19 Ιουλ 2022

Ομιλία Βελόπουλου στη Βουλή


 Από το πρωί παρακολουθώ το κοινοβούλιο και απορώ: Ξέρετε τι ημερομηνία είναι σήμερα; Σαν αύριο λοιπόν οι δυνάμεις της Τουρκίας εισέβαλαν στην Κύπρο, 20 Ιουλίου του 1974, προφασιζόμενη το άρθρο 4 της Συνήθηκης Εγγυήσεων. 150.000 άνθρωποι (πάνω από το 1/4 του συνολικού πληθυσμού και το 1/3 των Ελληνοκυπρίων) έγιναν πρόσφυγες. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί τα εδάφη της Βόρειας Κύπρου κατεχόμενα και η κατοχή αυτή και σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται παράνομη.

Απορώ όμως όταν βλέπω να γίνονται εδώ μέσα διαξιφισμοί για το θέμα του Λιγνάδη, την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν αυτά με το ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί αυτή η πολιτική αντιπαράθεση για ένα θέμα καθαρά δικαστικό; 

Και να πω ότι ακόμα περιμένω από την κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα συμβαίνουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τι συζητάτε; Τι συμφωνήθηκε από την Κων/πολη και  μετά; Τι υλοποιείτε; Είναι απορίες. Εκτός αν ο πρωθυπουργός ενημερώνει όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκτός του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης.

Επί δύο ημέρες αναρωτιέμαι τι έκανε το επιτελικό κράτος στην Καβάλα. Όλη η Μακεδονία και η Θράκη είναι ανάστατες. Όλος ο στρατός είναι επάνω. Τι δουλειά έχει ο λόχος ειδικών δυνάμεων για πυρηνικές καταστροφές στην Αθήνα; Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα επιτελικό κράτος που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος;

 

Φέρατε το ν/σ για την Υγεία και μας λέτε ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για να υποβοηθηθούν οι γεννήσεις.  Εγώ λοιπόν θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ελεύθερος επαγγελματίας, με 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, με μπλοκάκι, με 2 ανήλικα τέκνα πληρώνει: φόρο εισοδήματος 2.220 ευρώ, προκαταβολή φόρου 737 ευρώ, τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Σύνολο για καταβολή 3.600 ευρώ. Υπόλοιπο για να ζήσει με 2 παιδιά 8.392 ευρώ / έτος ή 700 ευρώ / μήνα. Επαναλαμβάνω με 2 παιδιά! Και να πρέπει επιπλέον να πληρώσει φαγητό, ενοίκιο, φροντιστήρια κλπα. Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ μέσα; Ένα αποτυχημένο κράτος φτιάξατε. Όχι μόνο πτωχευμένο και υπερχρεωμένο, αλλά αποτυχημένο στην ίδια του την ύπαρξη. Και κάποτε εσείς κύριε Πλεύρη εσείς ήσασταν οπαδός του ελληνικού κράτους και του Ελληνικού έθνους και τώρα μας πάτε ΚΑΙ εσείς σε ένα μπόλιασμα που δεν τιμά πολλούς από εσάς στη ΝΔ>

Μιλάμε για την υγεία. Το πρώτο πράγματα που πρέπει να συγκροτηθεί είναι η α/βάθμια περίθαλψη. Όχι να μεταφέρουν τους ασθενείς στο νοσοκομεία μέσα σε καρότσα, όπως έγινε στους Παξούς, όπως έγινε στην Ικαρία. Ούτε να έχουμε έναν νεκρό λόγω μη εφημερίας στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας στην Πάτρα. 

Και το εντυπωσιακό είναι ότι πάντα φταίνε οι από κάτω. Ποτέ οι από πάνω. Ποτέ δεν έχουν ευθύνη υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, κολαούζοι. Απευθύνω ακόμα μια φορά έκκληση στα αισθήματα ανθρωπιάς του πρωθυπουργού και του υπουργού υγείας: Ξαναπάρτε στην δουλειά τους τους γιατρούς και νοσηλευτές που έχετε θέσει σε αναστολή. Δεν είναι κακό να παραδεχθείτε ότι έχετε κάνει ένα λάθος. Ένα λάθος που έγινε από εμμονή το διορθώνουμε. Απλά πράγματα είναι. Βάλτε τους ανθρώπους πίσω στις θέσεις τους. 

Μιλάτε για αρίστους. Και αναρωτιέμαι τι δουλειά έχει στην θέση του διοικητή ενός νοσοκομείου ένας στρατιωτικός, ένα γυμναστής, μία αρχαιολόγος, ένας πρώην πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, μια ιδιοκτήτρια λουκουματζίδικου (δεν είναι ντροπή το επάγγελμα, αλλά δεν έχει σχέση αυτή η γυναίκα με την θέση στην οποία την έχετε τοποθετήσει). Τι δουλειά έχει στην διοίκηση ενός νοσοκομείου μια ….τηλεπερσόνα; Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να αποφασίζουν για την υγεία; Αλλά εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για να βολεύετε τα κομματικά σας στελέχη και αφήνετε πίσω την υγεία. 

Και γιατί ξαφνικά έχουμε αύξηση των θανάτων; Δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 1ο τρίμηνο του ’22. Εχουμεαύξηση 25% στους θανάτους ενώ έχουμε 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο. Ψάξτε λίγο. Δεν μπορεί να είστε αδιάφοροι όταν αυτό αφορά ένα έθνος που πεθαίνει δημογραφικά. 

Επίσης, ήθελα να ρωτήσω εσάς κε Υπουργέ Υγείας, ισχύει το γεγονός ότι έχει καταργηθεί η κάλυψη για το οξυγόνο σε ασθενείς; Εχουμε μάθει ότι στο εξής οι ασθενείς θα πρέπει να προπληρώνουν την παροχή οξυγόνου και στην συνέχεια να καταθέτουν αίτημα για να εγκριθεί η κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ. Εν τω μεταξύ η επιβάρυνση μπορεί να φθάσει και τα 150 ευρώ / εβδομάδα. Πείτε μας αν ισχύει αυτό;

Κε Υπουργε, ο Συνήγος του Πολίτη είναι δικός σας έτσι δεν είναι; Είναι διορισμένος από την κυβέρνηση. Ωραία! Διαβάζω λοιπόν στην έκθεσή του ότι οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές χρεώνουν τεράστια ποσά, κατακλέβοντας τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, τους ασθενείς και τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό το λέει δικός σας άνθρωπος. Και δεν μιλά κανείς. Ούτε στην κυβέρνηση, ούτε εδώ στην βουλή, ούτε τα ΜΜΕουτε η δικαιοσύνη. 

 

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, η φράση ανήκωμεν εις την Δύσιν είναι μια φράση που αφορούσε την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Όμως η Ελλάδα δεν ανήκε ποτέ πουθενά. Απλώς κοιτούσε ανατολικά. Ψάξατε ποτέ την ανατολική πλευρά της χώρας μας; Ο ζωτικός μας χώρος είναι ανατολικά. Δείτε τον χώρο και θα καταλάβετε. Για εμάς η Ελλάδα ανήκει εκεί όπου βρίσκεται το εθνικό συμφέρον της. 

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως ανέφερε ο κ. πρωθυπουργός. Εσείς εδώ όλοι είστε οπαδοί όλων εκείνων που είχαν βομβαρδίσει το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σερβία. Ένας από αυτούς και συγκεκριμένα ο Τόνυ Μπλερ, φίλος σας, μιλώντας στον GUARDIAN είπε ότι «Η πολιτική και οικονομική κυριαρχία της Δύσης φτάνει στο τέλος της». Αν δεν το έχετε καταλάβει λοιπόν, βρίσκεστε στην λάθος πλευρά της ιστορίας και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται. 

Αναδύονται νέες δυνάμεις και αναφέρομαι στους BRICS. Ήδη Αίγυπτος, Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στους BRICS. Στις αγορές της Ασίας, το δολλάριο έχει ξεπεράσει το ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι το ευρώ καταρρέει. 

Και τι λέει ο ιδρυτης της BLACKROCK: «Θα πρέπει αν ανησυχούμε περισσότερο για το φαγητό παρά για το πετρέλαιο. Το μόνο πράγμα για το οποίο ανησυχώ και για το οποίο δεν μιλάμε αρκετά είναι το φαγητό. Αυτό δεν είναι μόνο μια ανησυχία για τον πληθωρισμό. Υπάρχουν επίσης γεωπολιτικές ανησυχίες που προκύπτουν από αυτό». Τι μας λέει; Μας λέει ότι πρέπει να σταματήσουν οι περιορισμοί στην αποθήκευση και στις εξαγωγές τροφίμων. 

Όταν εμείς σας παρακαλούσαμε το 2020 να συναντηθούμε οι πολιτικοί αρχηγοί και να δούμε τι θα κάνουμε πριν αρχίσουν τα δύσκολα γελούσατε. Και έχουμε πρόβλημα κύριοι, γιατί η χώρα μας εισάγει τα πάντα. Εισάγουμε όλα τα βασικά αγαθά. Εισάγουμε ό,τι τρώμε. Αν δεν προετοιμαστούμε θα έχουμε άσχημες επιπτώσεις. Προειδοποιούν για τα επερχόμενα προβλήματα και οι NEW YORK TIMES. Προειδοποιούν ότι θα έχουμε πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Καταλάβετε επιτέλους τι έρχετε! Ξυπνήστε! Ας αφήσουμε τις ιδεοληπτικές «πράσινες» πολιτικές που οδηγούν τους λαούς σε εξαθλίωση.

Θα σας φέρω ως παράδειγμα την Σρι Λάνκα, η οποία έχει μια ιδιαιτερότητα: η μισή βρίσκεται το βόρειο ημισφαίριο και η άλλη μισή στο νότιο. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει δυο καλλιεργητικές ζώνες. Η μία παράγει τρόφιμα το μισό χρόνο και η άλλη τον υπόλοιπο. Το 2018 ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα είχε πάθει Μητσοτάκη! Είχε πεί ότι έως το 2025 θα την μετατρέψει σε πλούσια χώρα και άρχισε να εφαρμόζει πράσινες πολιτικές σε ενέργεια και γεωργία. Κατάργησε τα ορυκτά καύσιμα και προχώρησε στην παραγωγή ρεύματος κατά 100% από Α.Π.Ε. Παράλληλα άρχισαν να καταργούν τις παραδοσιακές καλλιέργειες λόγω των Α.Π.Ε. Η Χώρα ανέβηκε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά παρ’ όλα αυτά άρχισε να εμφανίζει δομικά προβλήματα, ακόμα και κρίση χρέους. Ενώ χρησιμοποιούσε 90% λιπάσματα στην παραγωγή της, η πράσινη ανάπτυξη δεν τα ήθελε και τα κατάργησε. Έπεσε λοιπόν η παραγωγή κατά 75% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι τιμές των προϊόντων αυξήθηκαν κατά 500%, καταστράφηκαν οι καλλιέργειες τσαγιού, από το οποίο η χώρα κέρδιζε σήμερα γιατί ήταν μεγάλος εξαγωγέας. Στα τέλη του 2021 κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Προχθές μπούκαραν στο σπίτι του πρωθυπουργού και στο σπίτι του προέδρου. Αν δεν ξυπνήσετε θα έρθει τέτοια πείνα που πραγματικά θα τρομάξουμε όλοι. Ποια είναι όμως η αλήθεια σε σχέση με το παράδειγμα της Σρι Λάνκα; Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η χώρα αυτή είναι το πρώτο θύμα του νέου «πράσινου προτύπου», πράσινη ανάπτυξη που μας λέτε εδώ και πράσινα άλογα. Είναι η πρώτη χώρα που «πέφτει», επειδή έκανε τους πολίτες της πειραματόζωα σε ένα ανεδαφικό και πανάκριβο σχέδιο που την οδήγησε στο χάος! Αναρωτιέμαι εσείς δεν τα διαβάζετε όλα αυτά; Δεν ανησυχείτε; Δεν σας αγγίζει τίποτα;

 

Θα ήθελα, πάντως, να βγει ο πρωθυπουργός και να μας απαντήσει αν έρχεται νέο μνημόνιο. Και ρωτάω, γιατί ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Γιοακίμ Νάγκελ, αρχιτέκτονας της ιδέας που λέει ότι οι ευάλωτες χώρες με υψηλό κόστος δανεισμού που θα ευνοηθούν από το νέο μηχανισμό της ΕΚΤ για την συγκράτηση των SPREADS θα πρέπει να υπαχθούν σε νέα μνημόνια. Και ο κεντρικός τραπεζίτης μιας χώρας έχει πάντα το ρόλο του λαγού της κυβέρνησης. Είναι λοιπόν αλήθεια αυτό;

Αλλά εσείς δεν θα έχετε πρόβλημα, γιατί κάθε φορά που βλέπετε ότι βρίσκεστε σε δύσκολη θέση, κάνετε μια δημοσκόπηση και μας λέτε ότι έχετε 15 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, 35 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Και μας λέτε ότι τα πράγματα πάνε καλά. ΔΕΝ πάνε καλά τα πράγματα κύριοι. 

Το ξέρετε ότι το χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφελείας έχει ξεπεράσει τα 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ; Μα αυτό όταν θα σκάσει θα μας συμπαρασύρει όλους!

Ως επιχειρηματίας μιλώντας, σας λέω ότι είστε ανίκανοι να παράξετε πλούτο, χρήμα, υπεραξία. Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε. Και αφού δεν μπορείτε καλύτερα θα ήταν το παραδεχτείτε και να φύγετε. Τι πιο απλό όταν κάποιος σέβεται τον εαυτό του.

 

Η Ισπανία ανακοίνωσε κύριοι δωρεάν ταξίδια με τραίνο για 4 μήνες. Πώς το πέτυχε; Κατάργησε το φόρο στα καύσιμα και φορολόγησε τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές. Η Κύπρος αποφάσισε κατάργηση του φόρου στα καύσιμα. Εσείς τι κάνετε; Παίρνετε τα λεφτά του Έλληνα, του δίνετε ένα επίδομα για τον κοροΪδέψετεκαι του λέτε να μην μιλάει! Και μετά βγαίνουν τα sitesσας και μας λένε ότι το η Ευρώπη στρέφεται στο Αζερμπαϊτζάν  για φυσικό αέριο. Τι δεν μας λένε; Ότι το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν δεν φτάνει! Και τι άλλο δεν μας λένε; Ότι εκείνη που θα ωφεληθεί από αυτό είναι η Τουρκία. Πάλι ταΐζετε την Τουρκία με την ανικανότητά σας. 

Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ στα ψέμματα που είπε ο πρωθυπουργός για την πολιτική που θα ακολουθούσε στον τομέα της ενέργειας. Είπε ότι:

-θα έκανε την αγορά ανταγωνιστική υπέρ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

-θα μείωνε το κόστος της ενέργειας

-θα περιόριζε την ενεργειακή εξάρτηση

-θα προωθούσε τον EAST MED

-θα επιτάχυνε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων μας.

Τελικά το μόνο που έκανε ο πρωθυπουργός, μαζί και εσείς που ψηφίζετε ναι σε όλα, ήταν να καταστρέψετε την Ελλάδα και την οικονομία. 

Τι να περιμένουμε όμως από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είπε ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα ακριτικά νησιά, και το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου δεν λειτουργεί γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος που έχει; Και το Καστελλόριζο δενε ίναι απλά και μόνο ένα αεροδρόμιο. Έχει να κάνει με την ΑΟΖ της χώρας μας! Όταν το αφήνετε χωρίς αεροδρόμιο είστε όχι μόνο ανίκανοι αλλά έχετε φτάσει και στο σημείο της επικινδυνότητας. 

 

Καλώ τον πρωθυπουργό να καλέσει και να συγχαρεί τον Πρόδρομο Φωτιάδη, ο οποίος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην εθνική αποστολή στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο, ανοίγοντας τον χορό των 5 μεταλλίων που κέρδισε η χώρα μας στην κορυφαία Μαθηματική διοργάνωση του πλανήτη. Εμείς χειροκροτάμε τα παιδιά αυτά. Εύγε σε όλα τα παιδιά! Όπως λοιπόν ο πρωθυπουργός είδε τον Πακιστανό, είδε τον Ιρανό, είδε τόσους και τόσους, να δεί και να συγχαρεί και αυτά τα παιδιά. Να δει και τα Ελληνόπουλα, αν υπάρχει σε αυτή τη χώρα ισοδικία, ισονομία και ισοπολιτεία. Αυτά τα Ελληνόπουλα είναι το αύριο της Ελλάδας. Να τα τιμήσουμε και να τα εκτιμήσουμε. Αυτά τα παιδιά είναι η δική μας κολώνα. Γιατί εμείς τολμάτε να το πούμε: Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες. Θα το πεί και ο πρωθυπουργός; Δεν θα το πει…

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη