5 Ιουλ 2022

Καλύτερη η εικόνα της φωτιά στην Ηλεία, δύσκολη η κατάσβεση στο Άγιο Όρος


«Η εικόνα που παρουσιάζει απόψε η φωτιά στην Ηλεία είναι καλύτερη», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.


Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζουν τα λεγόμενα ‘καντηλάκια', στις περιοχές Βάλμη, Αγία Κυριακή, Αγία Παρασκευή και Απιδούλα , ώστε να μην υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις».

Όσον αφορά στις δύο αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η πρώτη σημειώθηκε στην περιοχή της Βάλμης και η δεύτερη κοντά στην Απιδούλα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Επίσης, ο αντιπεριφρειάρχης ανέφερε ότι «και για αύριο Τρίτη προβλέπονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την Ηλεία, αφού σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, η περιφερειακή ενότητα βρίσκεται στην υψηλή και πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου, λόγω ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών».


Νωρίτερα σήμερα (4/7), σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων κοντά στις περιοχές Βάλμη και Λάτα.



Το απόγευμα απεστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους του χωριού Λάτας, για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον Λάτα, εκκενώστε τώρα προς Εφύρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας ΕΔΩ.

ΦΩΤΙΑ


Βάλμη: Κρανίου τόπος η περιοχή (vid)

Αναζωπύρωση έλαβε χώρα και στην περιοχή της Βάλμης. Σε ζώνη δάσους που δεν είχε καεί χθες, υπήρξε επέκταση της πυρκαγιάς λόγω αναζωπύρωσης.



Εν τω μεταξύ, οι εικόνες που καταγράφει ο φακός του ilialive.gr σήμερα από το πρωί στην περιοχή της Βάλμης είναι πως έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο.


Παντού υπάρχει μαυρίλα, καταστροφές σε καλλιέργειες, λιοστάσια, μελίσσια, στάβλους.

ΦΩΤΙΑ

ΦΩΤΙΑ


Άγιο Όρος: Μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται μοναστήρια

Μάχη εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ νωρίτερα συνέδραμε στην κατάσβεση ελικόπτερο.

Η περιοχή είναι δύσβατη, κοντά στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει φωτιά στις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται μοναστήρια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη