20 Ιουλ 2022

Πολιτικός επιστήμονας αποκαλύπτει τις νέες τακτικές των Ρώσων- Φρίκαραν οι Ουκρανοί, τεράστιες απώλειες!


''Μέχρι το τέλος του έτους όλοι οι στόχοι των Ρώσων θα επιτευχθούν''
Η ειδική επιχείρηση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς συνεχίζεται και ταυτόχρονα δεν σταματούν οι...προσπάθειες της συλλογικής Δύσης να ''σπάσει'' τη Ρωσία. Ωστόσο, το μπλοκ του ΝΑΤΟ, χωρίς να το γνωρίζει, ζημίωσε την Ουκρανία. Ο πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Nativ, πολιτικός επιστήμονας Yakov Kedmi μίλησε, στον αέρα του καναλιού YouTube "Waldman-LINE", για τις νέες τακτικές των Ρώσων, που φρίκαραν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Θα βοηθήσουν τα δυτικά όπλα την Ουκρανία;

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έγινε ένα πραγματικά σημαντικό γεγονός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Όχι μόνο επειδή ο λαός του Ντονμπάς απέκτησε επιτέλους την ελπίδα για τον τερματισμοί του μακροχρόνιου πολέμου που εξαπέλυσε το Κίεβο, αλλά και επειδή άνοιξε τα μάτια όλου του κόσμου στη σκληρότητα και την υποκρισία της Δύσης.


Αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει βία για να προστατεύσει τον λαό της και πρακτικά οδηγημένη σε μια γωνία από την επέκταση του ΝΑΤΟ, η Ρωσία ξεσκέπασε τις ''μάσκες'' των δυτικών ''εταίρων'' με τις ενέργειές της, οι οποίοι επί πολλά χρόνια επέτρεπαν στον εαυτό τους να διδάξουν σε ολόκληρο τον κόσμο πώς να ζει «σωστά», παραβιάζοντας ταυτόχρονα το διεθνές δίκαιο χωρίς δισταγμό. Δυστυχώς, η Ουκρανία έχει γίνει επίσης ένα από τα πιόνια στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι, όπως σημείωσαν οι ειδικοί.

Αλλά μέσα στο ξέφρενο μίσος και τη ρωσοφοβία τους, στην επιθυμία τους να νικήσουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έκαναν πολλά λάθη.

Με την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, το μπλοκ του ΝΑΤΟ έδειξε την αδυναμία του μπροστά στη Ρωσία, πιστεύει ο Yakov Kedmi. Υπενθύμισε ότι η Δύση όπλισε το Κίεβο ακόμη και πριν από την ειδική επιχείρηση, και στη συνέχεια οι ποσότητες των προμηθειών αυξήθηκαν ραγδαία και τώρα, μετά από λίγους μήνες, οι δυτικές χώρες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Οι απαιτήσεις του Κιέβου, σαν ''κακομαθημένο παιδί'', αυξάνονται καθημερινά και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι δεν είναι πλέον σε θέση να τις παρέχουν. Η ίδια η Ευρώπη αντιμετωπίζει έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών και ακόμη και το ισχυρό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των Αμερικανών θα θέλει αρκετά χρόνια για να αποκατασταθεί, μετά την προμήθεια χιλιάδων συγκροτημάτων Javelin στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σημείωσε ο Kedmi, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν πραγματικά ζημιώσει την Ουκρανία με την ατελείωτη προμήθεια όπλων τους. Ο λόγος είναι απλός: Τα σοβιετικά όπλα που είχε το Κίεβο και που ο ουκρανικός στρατός ξέρει πώς να τα χειριστεί ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά από τον σύγχρονο δυτικό εξοπλισμό προδιαγραφών του ΝΑΤΟ. Και για τα όπλα του ΝΑΤΟ χρειάζονται ειδικά πυρομαχικά και εξαρτήματα, η προμήθεια των οποίων πρέπει επίσης να αναμένεται.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, τέτοια προβλήματα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Μόσχα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την προμήθεια δυτικών όπλων. Επιπλέον, η ποσότητα και η ποιότητα των όπλων που έλαβε το Κίεβο δεν μπορούν ακόμη να ανατρέψουν την κατάσταση.

Νέες τακτικές και τεράστιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Επιπλέον, η Ρωσία αλλάζει έγκαιρα τις τακτικές της για να πετύχει. Όπως τόνισε ο Κέντμι, ο κύριος στόχος του ρωσικού στρατού σήμερα δεν είναι η γρήγορη κατάληψη οποιουδήποτε εδάφους, αλλά η φυσική καταστροφή του ουκρανικού στρατού .

Και όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προχωρήσουν. Σύμφωνα με τον ειδικό, έχουν υπάρξει τεράστιες αλλαγές όσον αφορά τις εντολές που λαμβάνουν οι στρατιώτες των ρωσικών ΕΔ, που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση. Από εδώ και πέρα, η είσοδος στη θέση των Ουκρανών μαχητών πραγματοποιείται μετά την ανάπτυξη του πυροβολικού και τη διαφυγή του εχθρού.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειές του, και παρόλο που αυτό επιβραδύνει κάπως τον ρυθμό της ειδικής επιχείρησης, καθιστά δυνατή την αποτελεσματικότερη καταστροφή μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της νέας τακτικής είναι τεράστιες απώλειες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ελάχιστες μεταξύ των Ρώσων. Η κύρια εντολή είναι να καταστρέψουν τον ουκρανικό στρατό, και να προστατέψουν τους δικούς τους στρατιώτες, στο μέτωπο, τόνισε ο ειδικός.

Ο Yakov Kedmi αναγνώρισε επίσης ότι το ρωσικό πυροβολικό έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, γεγονός που καθιστά δυνατή την εγκατάλειψη σύνθετων επιχειρήσεων βαθιά πίσω από τις γραμμές του εχθρού, την αναμονή για την άφιξη των στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή και την πλήρη καταστροφή τους εκεί, γράφει το περιοδικό Voennoye delo .

Με όλα αυτά, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πολλά πυρομαχικά για τη χρήση πυροβολικού, γι' αυτό οι επιθέσεις των ΕΔ της Ουκρανίας, δεν έχουν απολύτως καμία επιτυχία, όμως στον αντίποδα οι απώλειες είναι κολοσσιαίες, επεσήμανε ο Kedmi.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πολιτικό επιστήμονα, ακόμη και στο Κίεβο έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της ουκρανικής επικράτειας. Άλλωστε, ο αριθμός των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση δεν είναι τόσο μεγάλος και σαφώς ανεπαρκής για αυτό. Ο κύριος στόχος είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αφήνοντάς την χωρίς στρατό.

Ο Kedmi είναι βέβαιος ότι αυτά τα σχέδια τρόμαξαν την ουκρανική ηγεσία. Ο ειδικός πιστεύει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενεργεί αργά και μεθοδικά, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους.

Το μόνο που μπορώ να πω, είναι να παραθέσω τα λόγια του Προέδρου της Ρωσίας, ο οποίος είπε πριν από μερικές μέρες ότι δεν έχουν ξεκινήσει τίποτα σοβαρά ακόμα στην Ουκρανία .

Σε συνέντευξή του στο Voyennoye delo, ο Yakov Kedmi υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν είναι απλώς μια πυρηνική δύναμη, αλλά και ένα κράτος που προηγείται σοβαρά από τους αντιπάλους στη δημιουργία σύγχρονων όπλων, ιδιαίτερα υπερηχητικών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε την αμφιβολία των διατριβών που ακούγονται από το Κίεβο σχετικά με την υποτιθέμενη πιθανή χρήση πυρηνικών βομβών στην Ουκρανία.

Πότε θα τελειώσει το SVO;

Τόνισε ότι τα υπερηχητικά βλήματα έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια καταστροφής και δεν οδηγούν σε μόλυνση της περιοχής.

Για παράδειγμα, το σύμπλεγμα Avangard, όταν χτυπήσει έναν στόχο, θα προκαλέσει ένα αποτέλεσμα που είναι σχεδόν πιο θανατηφόρο από ένα πυρηνικό χτύπημα. Για να το επαληθεύσει αυτό, ο ειδικός πρότεινε σε όσους επιθυμούσαν να προσπαθήσουν να μετατρέψουν 25 ταχύτητες ήχου σε κινητική ενέργεια, η οποία θα χτυπούσε τον στόχο σε μια στιγμή.

Δεν υπάρχουν στόχοι για πυρηνικό χτύπημα στην Ευρώπη! Δεν χρειάζεται να τους τρομάξουμε ούτε με «Σαρμάτ» ούτε με κάτι άλλο. Σε σχέση με οποιαδήποτε χώρα: ένα κατεστραμμένο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής λύνει το πρόβλημα. Υπάρχουν μόνο 170 σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στις ΗΠΑ. Στο ΗΒ συν ή πλην 50, είπε ο αναλυτής στο πρόγραμμα "Βράδυ με τον Vladimir Solovyov".

Ο Κέντμι εξήγησε γιατί η Ουκρανία δεν έχει ακόμη κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία, παρ' όλες τις εκρήξεις της ουκρανικής ηγεσίας. Η απάντηση αποδείχθηκε αρκετά απλή: Το Κίεβο φοβάται τις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος.

Μόλις η Ουκρανία κηρύξει πόλεμο, θα «λύσει» αμέσως τα χέρια της Ρωσίας. <...> Η Ρωσία δήλωσε τις ενέργειές της στην Ουκρανία ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση και δεν ήθελε να κηρύξει πόλεμο, γιατί δεν ήθελε να καταστρέψει την Ουκρανία. Με την κήρυξη του πολέμου, η Ουκρανία δίνει στην πραγματικότητα στη Ρωσία την ευκαιρία να καταστρέψει όλες τις δομές εξουσίας της, εξήγησε ο ειδικός.
Υπάρχει λοιπόν μόνο ένας τρόπος: η πλήρης ήττα και η καταστροφή του ουκρανικού στρατού και της σημερινής φιλοναζιστικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, τόνισε ο Kedmi σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Politics Today».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες, αλλά η παγκόσμια κοινότητα απλώς το αγνοεί και γίνεται υπέρμαχος της τρομοκρατίας και του ναζισμού. Ο ειδικός είναι σίγουρος ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να ενεργεί μεθοδικά και όλοι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα επιτευχθούν, πιθανότατα μέχρι το χειμώνα του τρέχοντος έτους.https://fonaklas.blogspot.com/2022/07/blog-post_618.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη