16 Ιουλ 2022

Κάτω από το χαλί...


Τέταρτη ημέρα χωρίς επίσημη ενημέρωση για την πορεία τού κορωνοϊού. Η οποία πορεία δεν κρύβεται, περνάει κάθε στιγμή δίπλα μας, φωνάζει και σαρώνει –και ας μη μας την παρουσιάζουν με χαρτιά, ανακοινώσεις και στατιστικές. Τι και αν κρύβουν τα'' σκουπίδια κάτω από το χαλί; Τα... βλέπουμε και τα ξέρουμε όλοι. Μυρίζουν!


Δεν υπάρχει οικογένεια, παρέα, συγγενολόι, επιχείρηση που να μην έχει στο στενό ή στο ευρύτερο περιβάλλον περισσότερα του ενός κρούσματα. Σαν δυναμιτάκια τού Πάσχα σκάνε δίπλα μας, μέσα στα σπίτια μας και μέσα στις δουλειές μας. Κανονική επέλαση!


Και οι άλλοι σιωπούν σαν να μην υπάρχουν. Τα αποκαλύπτουν μια φορά κάθε εβδομάδα με ταχυδακτυλουργικά στατιστικά για να καταλαβαίνουμε λιγότερα. Ανά εκατομμύριο κατοίκους ανακοινώνονται τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις, οι θάνατοι. Δηλαδή έτσι ή κάπως έτσι:


«Στην εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων».


Θολό τοπίο! Εβδομαδιαία μεταβολή και όχι εβδομαδιαία αύξηση. Και οι επαναλοιμώξεις αναφέρονται σε ποσοστό επί των λοιμώξεων, όχι με καθαρούς αριθμούς και ξεκάθαρα λόγια. Αυτό το σύστημα αναφοράς τού ΕΟΔΥ, το εβδομαδιαίο, είναι πιο αντικειμενικό μάς είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο καθηγητής που στρογγυλεύει τις γωνίες.


Και δεν είναι ο μόνος από την επιστημονική κοινότητα που το κάνει. Όλο συμβουλές στον κόσμο είναι, όλο αναφορές στο τέταρτο εμβόλιο (το οποίο δεν μας λένε αν θα μας καλύπτει και μετά από 3-4 μήνες, μέσα στο καταχείμωνο) και όλο στην προσωπική ευθύνη των πολιτών μεταθέτουν πολλοί από αυτούς τη δική τους ευθύνη.


Η οποία είναι να ενημερώνουν σωστά, με αλήθειες, κοινό και Πολιτεία. Να το kάνουν πειστικά και επίμονα. Δείχνοντας τον κίνδυνο, καλώντας σε γρήγορες κινήσεις και επιμένοντας για μέτρα, απλά έστω, που δεν θα βλάψουν την οικονομία, όπως είναι η υποχρεωτικότητα στη μάσκα. Αντ’ αυτού συναινούν στα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Και σκαρφίζονται τη θολούρα της εβδομαδιαίας στατιστικής. Άξιοι!...


harddog-sport.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη