19 Μαΐ 2022

Ψηφιακά ευρά, Μποτς που τιτιβίζουν, Τουρκικές απαιτήσεις, Χαμόγελα στην κάμερα, Συγγραφείς με κότσια


Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Ψηφιακό ευρώ

Σύμφωνα με τον Fabio Panetta, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η δοκιμαστική διάθεση του ψηφιακού ευρώ θα αρχίσει το 2023, ενώ η πλήρης κυκλοφορία του θα γίνει το 2026.

Αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ψηφιακό ευρώ θα τονώσει την οικονομία, τόνισε:
Το ψηφιακό χρήμα που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα θα προσφέρει την δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα για ψηφιακές πληρωμές. Θα είναι ένα υγιές και αξιόπιστο μέσο πληρωμής, σχεδιασμένο για το δημόσιο συμφέρον. Και θα διατηρήσει την συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού χρήματος που μας έχει εξυπηρετήσει καλά μέχρι τώρα.

Αρχίζω συλλογή ευρωκερμάτων. Το 2026 θα τα μοσχοπουλήσω!

Η τουρκική λίστα

Τα αιτήματα της Τουρκίας για να επιτρέψει την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι:


Καταγγελία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καταστολή των δραστηριοτήτων του στις χώρες υποδοχής.


Άμεση άρση των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων που επιβλήθηκαν το 2019.


Η Ουάσιγκτον να αποκαταστήσει την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35.


Άρση των κυρώσεων που σχετίζονται με την κατοχή ρωσικών S-400.

Μαξίμου, ακούς; Έτσι ασκείται η διεθνής πολιτική για την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων.

Κράτος-χορηγός τρόμου

Οι εκπρόσωποι της Βουλής των ΗΠΑ, Joe Wilson και Ted Lieu, εισήγαγαν στο Κογκρέσο ψήφισμα για τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως κράτους-χορηγού τρόμου. Είπε ο Wilson:


Η ανάμειξη της Ρωσίας στην διεθνή τρομοκρατία είναι εκτεταμένη και έχει τεκμηριωθεί καλά εδώ και χρόνια… Η κυριαρχία του τρόμου τους πρέπει να σταματήσει, και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ένας τρόπος για να αναγνωρίσουμε επίσημα και συλλογικά τι έχουν κάνει κατά της ανθρωπότητας.

Εάν το ψήφισμα εγκριθεί, η Ρωσία θα προστεθεί στην σχετική λίστα, δίπλα στην Κούβα, το Ιράν, την Βόρεια Κορέα, και την Συρία.

Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

Συγγραφείς που αντιστέκονται




Ο διάσημος Γερμανός συγγραφέας (και γιατρός), Uwe Tellkamp, επέκρινε την πολιτική ανοιχτών συνόρων, και εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του γερμανικού πολιτισμού. «Σέβομαι τους άλλους πολιτισμούς, αλλά θα ήθελα να διατηρήσω τον δικό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Tellkamp είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την Κοινή Δήλωση του 2018:


Παρατηρούμε, με αυξανόμενη δυσαρέσκεια, την ζημιά που προκαλείται στην Γερμανία από την παράνομη μαζική μετανάστευση. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στα σύνορα της χώρας μας.

Επειγόντως μεταγραφή! Δίνουμε Χωμενίδη, Τατσόπουλο, και ένα δισ. ψηφιακά ευρώ.

Ταμπόν για αγοράκια

Με νόμο που θα τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο, όλα τα σχολεία στο Όρεγκον των ΗΠΑ θα παρέχουν δωρεάν προϊόντα εμμήνου ρύσεως (ταμπόν και σερβιέτες) σε όλες τις μαθητικές τουαλέτες -ακόμα και σ’ αυτές των αγοριών. Μάλιστα, ο νόμος διατάζει και την δημιουργία τουαλετών «ουδετέρου φύλου» σε κάθε σχολικό συγκρότημα.

Ένα, δύο, τρία, ωπ!

Τα μποτς που τιτιβίζουν

Ο Elon Musk βάζει προσωρινά στον πάγο την εξαγορά του Twitter καθώς, με βάση την αξιολόγηση της ομάδας του, έως και το 90% της γνωστής πλατφόρμας είναι fake! Οι περισσότεροι φερόμενοι ως χρήστες δεν είναι παρά… ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (AI) που παρουσιάζονται ως άνθρωποι.

Για κοίτα κάτι πράγματα που γίνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έχει άδικο ο Βλαδίμηρος που μιλάει για αυτοκρατορία του ψεύδους;

Βιομετρικές πληρωμές με σάρωση προσώπου

Για να επιταχύνει τον χρόνο ολοκλήρωσης αγοράς και να μειώσει τις ουρές, η Mastercard λανσάρει βιομετρικά συστήματα πληρωμών με πέρασμα του χεριού ή ένα χαμόγελο μπροστά στην κάμερα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η μέθοδος αυτή είναι πιο «ασφαλής» από την παραδοσιακή:


[Αντί να ψάχνουν στις τσέπες ή στην τσάντα τους,] οι καταναλωτές μπορούν απλώς να ελέγξουν τον λογαριασμό και να χαμογελάσουν σε μια κάμερα ή να κουνήσουν το χέρι τους πάνω από έναν αναγνώστη για να πληρώσουν.

Νέοι καιροί, νέα ήθη! Βρε καλά που πάλιωσα!

hellasmag.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη