28 Ιουν 2022

Τέλος το ΝΑΤΟ: Στον προθάλαμο των BRICS η Τουρκία – Η Άγκυρα αντιμέτωπη με ολοκληρωτική στρατιωτική συντριβή σε ελληνοτουρκική σύρραξη!


Άτρωτη η ΠΑ – Θα βυθισθεί ο τουρκικός Στόλος!

Σε δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκία και οι Ένοπλες Δυνάμεις της λόγω τριών σημαντικών εξελίξεων που έχουν σημειωθεί τόσο στην γειτονιά μας αλλά και παγκοσμίως.

Οι εξελίξεις αυτές θα επιφέρουν μεγάλες αλλαγές καθώς θα επιταχύνουν την είσοδο της Τουρκίας στους BRICS και την αναζήτηση νέας στρατιωτικής συμμαχίας που θα “στεγάσει” την Τουρκία.

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Τουρκία συνοψίζεται στην εξής φράση: Κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής του τουρκικού Στόλου και των S-400.
Στον προθάλαμο BRICS και SCO η Τουρκία

Η πρώτη εξέλιξη αφορά το νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα και νόμισμα που ανακοίνωσαν χτες Ρωσία και Κίνα όπως έχει ήδη αναφέρει το WarNews247. Στην ανακοίνωση της Κίνας γίνεται λόγος για τις εξής χώρες: Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Χονγκ Κονγκ και Χιλή.

To γεγονός πως έχουν συμπεριληφθεί Ινδονησία και Μαλαισία όπως ακουγόταν εδώ και πολύ καιρό δείχνει πως ακολουθούν Τουρκία και Πακιστάν. Ρωσία και Κίνα θέλουν να ελέγξουν όλο το μουσουλμανικό τόξο. Εδώ το μόνο ίσως εμπόδιο, που αναμένεται όμως να καμφθεί ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας, είναι η Ινδία.

Η ένταξη της Τουρκίας στους BRICS, που προφανώς πλέον θα αλλάξουν όνομα, και SCO είναι κάτι που σχεδόν έχει αποφασισθεί από την τουρκική πολιτική ηγεσία. Απομένει η ανακοίνωση ένταξης μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες. Το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Ερντογάν και ο και κυβερνητικός εταίρος του, Ν.Μπαχτσελί.


Το “Αραβικό ΝΑΤΟ”

Η δεύτερη εξέλιξη αφορά το κοινό σύστημα αεράμυνας και έγκαιρης προειδοποίησης Ισραήλ και Αραβικών χωρών εναντίον του Ιράν. Το σχέδιο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το γεγονός πως για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί και συζήτησαν οι Α/ΓΕΕΘΑ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας είναι ενδεικτικό των κολοσσιαίων μετατοπίσεων που συντελούνται στην Μέση Ανατολή.

Μόλις το σύστημα αυτό ολοκληρωθεί, η γεωπολιτική αξία της Τουρκίας μειώνεται κατακόρυφα για το ΝΑΤΟ και ειδικά για την περιοχή της Μέσης Ανατολής ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία ακούει στο όνομα “Κούρδοι”.

Πόσο πιθανό είναι το “Αραβικό ΝΑΤΟ” να εκκινήσει την δημιουργία κουρδικού κράτους τα επόμενα χρόνια; Πολύ πιθανό έως σίγουρο καθώς έτσι θα χτυπηθεί το Ιράν. Συνεπώς, η Τουρκία θα τρέξει την στρατιωτική επιχείρηση τώρα σε Β.Συρία και Β.Ιράκ και θα έρθει σε ρήξη με ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

“Σεισμός” εντός Τουρκίας – Μανιφέστο εξόδου από το ΝΑΤΟ εξέδωσαν οι Κεμαλιστές: “Γιατί πρέπει να κόψουμε εμείς πρώτοι τον “ομφάλιο λώρο” – Πώς συνδέεται με τα ελληνοτουρκικά
Ο κίνδυνος συντριβής του τουρκικού Στόλου και καταστροφής των S-400

Η τρίτη εξέλιξη σχετίζεται με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Χτες, η πλειοψηφία της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενέκρινε την ενεργοποίηση 12 εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν το σύνολο των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων

Ξεχωρίζει το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16 Block 50 σε Block 52 και η απόκτηση 40+10 πυραύλων αέρος-επιφανείας τύπου Harpoon AGM-84LBlock II (για τα F-16 και τα ΑΦΝΣ P-3H Orion του Πολεμικού Ναυτικού αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί την αποδέσμευση των συγκεκριμένων πυραύλων προς την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16 Block 50 σε Block 52 σηματοδοτεί έναν αεροπορικό Στόλο 121 μαχητικών πλήρως διαλειτουργικό και ομοιογενή που ουδέποτε στο παρελθόν η ΠΑ δεν είχε. Αυτό τη στιγμή που η Τουρκία έχει απαρχαιωμένο Στόλο. Και ακολουθούν τα F-35 και τα υπόλοιπα Rafale για την ΠΑ.

Τα κυριότερα προγράμματα που εγκρίθηκαν είναι:

• Δομικός εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση 38 Α/Φ F-16 σε Block50++ Adv. με Link-16
• Κ/Β αντι-ραντάρ AGM-88E HARM
• Κ/Β αέρος-επιφανείας AGM-84L Harpoon Block II για F-16 και P-3H
• Προηγμένα Ατρακτίδια Σκόπευσης (ATP) AN/AAQ-33 Sniper.

Το γεγονός ότι πλέον οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν αντιπλοϊκούς πυραύλους AGM-84L Harpoon II, καθώς και πυραύλους εναντίον ραντάρ AGM-88E AARGM δείχνει δύο πράγματα:

Πρώτον οι ΗΠΑ αρχίζουν να πιστεύουν πως η Τουρκία είναι τελειωμένη υπόθεση για την Δύση και το ΝΑΤΟ και πλέον η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να εξοπλίζεται σοβαρά ενόψει στρατιωτικής απειλής που προέρχεται από την Ευρασία….

Πλέον, οι αποστολές TASMO δεν θα εκτελούνται μόνο από τα μαχητικά Rafale F3R της ΠΑ με πυραύλους ΑΜ-39 Exocet, αλλά και από τα F-16V, με προηγμένους πυραύλους AGM-84L Harpoon II.

Τα ελληνικά F-16V της 115ΠΜ θα εκτελούν αποστολές οπλισμένα με 2 x AGM-84 Harpoon II, 2 x 600 gal, 2 x AIM-120C7 και σε συνδυασμό με τα Rafale F3R της ΠΑ με πυραύλους Meteor και ΑΜ-39 Exocet, θα επιβάλλουν ναυτική απαγόρευση σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα η ΠΑ θα αποκτήσει 40 προηγμένους πυραύλους αντιραντάρ AGM-88E AARGM με σκοπό την καταστροφή των ραντάρ αντιαεροπορικών πυροβολαρχιώνS-400.

Το “πακέτο” για την ΠΑ θα ενισχυθεί στο μέλλον και με πυραύλους cruise SCALP EG και πυραύλους Rampage.

Η Τουρκία θα βρεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολύ δύσκολη θέση.
Το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να υπερνικήσει η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα πρέπει να αντισταθεί και να ακυρώσει την τελευταία προσπάθεια που θα γίνει για συνολική διαπραγμάτευση των ελληνοτουρκικών με την Άγκυρα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ από διάφορους “πρόθυμους” που εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα. Γιατί έτσι πιστεύουν πως θα κρατήσουν την Άγκυρα στο “δυτικό μαντρί”

Από κει και πέρα, όλα έχουν δρομολογηθεί. Η Τουρκία είναι αναγκασμένη να ψάξει για στρατιωτική συμμαχία στην Ευρασία προκειμένου να καλύψει το στρατιωτικό χάσμα που αρχίζει να διευρύνεται.

Όπως είπε και ο εκπρόσωπος των κεμαλιστών, “Η Τουρκία πρέπει να κλείσει τη Μαύρη Θάλασσα, τον Καύκασο και τη δυτική πύλη της Κεντρικής Ασίας προς τις ΗΠΑ και να είναι μέρος της Μεγάλης Ευρασιατικής Εταιρικής Σχέσης και του νέου κόσμου”.

Αυτό θα συμβεί μόλις ακυρωθούν οι προσπάθειες υφαρπαγής του Αιγαίου για λογαριασμό των ευρασιατικών δυνάμεων…

Δείτε και τι έγραφε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ι. Καραγκιούλ…

Image

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη