24 Μαΐ 2022

Αμερικανός Στρατηγός: Αυτός είναι ο πόλεμος του μέλλοντος- Μάχες πόλεων, drones και τεχνητή νοημοσύνη!


Στρατηγός Mark Milley: Αυξημένος κίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου

Μιλώντας σε αποφοίτους της στρατιωτικής ακαδημίας του West Point, ο στρατηγός Mark Milley επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού (JSC), διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο μίας μεγάλης σύγκρουσης μεταξύ των υπερδυνάμεων.

”Τώρα αντιμετωπίζουμε δύο παγκόσμιες δυνάμεις – τη Ρωσία και την Κίνα. Κάθε μία από αυτές χώρες έχει σημαντικό στρατιωτικό δυναμικό και είναι αμείλικτα αποφασισμένη να αλλάξει την τρέχουσα τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες”, υποστήριξε ο Milley.

”Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε έναν κόσμο που γίνεται πιο ασταθής. Υπάρχει κίνδυνος για μία σύγκρουση των παγκόσμιων δυνάμεων στον κόσμο στον οποίο θα επιχειρήσετε’‘, τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός. ”Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται και δεν μειώνεται”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι πόλεμοι του μέλλοντος

Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα έχουν κυρίως αστικό χαρακτήρα, όπως είναι τώρα στην Ουκρανία, με τη χρήση ρομποτικού στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη γνώμη του, τα μελλοντικά πεδία μάχης θα είναι ”πολύ περίπλοκα και σχεδόν σίγουρα αποφασιστικά στις αστικές περιοχές ενάντια σε άπιαστους, διφορούμενους εχθρούς που συνδυάζουν την τρομοκρατία και τη στρατιωτική δράση με συμβατικά μέσα – όλα ενσωματωμένα σε μεγάλες περιοχές με άμαχο πληθυσμό”.

”Η τεχνολογία των όπλων θα αλλάξει επίσης δραματικά τις επόμενες δεκαετίες”, λέει ο Milley, και” η στροφή θα είναι τόσο ριζική όσο η μετάβαση από μουσκέτο σε τουφέκι, από τουφέκι σε πολυβόλο ή από ιστιοφόρους στόλους σε ατμόπλοια. Και το τεχνολογικό πλεονέκτημα δεν θα είναι πλέον αυτόματα υπέρ της Αμερικής”.

“Θα πολεμήσετε ρομποτικά τανκς, πλοία και αεροσκάφη. Γίναμε μάρτυρες μιας επανάστασης στα θανατηφόρα και καθοδηγούμενα πυρομαχικά ακριβείας. Αυτό που κάποτε ήταν αποκλειστικό προνόμιο του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τώρα διαθέσιμο στα περισσότερα εθνικά κράτη που έχουν τα χρήματα να τα αποκτήσουν”, είπε ο στρατηγός.

Η τεχνητή νοημοσύνη «οδηγεί σε αυτή τη βαθιά αλλαγή, την πιο βαθιά αλλαγή στην ανθρώπινη ιστορία», είπε ο Milley.

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη