3 Ιουλ 2022

Το πλιάτσικο των δήθεν ξένων επενδυτών: Με λεφτά ελληνικών τραπεζών, με προνομιακούς όρους και επιτόκια, βουτάνε τα φιλέτα της χώρας


Βγαίνουν και θριαμβολογούν οι συστημικοί τραπεζίτες ότι δήθεν έχουν ξεκινήσει τις χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων και επέκτασης των επιχειρήσεων.
Και νομίζει ο απλός πολίτης ότι...ξαφνικά το σύστημα λειτουργεί και πάλι ομαλά και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ξεκινήσει και πάλι τις ενέσεις ρευστότητας στο επιχειρηματικό τοπίο!

Όμως η αλήθεια, δυστυχώς είναι διαφορετική!

Αυτά που λένε οι τραπεζίτες είναι …φούμαρα!

Οι πόρτες των τραπεζών είναι ερμητικά κλειστές για τη μέση ελληνική επιχείρηση η οποία αδυνατεί να βρει χρηματοδοτικές λύσεις.

Οι πόρτες των τραπεζών είναι ανοιχτές μόνο για τους λίγους.

Οι χρηματοδοτήσεις είναι μεμονωμένες και επιλεκτικές.

Και μάλιστα η πραγματικότητα είναι ότι την ώρα τούτη κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στους ξένους επενδυτές!

Καταλάβατε σε ποιους: εκείνους που υποτίθεται ότι επενδύουν στην Ελλάδα, όχι όμως με ξένο χρήμα αλλά με ελληνικό!

Εκείνους που στην πραγματικότητα οι ξένες τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν ούτε τους παρέχουν τις εγγυήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα και το κενό αυτό σπεύδουν να το καλύψουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Σε απλά λόγια οι δήθεν ξένοι επενδυτές που θα έφερναν φρέσκο χρήμα, δανειοδοτούνται από τις ελληνικές τράπεζες, με προνομιακά επιτόκια και όρους δανεισμού και πάνε ουσιαστικά τζάμπα και αποκτούν τα καλύτερα φιλέτα της χώρας!

Τέτοιους ξένους – ανυπόληπτους πιστοληπτικά – επενδυτές, με ελληνικά λεφτά, που αρπάζουν ότι καλύτερο υπάρχει, είναι για να τους πετάμε στα σκουπίδια. Και τους συστημικούς χρηματοδότες τους…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη