14 Ιουλ 2022

Αλληλοσπαραγμός στην Θεσσαλονίκη και «τελεσίγραφο» στον Κυριάκο


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣΜία περίεργη δημοσκόπηση που έτρεξε στην Θεσσαλονίκη, έβαλε φωτιές στη Ν.Δ. Γαλάζιοι βουλευτές αλλά και πολιτευτές – όλοι ιστορικά στελέχη η τελοσπάντων στελέχη με «ιστορία και προσφορά στην παράταξη» – εξοργίστηκαν από το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου.



Μπορεί το Μαξίμου επίσημα να αρνήθηκε ότι «μετρά» υποψηφιότητες άσχετες με την Ν.Δ. για τα ψηφοδέλτια της, όμως ουδείς πιστεύει τις διαβεβαιώσεις των συνεργατών του πρωθυπουργού. Ποιος αλλωστε θα πέταγε λεφτά για να κάνει σφυγμομέτρηση αποδοχής προσώπων άσχετων με τη Νέα Δημοκρατία στους ψηφοφόρους της παράταξης; Η μόνη που διαθέτει budget αλλά και ενδιαφέρον για τέτοιες μετρήσεις, είναι μόνο η Πειραιώς…

Τα ονόματα λοιπόν που συμπεριλαμβάνονταν στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, δεν είχαν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Για την ακρίβεια, υπήρχαν ονόματα τα οποία αποτελούν κόκκινο πανί για τους γαλάζιους ψηφοφόρους, οι οποίοι στην Θεσσαλονίκη έχουν πολύ περισσότερες εθνικές και θρησκευτικές ευαισθησίες από ότι στο κέντρο. Υποψηφιότητες για παράδειγμα τύπου Τατσόπουλου και Ψαριανού, στον Θερμαϊκό δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους.

Και όμως, στα ονόματα συμπεριλαμβάνονταν ιστορικά στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου, μέλη «κοινοτήτων» και καλλιτέχνιδα απολύτως «απολιτίκ». Η απόλυτη μετάλλαξη.

Αυτό δείχνει ότι οι πληροφορίες που σας είχα μεταδώσει για μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια όλης της Ελλάδας, επιβεβαιώνονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα ρισκάρει εκλογική ζημιά απομακρύνοντας ιστορικά στελέχη με προσωπικούς ψηφοφόρους και αναγνωρισιμότητα, προκειμένου να τοποθετήσει άσχετους υποψήφιους, χωρίς να μετρήσει την αποδοχή τους στο εκλογικό σώμα.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών όμως πρέπει να βρει την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. απολύτως αφοσιωμένη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο δημιουργίας κάποιας συγκυβέρνησης χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Σε αυτό το πλαίσιο, θα θυσιαστούν στελέχη για να επιβιώσει ο ηγέτης.

https://www.newsbreak.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη