5 Ιουλ 2022

Η τραγική ιστορία του Ανέστη που επέζησε από την τραγωδία στα Τέμπτη και αυτοκτόνησε στα 35 του χρόνια


Βυθισμένο στο πένθος είναι το Μακροχώρι Ημαθείας, μετά την τραγική είδηση ότι ο 35χρονος Ανέστης Αντωνόπουλος που βγήκε ζωντανός από το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη με θύματα 21 μαθητές, πριν από 19 χρόνια, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής τον 35χρονο που οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με τους γονείς και τους συγγενείς που έχασαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα τα παιδιά τους, να θρηνούν ξανά.

Ο Ανέστης είχε τραυματιστεί σοβαρά από το τροχαίο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό, αλλά και να υποβληθεί σε σειρά χειρουργείων. Παρά τον μεγάλο αγώνα που έδωσε να προχωρήσει στη ζωή του, ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει ψυχολογικά από αυτή την τραγωδία. Ο νεαρός άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετικό όπλο, μέσα στο σπίτι του.

Όπως περιγράφει κάτοικος του χωριού, ο Ανέστης εργαζόταν ως μόνιμος φύλακας αρχαιοτήτων, προσπαθώντας να σταθεί στα πόδια του, όμως τα χτυπήματα ήταν πολλά. Ο 35χρονος, λέει ο συγχωριανός του, έμοιαζε με ζωντανό-νεκρό: «Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές. Έκανε προσπάθειες και πολλές, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχε χάσει με τόσο βίαιο τρόπο την αθωότητα του, που ενώ η εικόνα του ήταν μια χαρά η ψυχολογία του ήταν ίδια με ζωντανό – νεκρό. Λίγα χρόνια μετά χώρισαν και οι γονείς κι έμεινες αυτός με τον πατέρα του και οι αδελφές του με την μάνα τους. Έγιναν πολλά στην οικογένεια που ο Ανέστης δε μπόρεσε να διαχειριστεί» περιέγραψε στο protothema.gr.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν μοναχικό άνθρωπο, κλειστό χαρακτήρα, τυπικό στη δουλειά του και εσωστρεφή.
Το τροχαίο δυστύχημα που πάγωσε το πανελλήνιο και έντυσε τη χώρα στα μαύρα

Ήταν απόγευμα Κυριακής, 13 Απριλίου 2003. Μέσα στο λεωφορείο με το οποίο οι μαθητές Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά από εκδρομή στην Αθήνα ακούγονταν γέλια και χαρούμενες φωνές. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε η φρίκη.

Ξαφνικά, στο ύψος των Τεμπών, το λεωφορείο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες και νοβοπάν, με αποτέλεσμα τα βαριά υλικά να πέσουν πάνω στο όχημα που μετέφερε τους μαθητές και να το κόψει στα δύο.

Συνολικά 21 παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο και 6 μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένα στο νοσοκομείο. Για δύο ολόκληρες ώρες τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και τις σορούς των παιδιών.

Το επόμενο πρωί οι καμπάνες στα χωριά της Ημαθίας χτυπούσαν πένθιμα. Πολιτικοί, κοινωνικοί και θρησκευτικοί παράγοντες και εκατοντάδες κάτοικοι χωριών της περιοχής συνόδευσαν τα παιδιά στην τελευταία τους κατοικία.

https://www.newsbreak.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη