27 Ιουλ 2022

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την με μανία στο κεφάλι


Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχτηκε στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. Ένας 59χρονος φέρεται να σκότωσε την 84χρονη μητέρα του μέσα στη μονοκατοικία τους.


Οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας προκαλούν σοκ. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα έφερε η ηλικιωμένη, σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα .

Ο 59χρονος δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και είχε και θέματα όρασης. Το άψυχο σώμα της εντόπισε το πρωί της Τρίτης, στο σπίτι της, ο άλλος της γιος της ηλικιωμένης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων προσήχθη ο 59χρονος που θεωρήθηκε ως ύποπτος και έπειτα από την ομολογία του, συνελήφθη. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης ζούσε στην μονοκατοικία μαζί με τη μητέρα του.

Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια θανάτου της αναμένεται να διευκρινιστούν από την νεκροψία – νεκροτομή.

Ο 59χρονος μητροκτόνος οδηγείται στον Εισαγγελέα.

H εξάρτηση από το αλκοόλ

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα διαπράχθηκε χθες το πρωί, στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 84χρονη με τον 59χρονο. Η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 84χρονης ημεδαπής που τελέστηκε σε περιοχή της Χαλκηδόνας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, γιος και σύνοικος της 84χρονης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (26-07-2022), σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ξηροχωρίου όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 84χρονη, φέροντας θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη