28 Μαΐ 2022

«Μάχη» γιγάντων για τον ευρωπαϊκό θρόνο


Η ημέρα του μεγάλου τελικού του Champions League έφτασε. Τα δύο «μεγαθήρια» θα διασταυρώσουν απόψε τα ξίφη τους στο«Σταντ ντε Φρανς» του Παρισίου, με στόχο την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.


Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα μονομαχήσουν απόψε σε γαλλικό έδαφος (22:00, MEGA, CosmoteSport 1), με μοναδικό στόχο την κούπα του Champions League. Η «Βασίλισσα» που ξεπέρασε τα εμπόδια των Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι κατά σειρά θα δώσει το παρών στον 17ο τελικό Champions League της ιστορίας της, έχοντας αναδειχθεί νικήτρια στους 13 από τους 16 προηγούμενους.

Οι «ρεντς» από την άλλη, που ξεπέρασαν τα εμπόδια των Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ στα νοκ άουτ, θα δώσουν το παρών στον 10ο τελικό του θεσμού της ιστορίας τους, έχοντας 6 κούπες, με πιο πρόσφατη το 2019, όταν και επιβλήθηκε της Τότεναμ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 8 φορές. Ο απολογισμός; Τέσσερις νίκες η Ρεάλ (3-0, 1-0, 3-1, 3-1), τρεις η Λίβερπουλ (1-0, 1-0, 4-0) και μία ισοπαλία (0-0), στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, πέρσι στα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα, σε τελικό συγκεκριμένα, έχουν βρεθεί δύο φορές, αμφότερες για το Champions League (Πρωταθλητριών) και μετρούν από μια κατάκτηση.

Διαιτητής της σπουδαιότερης αναμέτρησης της χρονιάς θα είναι ο Κλεμάν Τουρπέν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νικολά Ντανό και Σιρίλ Γκρινγκόρ, ενώ ένας άλλος Γάλλος, ο Μπενουά Μπαστιάν, θα είναι τέταρτος διαιτητής. Διαιτητής VAR ορίστηκε ο Γάλλος Ζερόμ Μπριζάρ, ο οποίος θα έχει βοηθούς τον συμπατριώτη του, Βιλί Ντελαζό, και δύο Ιταλούς, τους Μασιμιλιάνο Ιράτι και Φίλιπο Μέλι.

Πιθανή ενδεκάδα Λίβερπουλ: Αλισον – Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα – Σαλάχ, Μανέ, Ζότα

Πιθανή ενδεκάδα Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχαλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη