25 Μαΐ 2022

Ποινή φυλάκισης 8 ετών στον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για τη δολοφονία της


Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον κατηγορούμενο για τον θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, στο Κολυμπάρι της Κρήτης, το 2016.


Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά. Έτσι, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα περί μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς, ώστε να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, σημειώνοντας ότι στο έγκλημα δεν υπήρξε προμελέτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Καταπέλτης η εισαγγελέας για την υπόθεση της Έφης Τσιχλάκη που συγκλόνισε τα Χανιά

Την άποψη ότι ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη οφείλεται σε ανθρωποκτονία και όχι σε αυτοχειρία εξέφρασε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε στον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια, όσο ήταν ξαπλωμένη, την πυροβόλησε», ανέφερε η εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» σημείωσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς προμελέτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισαγγελέας πρότεινε ο 55χρονος κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας, να απαλλαχθεί από την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας και να κηρυχθεί ένοχος για οπλοκατοχή. «Ανθρώπινα θα πω, και απευθυνόμενη και προς τους συγγενείς της κοπέλας, πως πρώτη εγώ, αν υπήρχαν αποδείξεις αυτοκτονίας, θα το υποστήριζα», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει αθώος, υποστηρίζοντας πως αγαπούσε τη γυναίκα του και αν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει θα είχε κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει.

Για μια καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας έκανε λόγο στην αγόρευσή της η συνήγορος της οικογένειας.

«Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό,τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείτε τους ισχυρισμούς του», τόνισε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη