22 Ιουν 2022

Τέξας: Ρεπουμπλικάνοι θέτουν θέμα… απόσχισης από τις ΗΠΑ


Το παράρτημα του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία του Τέξας είχε το συνέδριό του το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χιούστον, μέσω του οποίου έστειλε σειρά από μηνύματα.
Με ψήφισμα που υιοθέτησαν στο... πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας διεμήνυσαν πως δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και πως για εκείνους, ο –Δημοκρατικός– Τζο Μπάιντεν βρίσκεται «παράνομα» στον Λευκό Οίκο.

Κατά τα λοιπά, ωστόσο, υπερψήφισαν και μία σειρά από άλλες «πλατφόρμες»: κατά της ομοφυλοφιλίας που αποτελεί «αφύσικη επιλογή τρόπου ζωής», όπως υποστηρίζουν, κατά των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής και άλλων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, χιλιάδες ακτιβιστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος θα υποστήριζαν και κάτι άλλο: ότι το Τέξας διατηρεί δικαίωμα απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πως, με αυτό ως δεδομένο, θα μπορούσε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα το 2023, προκειμένου ο λαός του Τέξας να αποφασίσει εάν η πολιτεία θα πρέπει ή όχι να επαναβεβαιώσει το καθεστώς της, ως ανεξάρτητο έθνος.

«Τα ψηφίσματα και η πλατφόρμα του συνεδρίου δεν έχουν ισχύ νόμου, αλλά προορίζονται να χρησιμεύσουν ως «δήλωση αποστολής» για τις δραστηριότητες των Ρεπουμπλικάνων στη συγκεκριμένη πολιτεία, τα επόμενα δύο χρόνια.

Φανερώνουν, επίσης, πώς η βάση των Ρεπουμπλικάνων έχει μετακινηθεί ακόμη περισσότερο προς τα… δεξιά και με ποιον τρόπο η απόρριψη της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν το 2020 έχει καταστεί βασική αρχή για το κόμμα, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη