18 Ιουν 2022

Πούτιν: Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική-Οι κυρώσεις θα κοστίσουν στη ΕΕ πάνω από 400 δισ. δολάρια


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των βαρέων κυρώσεων κατά της Μόσχας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν στο σημερινό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι δίκοπο μαχαίρι και θα βλάψουν μόνο τη Δύση.

«Το οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει», είπε ο Πούτιν. «Η Ευρωζώνη είχε επίσης τεράστιο πληθωρισμό από την έναρξη της ''ειδικής επιχείρησής μας''».

«Οι ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν μόνες τους ένα σοβαρό πλήγμα στη δική τους Οικονομία».

Ο Πούτιν κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι «δήλωσαν ότι είναι απεσταλμένοι του Θεού στη Γη με τα ιερά τους συμφέροντα», σε μια πύρινη ομιλία στην Αγία Πετρούπολη.

Επέμεινε ότι η Ρωσία έχει πλέον ξεπεράσει τον σκόπελο του πληθωρισμού και δήλωσε ότι το ρούβλι είναι ισχυρό, προσθέτοντας: «Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική».

Η ομιλία του στο «Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης» είχε καθυστερήσει νωρίτερα από μια ύποπτη ουκρανική κυβερνοεπίθεση.
Ο Πούτιν επαναλαμβάνει την υπόσχεσή του να καταλάβει την Ουκρανία

Ο Πούτιν έχει δεσμευτεί ξανά να κατακτήσει την Ουκρανία και να την κάνει μέρος της Ρωσίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από την εισβολή στην Ουκρανία στις 27 Φεβρουαρίου, με τον Πούτιν να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να «απο-ναζιστοποιήσει» την Ουκρανία, που η Δύση πιστεύει ότι είναι μια προσπάθεια προσάρτησης της χώρας.

«Όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης, φυσικά, θα επιτευχθούν. Και η εγγύηση για αυτό είναι το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας», είπε ο Πούτιν.

Προειδοποίησε: «Η κυριαρχία στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να είναι μερική ή κατακερματισμένη».

Η εν λόγω επισήμανση έρχεται μετά τη δήλωση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου το πρωί της Παρασκευής, ότι η Ρωσία «έχασε στρατηγικά» τον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα είναι μια «πιο μειωμένη δύναμη» τόσο διπλωματικά όσο και οικονομικά από ό,τι πριν από αρκετούς μήνες.
Ο Πούτιν αρνείται ότι η Ρωσία μπλοκάρει τα τρόφιμα της Ουκρανίας

Ο Πούτιν αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν τις προμήθειες τροφίμων της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιταριού στον κόσμο, δεν μπόρεσε να εξάγει τους πόρους της λόγω των ρωσικών αποκλεισμών, προκαλώντας μια κρίση που ανέβασε τις τιμές και απείλησε την παγκόσμια τροφική αλυσίδα.

Ο Πούτιν, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα οφείλονται στην κακοδιαχείριση στο Κίεβο.

Είπε: «Όσο για τις προμήθειες τροφίμων της Ουκρανίας... τις μπλοκάρουμε; Για όνομα του Θεού.

"Δεν εξορύξαμε τα λιμάνια. Δεν είναι για εμάς. Είναι για την ανεπάρκεια των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία στο Κίεβο."
Η ΕΕ θα χάσει 400 δισ. δολάρια από τις δικές της κυρώσεις, υποστήριξε ο Πούτιν

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η ΕΕ θα χάσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα των βαρέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αποκαλώντας τα μέτρα δίκοπο μαχαίρι.

«Το οικονομικό blitzkrieg εναντίον της Ρωσίας δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει», είπε ο Πούτιν στο φόρουμ, υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι η Ρωσία δεν ήταν η μόνη περιοχή που υπέφερε.

«Η ευρωζώνη είχε επίσης τεράστιο πληθωρισμό από την έναρξη της Ειδικής Επιχείρησης.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν μόνες τους ένα σοβαρό πλήγμα στη δική τους οικονομία».

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως «σωσίβιο» για να «κρύψει τους οικονομικούς λανθασμένους υπολογισμούς».
«Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά»

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι οι ζοφερές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία δεν έχουν εκπληρωθεί και δήλωσε εμπιστοσύνη στο ρούβλι, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός έχει περάσει.

Εν μέσω μιας μακράς καταγγελίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, ο Πούτιν είπε: «Τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική».
Η Δύση προσπαθεί να απομονώσει λάθος κράτη, λέει ο Πούτιν

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσποιούνται ότι δεν παρατηρούν ότι υπάρχουν άλλες ισχυρές χώρες στον κόσμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στο φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, σημείωσε ότι η Δύση εξακολουθεί να σκέφτεται με όρους του 20ού αιώνα, κατηγορώντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης ότι αντιμετωπίζουν τα άλλα έθνη σαν αποικίες.
Πούτιν: Οι ΗΠΑ «πιστεύουν ότι έχουν ιερό δικαίωμα από τον Θεό»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι «δηλώνουν ότι έχουν σταλεί από τον Θεό στη Γη με τα ιερά τους συμφέροντα».

Είπε ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να «κατακρημνίσει» τη ρωσική οικονομία με κυρώσεις απέτυχαν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη