28 Ιουν 2022

Μόνο ο Αριστερός Παύλος Πολάκης ενδιαφέρθηκε για το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Πατριαρχικής σχολής Χανίων μετά από 130 χρόνια


Μόνο ο κύριος Πολάκης ενδιαφέρθηκε για το κλείσιμο της εκκλησιαστικής Πατριαρχικής σχολής Χανίων μετά από 130 χρόνια λειτουργίας της. Ο πρώην Υπουργός, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο κοινοβούλιο, αφού πρώτα μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στο θέμα γράφοντας τα εξής:

Αντιγράφω και κοινοποιώ δυο αναρτήσεις του Stratakis Mixalis

ΠΡΩΤΗ: (φωτό 1-2)

«Κι αφού εμπήκε που εμπήκε ο διάολος μέσα μου, ας θυμίσω δυό ειδήσεις θεολογικού ενδιαφέροντος σ’ εκείνους που ξεχνούνε όσα δεν τους συμφέρει να θυμούνται.

Είδηση 1η, πέρσυ τον Γενάρη, όταν ο μεγελοιότατος βρέθηκε στο Αμέρικα και σκορπούσε εκατομμύρια, «για του Χριστού την πίστη την αγία».

«Σάλος στον διεθνή Τυπο για την δήλωση οικονομικής υποστήριξης της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης απο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,2 εκατ.ευρώ/χρόνο “εταξε” ο πρωθυπουργός της χώρας στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής με σκοπό της “ενδυνάμωση” των δεσμών με την Ελληνική Ομογένεια στις Η.Π.Αο κ.Ελπιδοφόρος, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό παρουσία πλήθους ελλήνων και αμερικανών προσκεκλημένων, τον ευχαρίστησε επισήμως και ανέφερε ότι η ενίσχυση θα είναι 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ξεκινώντας αναδρομικά από πέρυσι!…»

Εντάξει, το θυμηθήκατε;

Πάμε τώρα σε μια είδηση των ημερών, που αφορά στην Κρήτη, στα Χανιά.

«Οριστικό λουκέτο βάζει στην ιστορική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στα Χανιά το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Πενήντα οκτώ μαθητές που προέρχονται από διάφορες περιοχές του νησιού, είναι αναγκασμένοι να ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους σε ημερήσια γυμνάσια και λύκεια, την ώρα που οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει να ακολουθήσουν το δρόμο της ιεροσύνης. Με το χρόνο για το κλείσιμο του εκκλησιαστικού γυμνασίου και λυκείου αλλά και του οικοτροφείου να μετρά ήδη αντίστροφα, γονείς, μαθητές και καθηγητές ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή τροποποίηση της απόφασης, ενώ την ίδια στιγμή η Εκκλησία της Κρήτης δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί…»

Και μη μου απαντήσετε πως μια χαρά μπορούνε τα Κρητικόπουλα που διώχνονται από την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, να πάνε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη…Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, εντάξει;

Στις φωτογραφίες, η Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, για την οποία η Εκκλησία της Κρήτης δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί, και η…Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, η εκατομμυριοφάγος.

Αλλά, δεν φταίνε αυτοί.

Δεν θα ήτανε αυτοί που είναι, άμα δεν ήμασταν αυτοί που είμαστε.»

Και ΔΕΥΤΕΡΗ:(φωτό 3)

«Όσο ξανοίγω τη φωτογραφία και κάνουνε τα νεύρα μου καντηλέρια, κοντοσίμωσε να σου ξομολογηθώ μια απορία απού με βασάνιζε στα πέτρινα μικράτα μου.

Κατά που μας είχανε δασκαλέψει οι γονέοι κι οι δασκάλοι μας και κατά που καθημερνά μας επιβεβαίωναν οι παπάδες, ο διάολος άλλη δουλειά δεν κάνει, εξόν να μπαίνει στα χωράφια του Θεού και να πασκίζει να τα κάμει κατοχή του και να πάρει με το μέρος του όλους τους αθρώπους.

Αυτά μας ελέγανε κι εγώ τα πίστευα, πιότερο επειδή εφοβούμουνε τα καζάνια τση κόλασης όπου εβράζανε σαν το ζυγούρι στο τσικάλι, όσοι δεν επίστευαν αυτά που τους λέγανε οι γονέοι, οι δασκάλοι και οι παπάδες.

Όμως, στο πισωκαύκαλο μου είχε φωλιάσει μια απορία, που δεν ετόλμουνα να τηνε πω σε άθρωπο γεννημένο, παρεχτός στον απατό μου:

Γιάντα δηλαδή να μπορεί ο διάολος να μπαίνει στα χωράφια του Θεού, και να μη μπορεί και ο Θεός να μπαίνει στα χωράφια του διαόλου και να του τα κάνει γης μαδιάμ;

Όσο εμεγάλωνα, τόσο και εκείνη η απορία λιγότερο βασανιστική εγινότανε.

Ίσαμε που επαραμεγάλωσα και έπαψε να κατέχει θέση στο πισωκαύκαλο μου.

Όχι γιατί εβρήκα την απάντηση, αλλά επειδή δεν υπήρχε ερώτηση.

Μόνο η παιδική αγνότητα και η καπατσοσύνη των μεγάλων υπήρχανε.

Ακριβώς όπως και σήμερα.»

Υγ.Δικό μου : Κρίμα Αρχιεπίσκοπε Ιερωνυμε,με τη δεξιά-δεξιά κι εσυ και όχι του Κυρίου,αλλά του ΛΑΟΣ!

Τα υπόλοιπα στη Βουλή την Τετάρτη στην επίκαιρη που κατέθεσα για το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Χανίων!!

theflagreport.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη