν ενός ηγέτη είναι να τον αναγνωρίζουν σαν ηγέτη. Και επ' αυτού, υπάρχει καμία αμφιβολία;https://www.sdna.gr/podosfairo/945305_psyhi-polli-psyhi
