8 Ιουν 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 308 ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΣΗΣ


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η Έλενα Ράπτη βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, μίλησε στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης που εδρεύει στο στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ ΙΩΑΝΝΗ».

Αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης του φαινομένου της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

Η Σύμβαση Λανζαρότε την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, εστιάζει σ’ αυτή τη μορφή βίας και στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης αλλά και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών θυμάτων σεξουαλικής βίας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Γρηγοριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης.

Η βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή Τσιράκη Κωνσταντίνο για τον πίνακα ζωγραφικής που της δώρισε, έργο της Ιωάννας Κωτσογεωργοπούλου.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη