3 Ιουλ 2022

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική - Σε εξέλιξη φωτιές σε Κάρυστο, Ηλεία και Παιανία


Τρεις φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής σε λίγη ώρα σε Εύβοια, Ηλεία και Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει μεγάλη μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεσή τους.

Ηλεία

Συναγερμός στην Ηλεία, στην περιοχή Χάβαρι, με τις φλόγες να καίνε αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό, ωστόσο δεν απειλεί ακόμα κατοικημένη περιοχή και εκτείνεται σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Παιανία

Πυρκαγιά καίει και επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες καίνε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Εύβοια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάμπος Καρύστου Ευβοίας, ωστόσο χάρη στη άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, «οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό.

Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη