22 Ιουν 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ FM 100 ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗ


Η Έλενα Ράπτη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη και συζήτησαν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στον «Κανόνα των Εσωρούχων» που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ξεκινήσουν τη συζήτηση με τα παιδιά τους και παράλληλα να αποτελέσει εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Κανόνας των Εσωρούχων βοηθάει τα παιδιά να αναγνωρίζουν ένα εμφανές όριο που είναι εύκολο να θυμούνται: τα εσώρουχα. Ταυτοχρόνως, βοηθάει τους μεγάλους να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά.

Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να στραφούν σε κάποιον ενήλικα τον οποίον εμπιστεύονται, ώστε να τα βοηθήσει.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων κακοποίησης ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει. Είναι πολύ δύσκολο, κυρίως για τα μικρά παιδιά, να καταλάβουν ότι κάποιος που ήδη γνωρίζουν μπορεί να τα βλάψει.

Ο Κανόνας των Εσωρούχων ορίζει ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει σε κάθε περίπτωση που κάποιος του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά ή προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη