23 Μαΐ 2022

Ετοιμάζει το τέλος της δωρεάν φοιτητικής στέγασης????


Ετοιμάζει το τέλος της δωρεάν φοιτητικής στέγασης - «Έχουμε εξαιρετική ποιότητα ζωής στην Ελλάδα» λέει στους νέους που αμείβονται με μισθούς πείνας...


Τα μεγαλόπνοα σχέδιά για του να υποχρεώσει τους φοιτητές να πληρώνουν τη διαμονή τους σε… φοιτητικές εστίες παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομάδα φοιτητών και νεαρών εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας, την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρωθυπουργός, την ώρα μάλιστα που έχουν διαρρεύσει σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, θα προσπαθούσε να δελεάσει τους νεαρούς ψηφοφόρους, υποσχόμενος κονδύλια για την ανάπτυξη νέων φοιτητικών εστιών αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι γονείς αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Αντ’ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου οι φοιτητές να πληρώνουν… πιο φτηνή στέγη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν πανεπιστήμια «τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη» είπε και πρόσθεσε οι φοιτητικές εστίες μέσα στα πανεπιστήμια θα έχουν… χαμηλό ενοίκιο!

«Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου» είπε ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι θέλει να «πνίξει» την δωρεάν και δημόσια Παιδεία!
Εξαιρετική ποιότητα ζωής με κύμα ακρίβειας και μισθούς πείνας

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει τους νέους ότι στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του, έχουμε… εξαιρετική ποιότητα ζωής και δεν πρέπει να εστιάζουν μόνο στο πώς θα βγάλουν λεφτά.

«Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά» ήταν το μήνυμά του στους νέους που αμείβονται με 500 ευρώ και αναγκάζονται να μένουν μαζί με τους γονείς τους.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη