4 Ιουν 2022

Λιγότερο από έναν χρόνο μετά «ξύπνησε ο εφιάλτης» της Βαρυμπόμπης: Αποκαρδιωτικές εικόνες και χάος με την εκκένωση σπιτιών στη Βούλα (photos)


Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε στην Ανω Βούλα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια και να καεί τουλάχιστον μία κατοικία. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 16:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν σπίτια στην Ανω Βούλα στα όρια με τον Υμηττό στην περιοχή Πουρνάρι.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI






VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Survivor spoiler 05/06: «Από σήμερα δεν...» - Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού για τον «τέλος» του Άρη Σοϊλέδη!


Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος που κρατά λάστιχα στα χέρια, ενώ κάποιοι άλλοι τρέχουν να φύγουν άρον άρον από την περιοχή. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι ενώ την ίδια ώρα πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι εικόνες που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου EUROKINISSI, Βασίλης Ρεμπάπης, είναι αποκαρδιωτικές.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI


Χάος στη Βούλα με την πύρινη λαίλαπα - Παρέμβαση του Δημάρχου: Εκκενώνονται 4 οικισμοί, τα Παιδικά Χωριά SOS και γηροκομείο με 300 ηλικιωμένους

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Φωτιά στη Βούλα: Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών στη Βούλα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια έδωσε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Πρόκειται για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή. Όπως ανακοίνωσε στην τηλεόραση του OPEN ο δήμαρχος Βούλας, Γιάννης Κωνσταντέλλος, δόθηκε εντολή για εκκένωση και ενός γηροκομείου με 300 τρόφιμους.
Εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εκκενώνονται και τα Παιδικά Χωριά SOS για λόγους ασφαλείας.
ΔΕΔΔΗΕ: «Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά από υποσταθμό»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI




Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και μαίνεται αυτή την στιγμή στην Βούλα με τις φλόγες να έχουν φθάσει ήδη στις αυλές των σπιτιών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά με εναέρια και επίγεια μέσα, ενώ πραγματοποιείται εκκένωση της περιοχής του Πανοράματος στην Άνω Βούλα. Υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια στην οδό Έκτορος στο Πανόραμα αλλά και στην οδό Άτλαντος. Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Το μεγάλο στοίχημα των πυροσβεστών είναι να ελεγχθεί όσο είναι δυνατό η φωτιά πριν να πέσει το σκοτάδι και τερματιστεί η δυνατότητα να πετούν τα εναέρια μέσα. Άνεμοι οκτώ μποφόρ έπνεαν στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Άνω Βούλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Δώσαμε εντολή εκκένωσης στις 16:20, ανέφερε ακόμη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 7 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές.

Σε γενική επιφυλακή έχει κηρυχθεί όλη η δύναμη της Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Πανόραμα Βούλας, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και από την Στερεά Ελλάδα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και το Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρουν πηγές του οργανισμού και μεταδίδει η ΕΡΤ. Ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο ενώ επιβεβαιώνει, μάλιστα, ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα, πηγές του ΔΕΔΗΕΕ αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη