24 Μαΐ 2022

Η «ευλογιά των πιθήκων», η λέπρα και το κακό συναπάντημα…


Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Το παραμύθι του SARScov-2 ξεφουσκώνει πλέον για τα καλά. Κάτι η θερινή τουριστική περίοδος που έχει ξεκινήσει, κάτι ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλα συνέβαλλαν στο να πέσουν οι τόνοι και αυτή η φούσκα να ζαρώσει.

Η Νέα Τάξη, είτε το πιστεύουν ορισμένοι είτε όχι, έχει ήδη ηττηθεί κατά κράτος. Σε όλα τα κράτη, η άρνηση υποταγής στα παρανοϊκά τους σχέδια ήταν πρωτοφανής. Οχι τόσο σε μέγεθος, αλλά σε ένταση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήταν το «κερασάκι» σε μία τούρτα που είχε ήδη ξεκινήσει να ξυνίζει.

Αυτό που περισσότερο φοβούνται τώρα, είναι μήπως χάσουν όσους υπακούουν στις εντολές τους. Ειδικά με τις παρενέργειες και τους θανάτους εξ αιτίας των «εμβολίων» του θανάτου, η πιθανότητα να χάσουν κι άλλους από το μαντρί, είναι παραπάνω από σίγουρη.
Ετσι εμφανίστηκε η… «ευλογιά των πιθήκων»! Μία νέα ευκαιρία για να επιβληθούν πάλι μάσκες και καραντίνες. Και από πίσω, έγινε είδηση ένα περιστατικό λέπρας…


Η δεύτερη βάση είναι το γεγονός ότι τα πρώτα κρούσματα βρέθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία – όπως κι η Αυστραλία – χρησιμοποίησε περισσότερο το συγκεκριμένο σκεύασμα «εμβολίου». Ωστόσο, αυτά τα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες όπου τώρα εμφανίζεται η νόσος.

Αν αυτή η υπόθεση, διότι περί υποθέσεως πρόκειται μέχρι στιγμής, έχει κάποια βάση, θα πρέπει να μελετηθεί αν όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου έχουν εμβολιαστεί και αν ναι με ποιο σκεύασμα.

Προς το παρόν, αν και ο ΠΟΥ συνιστά ψυχραιμία και επιμένει πως πρόκειται για μία ανησυχητική μεν αλλά αντιμετωπίσιμη κατάσταση, ο Joe Biden, δείχνει έμμεσα αυτό που πρόκειται – κατά πάσα πιθανότητα – να έρθει, λέγοντας:


«Δεν μου έχουν πει ακόμη ποιο είναι το επίπεδο έκθεσης, αλλά είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούν»

Το CDC από την άλλη, αναφέρει ότι ανησυχεί λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων τα οποία μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σε 9 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία και Ισραήλ

Λέπρα οφειλόμενη σε ένα στέλεχος (1-5 δερματικές βλάβες): Rifampicin + Dapsone γιά 6 μήνες

 

Λέπρα οφειλόμενη σε πολλά στελέχη μικροβίων(>5 βλάβες δέρματος): Rifampicin + Clofazimine + Dapsone γιά 12 μήνες.

 

Οι συσκευασίες θεραπείας είναι μηνιαίες, και διαφορετικές για ενηλίκους και παιδιά. Καθοδηγούν εύκολα τον ασθενή να πάρει τα φάρμακα, άλλα που είναι για μια φορά το μήνα, και άλλα σε καθημερινή χορήγηση.



Αξίζει να αναφερθεί ότι το φυτό Centella asiatica και τα εκχυλίσματα του (ενδομυϊκά, τοπικά ή μέσω κατάποσης) χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των δερματικών εκδηλώσεων της νόσου.

kanenazori.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη