27 Μαΐ 2022

Έξι εκατ. ευρώ σε βουλγαρική εταιρία από τον ΕΚΟΜΕ...


...με τις ευλογίες στελεχών της ΝΔ...
Η βουλγαρική εταιρεία Millenium, που στηρίζεται με κάθε μέσο από τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει γυρίσματα για την τέταρτη κατά.. σειρά κινηματογραφική ταινία της στην πόλη, μετά τις... ταινίες «Barracuda», «The Expendables 4» και «The Bricklayer». Στο ταμείο της εταιρείας αναμένεται να μπουν νέα έσοδα από τις ελληνικές επιδοτήσεις, παρά το γεγονός ότι έχει καταγγελθεί πως στις ταινίες δεν χρησιμοποιείται ελληνικό προσωπικό!


Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Οι αναλώσιμοι 4» αναρτήθηκε ο επίσημος λογαριασμός για τη χώρα. Η ταινία με επιλέξιμες δαπάνες 14.980.375 ευρώ θα λάβει το ποσό των 5.992.150 ευρώ μόνο από το πρόγραμμα του cash rebate, ενώ ενισχύεται και με το πρόγραμμα tax relief.


Η συγκεκριμένη παραγωγή της Millenium βρέθηκε στο στόχαστρο παραγωγών, σκηνοθετών και τεχνικών ήδη από το τέλος του Νοεμβρίου του 2021, όταν καταγγέλθηκαν τρία ατυχήματα εργαζομένων στην παραγωγή.


Παράλληλα έγινε επίσημη καταγγελία από την ΕΤΕΚΤ-ΟΤ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία παραγωγής δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν έλληνα επαγγελματία, πέρα από κομπάρσους, ενώ απήθυνε ερώτημα στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για το αν στις επενδύσεις που οραματίζονται ισχύει η ελληνική νομοθεσία και αν συμπεριλαμβάνονται έλληνες τεχνικοί και επαγγελματίες του κινηματογράφου.


Πάντως μετά τις καταγγελίες δημιουργήθηκε ελληνικό κέντρο services για τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή και αυτό εμφανίστηκε στην αίτηση ενίσχυσης προς το ΕΚΟΜΕ στο τέλος του 2021...


typologies.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη