5 Ιουν 2022

Ρωσικές απειλές: Θα καταστρέψουμε τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη-Άρματα μάχης T-72 από χώρες της Α. Ευρώπης εξαϋλώθηκαν


Ρώσος γερουσιαστής αναφέρει τον πόλεμο του Βιετνάμ για να εξουδετερώσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Έστειλε νέο μήνυμα ο Πούτιν: Σκοπός της «φασαρίας» με την προμήθεια όπλων στο Κίεβο είναι η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία1
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε περίπτωση παραδόσεων πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο, η Ρωσία θα βγάλει συμπεράσματα και θα χτυπήσει τα αντικείμενα που δεν έχει αγγίξει ακόμη.

Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ισχυρίζεται ότι τα άρματα μάχης που παραδόθηκαν από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καταστράφηκαν από ένα χτύπημα στο Κίεβο


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την πρωινή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο . Εικάζεται ότι «τα άρματα μάχης T-72 που προμήθευσαν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται στα κτίρια της επιχείρησης επισκευής αυτοκινήτων καταστράφηκαν». Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ενημέρωση στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Οι επιθέσεις στο Kramatorsk, Druzhkovka και Chasov Yar εξηγήθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ως «καταστροφή εργαστηρίων εργοστασίων στα οποία επισκευαζόταν ουκρανικός στρατιωτικός εξοπλισμός».

Στο μεταξύ το ρωσικό βαρύ πυροβολικό και τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS), καταστρέφουν τις ουκρανικές θέσεις στην πρώτη γραμμή στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, η οποία είναι πλέον το επίκεντρο της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας, αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Η δυσκολία για τις ουκρανικές δυνάμεις ήταν ότι το ρωσικό πυροβολικό και το MLRS, επιχειρούσαν από θέσεις πέρα ​​από την εμβέλεια των ουκρανικών όπλων.

Ως εκ τούτου, τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σύγχρονα συστήματα MLRS για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Ντονμπάς. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν, μέχρι πρόσφατα, δίσταζε να παράσχει αυτά τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας, καθώς φοβόταν ότι θα θεωρούνταν μια «άκρως προκλητική» κίνηση από τη Μόσχα.



Το HIMARS θα επεκτείνει σημαντικά το βεληνεκές αποτελεσματικής εμπλοκής των ουκρανικών δυνάμεων, καθώς μπορεί να εκτοξεύσει ένα ευρύ φάσμα ρουκετών με βεληνεκές μεταξύ 70 και 500 km, κάτι που θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας.

«Αυτό που θα τους επιτρέψει το HIMARS είναι να βρουν μεγαλύτερη αντιπαράθεση. Αυτήν τη στιγμή, τα οβιδοβόλα (M777) που τους παρέχουμε έχουν εμβέλεια περίπου 30 km. Το HIMARS έχει πάνω από το διπλάσιο, κάτι που θα τους επιτρέψει – ακόμα και με λιγότερα συστήματα- μεγαλύτερη αντιπαράθεση», δήλωσε ο Κόλιν Χ. Καλ, υφυπουργός Άμυνας για θέματα πολιτικής, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον συμφώνησε να παράσχει το HIMAR στην Ουκρανία μόνο αφού το Κίεβο δώσει «διαβεβαιώσεις» ότι, δεν θα χρησιμοποιούσε τους πυραύλους για να χτυπήσει εντός της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασυρθεί στον πόλεμο

Ρώσος βουλευτής πρότεινε ότι, η Μόσχα θα πρέπει να χτυπήσει τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη ως απάντηση στην απόφαση της Ουάσιγκτον να προμηθεύσει το προηγμένο σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας M142 (HIMARS) στην Ουκρανία.

Ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς, είπε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι είναι «αδύνατο να μιλήσουμε με τους Αμερικανούς και τους Ουκρανούς υπό αυτές τις συνθήκες».



Ο Κλίντσεβιτς, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ που συζητούσε την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να στείλει το HIMARS στην Ουκρανία, είπε ότι ήταν «πλήρη ανοησία» για την Ουκρανία να ισχυρίζεται ότι το πυραυλικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην άμυνα.

Ο Κλίντσεβιτς συνέχισε λέγοντας ότι, η Ρωσία μιλούσε στη Δύση «από θέση ανοχής» και «έδινε σήματα όταν λέμε ότι η γραμμή δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

«Αλλά δυστυχώς, θεωρούν την ανοχή και την ακεραιότητά μας ως αδυναμία. Τώρα, στα μέρη όπου φτάνουν οι αποστολές όπλων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλής ακρίβειας όπλα μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας, είναι καιρός να λάβουμε μέτρα για να τους προειδοποιήσουμε», είπε ο Κλίντσεβιτς.

Θυμήθηκε τον πόλεμο της Κορέας στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν Σοβιετικοί πιλότοι πετούσαν με αεροπλάνα που έφεραν κινεζικά και βορειοκορεατικά σημάδια. Ο γερουσιαστής είπε ότι όταν οι Σοβιετικοί κατέρριψαν αμερικανικά αεροπλάνα, «ο κόσμος δεν τελείωσε». «Ήρθε η ώρα να καταστρέψουμε τις αμερικανικές βάσεις, προς το παρόν, αυτές στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Κλίντσεβιτς.

Οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλο αριθμό βάσεων στην Ευρώπη. Μόνο η Γερμανία είχε 119 βάσεις στις ΗΠΑ το 2021, με τη μεγαλύτερη να είναι η αεροπορική βάση Ramstein που καλύπτει 3.000 στρέμματα.

Επιπλέον, οι χώρες που στεγάζουν τις αμερικανικές βάσεις είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ και εάν μία από αυτές δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία, θα προκαλούσε μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας που θα μπορούσε ενδεχομένως να δει όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίζουν την επίθεση ως πράξη πολέμου.



Τι ώθησε την Αλλαγή;

Οι ειδικοί προτείνουν ότι οι πρόσφατες ρωσικές νικηφόρες μάχες στην Περιφέρεια Λουχάνσκ και η σχεδόν κατάληψη της πόλης Σεβεροντόνετσκ, μπορεί να ώθησαν την Ουάσιγκτον να δώσει πράσινο φως στην προμήθεια HIMAR στην Ουκρανία.

Μόνο λίγοι σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι γνωστό ότι έχουν λάβει το σύστημα από τις ΗΠΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, την Ιορδανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ταϊβάν.

Οι αναφορές υποδεικνύουν τρία πιθανά πυρομαχικά που είναι πιθανό να λάβει η Ουκρανία για τα συστήματά της HIMAR, συγκεκριμένα, τον τυπικό, μη κατευθυνόμενο πύραυλο M26 με βεληνεκές 45 km ή/και τους κατευθυνόμενους με GPS M30 και M31, που μπορούν να φτάσουν έως και 70 km.

Από αυτούς, οι πύραυλοι M26 και οι κατευθυνόμενοι με GPS πύραυλοι M30 χρησιμοποιούν υποπυρομαχικά διασποράς που απαγορεύονται από τις περισσότερες χώρες που προσχωρούν στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα πυρομαχικά διασποράς, καθώς αυτά τα υποπυρομαχικά εξαπλώνονται σε μια ευρεία περιοχή. Επίσης, πολλά από τα υποπυρομαχικά δεν εκρήγνυνται μετά από επαφή και καταλήγουν να εξαπλωθούν ως νάρκες ξηράς.



Οι ΗΠΑ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος αυτής της σύμβασης. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον μπορεί να είναι απρόθυμη να τα μεταβιβάσει.

Ο πύραυλος M31 είναι αποτελεσματικός με μια τυπική «ενιαία» κεφαλή 200 λιβρών, καθώς χρησιμοποιεί καθοδήγηση GPS για να προσγειωθεί σε έναν στόχο με ακρίβεια όπως η αεροπορική επίθεση, κατά μέσο όρο σε απόσταση 5 μέτρων από έναν καθορισμένο στόχο. Το Πεντάγωνο είπε ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις εβδομάδες για την εκπαίδευση των Ουκρανών στη χρήση και τη συντήρηση του HIMARS.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατάληψη της Περιφέρειας Λουχάνσκ, η άφιξη του HIMARS θα μπορούσε να ενισχύσει την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ στα νοτιοδυτικά του Λουχάνσκ, η οποία θα είναι ο επόμενος στόχος της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας.

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη