22 Ιουν 2022

350 νεκροί Πολωνοί: Οι Ρώσοι “εξαΰλωσαν” δύο πολωνικά Τάγματα & την ηγεσία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων – Σκληρές εικόνες


 Συνελήφθη ο διοικητής του Τάγματος “Aidar” – 700 νεκροί

Σε “χειρουργικά” πλήγματα ακριβείας τρομερής ισχύος προχώρησε ο

ρωσικός Στρατός και η Αεροπορία τις τελευταίες ημέρες επιφέροντας καίριες απώλειες στην ουκρανική στρατιωτική μηχανή.

Οι Ρώσοι εξόντωσαν πάνω από 1.000 στρατιώτες, Ουκρανούς και μισθοφόρους, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και τουλάχιστον 350 Πολωνοί οι οποίοι έπεσαν σε ρωσική ενέδρα 20 χλμ νότια της Ζαπορίζιε.

Το Τάγμα “Aidar” στο Severodonetsk έχει πάψει να υφίσταται.

Η Ουκρανία έχασε 57 υψηλόβαθμους στρατηγούς και αξιωματικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε σχηματισμούς που μάχονται στο Ντονμπάς και στη ΝΑ Ουκρανία. Πρόκειται για σαρωτικό πλήγμα, τις συνέπειες του οποίου θα τις δούμε σύντομα.

Στο Severodonetsk, η κατάσταση είναι τραγική για την “Λεγεώνα των Ξένων” η οποία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που προσπαθούν να διαφύγουν αιμόφυρτοι Αμερικανοί και άλλοι μισθοφόροι από το πεδίο της μάχης.

Προσοχή το βίντεο έχει σκληρές εικόνες


Διαλύθηκαν δύο πολωνικά Τάγματα – Μεγάλες απώλειες

Οι Πολωνοί υπέστησαν σοβαρές απώλειες κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Λουγκάνσκ κοντά στην Kamyshevakha.

Πριν λίγες ημέρες, είχαν σταλεί δύο Τάγματα στην περιοχή για ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για μισθοφόρους ενώ οι Ρώσοι αναφέρουν πως ήταν κανονική επιχείρηση των πολωνικών ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του 6ου συντάγματος των Κοζάκων, οι δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ κοντά στην Kamyshevakha έδωσαν σκληρή μάχη απέναντι σε ένα απόσπασμα Πολωνών και την μονάδα Άμυνας Εδάφους της Ουκρανίας.

«Ακούγαμε καθαρά πολωνική ομιλία και εντολές. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν ενεργά τους όλμους των 60 mm, καθώς και drones με βόμβες.

Υπήρχαν αδιάλειπτα πυρά από την πλευρά του εχθρού και εκτοξεύονταν drones για την αξιολόγηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης”.

Οι Ρώσοι μιλούν για 350 νεκρούς και συνδέουν το γεγονός αυτό με την παραίτηση του Jarosław Kaczyński.

Ο Jarosław Kaczyński είναι ο ηγέτης του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας (PiS), ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη από τη θέση του ως αναπληρωτής πρωθυπουργός.

«Δεν είμαι στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή», είπε στο Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου. «Έχω ήδη υποβάλει την παραίτηση στον πρωθυπουργό και έχει εγκριθεί. Από όσο ξέρω, το υπέγραψε και ο πρόεδρος».

Ο υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak θα αντικαταστήσει τον Kaczyński στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός του PiS ήταν επίσης επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της κυβέρνησης.

Είπε ότι παραιτείται για να επικεντρωθεί στις πολωνικές κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους. «Ξέρουμε λίγο πολύ πότε θα έχουμε εκλογές, σε σχέση με τις οποίες έπρεπε να κάνω μια επιλογή και επέλεξα», είπε.

Δείτε βίντεο με αιχμάλωτους Ουκρανούς τραυματίες

Συνελήφθη ο διοικητής του Τάγματος “Aidar” – 700 νεκροί

Παράλληλα, το Τάγμα “Aidar” φαίνεται πως πλέον έχει πάψει να υπάρχει. Μετά από σφοδρές μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του χωριού Metelkino. Ο οικισμός Metelkino γειτνιάζει με το Severodonetsk.

Στην περιοχή είχαν εγκλωβιστεί ισχυρές δυνάμεις του Τάγματος “Aidar” όπου είχαν βρει αρχικά καταφύγιο στην περιοχή υποχωρώντας από άλλα μέτωπα του πολέμου.

Το Τάγμα έχασε έως και 700 ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή σε μια εβδομάδα

Ο διοικητής του εθνικιστικού τάγματος Aidar συνελήφθη κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

“Μια ομάδα εθνικιστών κατέθεσαν τα όπλα όταν οι συμμαχικές δυνάμεις τους εγκλώβισαν στο χωριό Metelkino, ανατολικά του Severodonetsk. Μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν ήταν και ο διοικητής του Aidar.

Τώρα αποδεικνύεται πόσο υψηλόβαθμος είναι.

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων “Αχμάτ”, μαζί με το δεύτερο σώμα της λαϊκής πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, απελευθέρωσαν το χωριό Metelkino, δίπλα στην πόλη Σεβεροντόνετσκ.

Στις μάχες για αυτόν τον οικισμό την περασμένη εβδομάδα, η ουκρανική πλευρά έχασε 600 έως 700 μαχητές. Είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν» ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Δείτε βίντεο

Διαλύθηκε το Αρχηγείο του Τάγματος Αζόφ στο Χάρκοβο

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν το αρχηγείο του εθνικιστικού σχηματισμού του Αζόφ κοντά στο Pesochin, στην περιοχή Χάρκοβο.

Επιπλέον, δύο αποθήκες πυρομαχικών, όπλων, πυραύλων και πυροβολικού των δυνάμεων του Κιέβου καταστράφηκαν κοντά στο Spornoe και το Vyemka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πύραυλοι υψηλής ακρίβεια έπληξαν 18 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού και 10 θέσεις βολής ουκρανικού πυροβολικού και όλμων, συμπεριλαμβανομένων 6 Grad MLRS σε Zaitsevo, Kurdyumovka, Dzerzhinsk, Bakhmut, Artemovo και Ocheretino στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι «η αεροπορία έπληξε 58 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανών».

Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 350 Ουκρανοί.

Δείτε βίντεο

Σκοτώθηκαν 57 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πύραυλοι κρουζ Kalibr έπληξαν το διοικητήριο του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Dnepropetrovsk.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ρωσικός στρατός, το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 12:30 τοπική ώρα, πύραυλοι κρουζ Κalibr έπληξαν το διοικητήριο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επιτελείου διοίκησης της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων του Νότου.

Το σημείο διοίκησης βρισκόταν κοντά στο χωριό Shirokaya Dacha, στην περιοχή Dnepropetrovsk και το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ως αποτέλεσμα του σαρωτικού κτυπήματος, 57 στρατηγοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της διοίκησης των δυνάμεων Χαρκόβου και Σχηματισμούς που επιχειρούν στις περιοχές Νικολάεφ και Ζαπορίζιε.

Επιπλέον, οι “Κalibr” κατέστρεψαν δέκα M777 των 155 mm και έως και 20 τεθωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται στο έδαφος του εργοστασίου στο Nikolaev. Όπως διευκρινίστηκε, όπλα και εξοπλισμός ετοιμάζονταν για αποστολή στη γραμμή επαφής.

Παράλληλα, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν το στρατιωτικό κλιμάκιο του 1ου τάγματος της 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που μεταφέρθηκε στο Ντονμπάς από την πόλη Vladimir-Volynsky.

Οι δυνάμεις βρισκόταν στον σταθμό Gubinikha στην περιοχή Dnepropetrovsk. Ως αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν 100 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καταστράφηκαν 30 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα . Ένα άλλο χτύπημα σκότωσε έως και 200 ​​μαχητές, δύο MLRS “Grad” και 10 BMP-BTR της 56ης Ειδικής Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Selidovo.

Δείτε βίντεο

warnews247.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη