16 Ιουν 2022

Βενζίνη: Νέα μέτρα προαναγγέλλει η κυβέρνηση - Αυξάνονται σημαντικά οι δικαιούχοι


Δραστική αύξηση των δικαιούχων από τα 2,3 εκατομμύρια του πρώτου κύκλου αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση για τον δεύτερο κύκλο επιδότησης των καυσίμων.


Το εισοδηματικό κριτήριο αναμένεται να αυξηθεί από τις 30.000€ οικογενειακού εισοδήματος ακόμη κι έως τις 45.000€.

Ταυτόχρονα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι καταναλωτές θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ποσά σαφώς μεγαλύτερα από τα 30€-55€ του πρώτου κύκλου ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών.

Αύξηση θα ανακοινωθεί και για την οριζόντια έκπτωση στην αντλία αναφορικά με το πετρέλαιο κίνησης με το ΥΠΟΙΚ να σβήνει τουλάχιστον 20 λεπτά από την τελική τιμή από τα 15 λεπτά με το ισχύον καθεστώς. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ανεβάσουν το κονδύλι του δεύτερου πακέτου αρκετά πάνω από τα 110 εκατ. ευρώ που κόστισαν οι πρώτες παρεμβάσεις. Τα χρήματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται τον Ιούλιο και θα καλύπτουν την περίοδο έως και τον Σεπτέμβριο.

Το δρόμο για το νέο κύκλο ενισχύσεων άνοιξε η βαθιά ανάσα των φορολογικών εσόδων τον Μάιο όταν και στα Δημόσια Ταμεία μπήκαν 1,162 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Μάλιστα, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα ρύθμιση για τα καύσιμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Δε θα είναι οριζόντια ως προς τη μείωση του φόρου. θα είναι μια προς μια στοχευμένη λογική και η οποία δεν επιβραβεύει οριζόντια αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αύξηση των τιμών», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πλήρη αίσθηση της επιδείνωσης του προϋπολογισμού των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων από αυτό που γίνεται με τον πληθωρισμό. «Από την άλλη έχουμε ακόμα αντοχές ως οικονομία», προσέθεσε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη