28 Ιουν 2022

Εκπρόσωπος του Ερντογάν δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή και κατηγορεί τη Δύση


Άγκυρα.

Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι τυχαίες, προηγήθηκαν τα βήματα του ΝΑΤΟ και της Δύσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Και πάλι, επαναλαμβάνω ότι αυτές οι ενέργειες είναι λανθασμένες. Τι προηγήθηκε όμως; .. Στη νέα τάξη πραγμάτων, στην κορυφή της πυραμίδας είναι μια υπερδύναμη και κάτω από αυτήν πέντε ή έξι μεγάλες δυνάμεις: Ρωσία , Κίνα , Αγγλία , Γαλλία , Γερμανία.

Παρακάτω είναι οι μεσαίες χώρες και άλλες με την πάροδο του χρόνου, η Κίνα ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας.

Ξαφνικά έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η Ρωσία άρχισε να αμφιβάλλει για την πυραμίδα σε γεωστρατηγικούς και στρατιωτικούς όρους, προσφέρθηκε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους και να υπογραφεί μια νέα συμφωνία ισορροπίας σε 30 χρόνια.



«Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι τυχαίες, λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν»

Δεν εισακούστηκαν και είπαν: «ας πάμε τον δρόμο της σύγκρουσης», αυτό δεν δικαιολογεί ποτέ την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά όταν κοιτάτε τι έχει συμβεί τα τελευταία 30 χρόνια, πρέπει να αντιμετωπίσετε την αιτιώδη σχέση, αυτές είναι οι ενέργειες της Δύσης και η επέκταση του ΝΑΤΟ . Είμαστε επίσης αντίθετοι σε αυτή τη λάθος παγκόσμια τάξη πραγμάτων», είπε ο εκπρόσωπος του Τούρκου ηγέτη.


Η Ρωσία ξεκίνησε την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».

Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας», για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και, από τις 25 Μαρτίου, έχουν ολοκληρώσει τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου - έχουν μειώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας. Ο κύριος στόχος στο ρωσικό στρατιωτικό τμήμα ονομαζόταν «η απελευθέρωση του Ντονμπάς».

ria.ru

https://www.echedoros-a.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη