24 Μαΐ 2022

Επίθεση Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»


Σκληρές δηλώσεις, που δυναμιτίζουν έτι περαιτέρω το κλίμα, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.


«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του» δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη» επέμεινε,

«Η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την ομιλία του στο Κογκρέσο. «Έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία!» σημείωσε οργισμένος.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει «βέλη» κατά Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», ενώ, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, ανέφερε: «Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης (σ.σ. εννοώντας τον «Αττίλα») στην Κύπρο».

Υπονοώντας και πάλι τη χώρα μας, είπε ότι, «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO».
Η απάντηση της Αθήνας

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς μετά την ακραία πρόκληση του Τούρκου προέδρου ο οποίος, τεντώνοντας το «σχοινί», δήλωσε «για μένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης».

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη