13 Μαΐ 2022

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον απολύει δημοσίους υπαλλήλους για να σώσει χρήματα για την ακρίβεια


Εντολή στους υπουργούς του να μειώσουν κατά 20% το μέγεθος του Δημοσίου -ήτοι 91.000 θέσεις εργασίας- μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έδωσε ο βρετανός συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αναφέροντας ότι έτσι θα μπορέσουν να γίνουν... φοροαπαλλαγές ύψους δισεκατομμυρίων λιρών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου αφιερωμένης στο «κόστος ζωής» στο Μίντλαντς την Τετάρτη, ο Τζόνσον απαίτησε να διπλασιαστούν οι προσπάθειες ώστε, όπως το έθεσε, να αμβλυνθεί η πίεση στις οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος της κυβέρνησης για να μειώσουμε το κόστος ζωής»

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος της κυβέρνησης για να μειώσουμε το κόστος ζωής», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός στη βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Δημόσιο στη Βρετανία διογκώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε προθεσμία ενός μήνα στους υπουργούς του για να καταρτίσουν σχέδια για να μειωθεί το μέγεθος του εργατικού δυναμικού του δημοσίου κατά σχεδόν το ένα πέμπτο, κάτι που θα εξοικονομούσε 3,5 δισεκ. λίρες σε ετήσια βάση τον χρόνο, διευκρινίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Εξήγησε πως «κάθε λίρα που παίρνει η κυβέρνηση από τον φορολογούμενο είναι χρήμα που θα μπορούσε να ξοδέψει για τις δικές του προτεραιότητες, για τη δική του ζωή», κατά το δημοσίευμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη