19 Μαΐ 2022

20 ευρωπαϊκές εταιρείες φυσικού αερίου άνοιξαν λογαριασμό στην GapromBank για να πληρώνουν για φυσικό αέριο στους Ρώσους. Η Φον Ντερ Λάιεν τρώει τα λόγια της.


Pierre Olivier., Reseau International

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Σύμφωνα με το Bloomberg, 20 ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς με την GazpromBank για να πληρώσουν για ρωσικό αέριο μετατρέποντας τα ευρώ σε ρούβλια. Και 4 έχουν ήδη κάνει την πληρωμή σε ρούβλια!

Πράγματι, ο χρόνος εξαντλείται, οι όροι πληρωμής για τις αποστολές Απριλίου, για τους κύριους αγοραστές στη Δυτική Ευρώπη, πλησιάζουν αυτόν τον μήνα.

Στις 11 Μαΐου, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι η Γερμανία είχε ήδη αρχίσει να πληρώνει για ρωσικό αέριο σε ρούβλια. Επιπλέον, οι γερμανικές δαπάνες για εισαγωγές εμπορευμάτων από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 77,7% το Μάρτιο (ή 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ). Και τα στοιχεία της οφείλονται στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Φον Ντερ Λάιεν το φυσά και δεν κρυώνει… Αλλά για να μην φαίνεται να έχει αποδεχθεί την πραγματικότητα, η Επιτροπή ανακοινώνει ότι εκπόνησε ένα σχέδιο για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία που δεν θα παραβίαζε τις κυρώσεις. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ σε κλειστή συνεδρίαση επέτρεψε στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών να ανοίξουν λογαριασμούς ρούβλια με την GazpromBank για την αγορά ρωσικού αερίου.

Είναι το παραμύθι του Βασιλιά Ουμπού: Η Επιτροπή ανακοινώνει ότι επιτρέπει στις εταιρείες να παρακάμψουν το δικό της εμπάργκο στο νέο σύστημα πληρωμών φυσικού αερίου που επιβλήθηκε από τη Ρωσία!

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζεται να επιτρέψει στους εισαγωγείς φυσικού αερίου να παραβιάζουν τις δικές της κυρώσεις κατά την αγορά καυσίμων στη Ρωσία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση του νέου συστήματος πληρωμών: άνοιγμα λογαριασμού στην GazpromBank. Το τελευταίο λαμβάνει τις πληρωμές στο νόμισμα του συμβολαίου (ευρώ, δολάρια, γουάν..), τις μετατρέπει σε ρούβλια και τις μεταφέρει στην Gazprom.

Για να μην χάσουν την ψυχραιμία τους, η Επιτροπή αναμένει από τις εταιρείες φυσικού αερίου να προβούν σε σαφή δήλωση ότι θεωρούν ότι οι υποχρεώσεις τους εκπληρώνονται όταν πληρώνουν σε ευρώ ή δολάρια σύμφωνα με τις υφιστάμενες συμβάσεις.

Αυτά απέχουν πολύ από όλες τις κατηγορηματικές δηλώσεις των ηγετών των χωρών του δυτικού στρατοπέδου ότι «δεν θα πλήρωναν για ρωσικό αέριο σε ρούβλια»

. Σήμερα όλα αυτά τα βαποράκια προτιμούν να μην σχολιάζουν την κατάσταση έτσι ώστε να μην μοιάζει με συνθηκολόγηση εν μέσω εκστρατείας στον κύριο του Κρεμλίνου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη